IM Forumi
You are not logged in. Please Register or Login.

Announcements
Dobrodošli na IM Forume, aktivne od jula 2008!

Sve dok se ova poruka ne ukloni, ovaj deo sajta je u fazi testiranja. Do tada su mogući i verovatni razni problemi i greške.

Page:1
Posted: Jul 30, 2008 1:16:51 pm
Elendil

Dakle, Post-net je usluga koju pruža pošta, i verovatno najbrži i najbolji način za slanje manjih suma novca. Idealno za naše dilove sa kartama.

Pošiljalac (onaj ko šalje nešto, u ovom slučaju novac) ode u poštu, i ispuni obrazac za post-net (ime i prezime primaoca, njegov br. telefona, i novčani iznos), i uplati novac, logično.

Onda oni pošiljaocu vrate priznanicu, i on primaocu javi broj koji stoji u gornjem desnom uglu priznanice, na koji ovaj može da podigne novac.

Onda primalac lepo ode do pošte, pokaze im ličnu kartu, kaže ko mu je poslao keš, i tačan iznos, i izdiktira/pokaže im taj broj.

Pošiljalac i primalac moraju da razmene brojeve telefona (može i mobilni), jer jer ovom prvom neophodan da bi poslao novac, a ovom drugom može da zatreba ako ovi iz pošte hoće da urade proveru.

Ovu uslugu slanja novca mogu koristiti samo punoletna lica, jer je neophodna lična karta.

Posted: Jul 30, 2008 3:15:43 pm
m.ACA.k

svaka cast neco  na objasnjenju, inace usluga je extra brza, znaci bukvalno cim ovi ukucaju u racunar ti mozes uzeti pare ako  znas broj i imas licnu kartu  u skoro svakoj posti, 95% tacnije  :)

Posted: Jul 30, 2008 3:22:13 pm
dundja

twocents.gifNeco to koristimo, samo da kažem pošiljaocima da ne šalju na kućne adrese znači na uručenje već da se sve može podići na najbližoj pošti. Sve uplate do 15 sati su istog dana , a posle 15 sledećeg dana već u 8 sati kad se otvaraju pošte
Matori

Posted: Jul 30, 2008 4:38:27 pm
Elendil

Quote: dundja at Jul 30, 2008 3:22:13 pm
twocents.gifNeco to koristimo, samo da kažem pošiljaocima da ne šalju na kućne adrese znači na uručenje već da se sve može podići na najbližoj pošti. Sve uplate do 15 sati su istog dana , a posle 15 sledećeg dana već u 8 sati kad se otvaraju pošte

Bravo, čika Dule, to sam zaboravio da kažem.

Znači, u donjem desnom uglu priznanice postoje dve "kućice", koje predstaljaju dve opcije - da se novac podigne na šalteru pošte, ili da se isporuči na kućnu adresu.

Toplo preporučujem podizanje na šalteru pošte, jer onda sigurno nema greške.  ;)

Posted: Jul 30, 2008 5:58:20 pm
dundja

inq.gifSvima toplo preporučujem opciju  sa podizanjem para na Pošti jer je brže i manje je gnjavaže. Poštar ne zvoni dvaput već ostavi poruku da su pare stigle i taj dan ih ne možete dići već samo idući dan
Matori

Posted: Aug 21, 2008 12:36:11 am
Atrian

Jedan interesantan dogadjaj vezan za post net:
Podizem istog dana pare od Nirvane i Elendila...Odem lepo sa licnom kartom,sifrom i Josipom na salter poste...Kazem nirvaninu sifru i dam l. kartu...zena me pita kako se zove...ja...muk...nemam pojma(tj. stao mi mozak)...kazem toliko i toliko para na moje ime iz Smedereva bla bla bla...zena zapela pa zapela...nekako mi(posle 30 min.) da pare i ja joj kazem da podizem jos jedan iznos...Dam sifru,adresu,tacnu lokaciju stana,zanimanje,kratak licni opis i hobije...Zena izduva paru kroz nos i da mi pare...
Naravoucenije:
Ne zajebavajte se sa salterskim sluzbenicima....(narocito ako su brkate zene....)

Posted: Aug 21, 2008 1:07:36 am
Angelo Serafin

Pa Atriane... zavisi kako se postaviš prema tim radnicima... budi samouveren (M)
Sve što može da se izgovori, postoji. A postoji još mnogo toga što ne može ni da se zamisli.
Nemoj čekati da se nešto desi, da bi shvatio neke stvari. Shvati nešto i spreči da se desi.

Neka je magija uvek sa vama...

Posted: Aug 21, 2008 10:47:09 am
Lazar Iz Jagodinu

Mora da se slozim sa Atrianom i meni se jednom to desilo...

Samo sto je u ovom slucaju bio u pitanju napaljeni 20-godisnjak koji radi na salteru...
Podizem ti ja neke karte sa saltera slao je jedan iz BG-a i ono nema ni jedan salter slobodan (pa jer upisivali akcije)jedino salter kod ovog napaljenog gde niko ne dolazi(sad ce te da vidite i zasto)

Pitam ja dal stigo paket jer mi postar ostavio na vratima da jeste.I on kaze sad cu da vidim...
Trazi cova tako nekih 20 minuta,i onda kaze da jeste i onda pocinje smaranje...
Kako se zoves,gde radis,broj licne,cak trazio i maticni da ne bude da sam mafijas koji krade karte od sluzbenika,onda majka,otac,baba,deda (dobro nije babu i dedu al zamalo),i na kraju mu ispricam celu zivotnu pricu o meni...i tek tad oce mi da paket... kad ono.....cvrc...kraj radnog vremena,a na njemu ostalo samo da da paket a ja sam mu vec sve ispisao a ostalo samo da da tupavi paket i nece li nece.....

I tako sam otiso sutra i podigo paket...jer me je ovaj ispitivao 30 minuta dok mi nije dao paket....i eto zasto niko nece da ide u postu cesto,zbog takvih idiota koji misle sve najgore o ljudima pa ih k'o policija ispituju...
Nije ni cudo sto niko nije iso kod njega da uplati akcije...