Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Banditi u akciji

25/12/2006

"... Orci... šta reći o njima? Najjače pleme prve edicije, koje je u drugoj dobilo još dosta izuzetno značajnih pojačanja. Brzi su i opaki, i uz pravi početak prirediće spektakl svakom protivniku."

 
 

Šta mislite o draftu/limitu?

Najzanimljiviji format

Zanimljivo i preskupo

Nisam probao, tek ću

Ne zanima me, igram samo gotovim špilovima

 
 

Tekstovi

 
 

Napredni nivo

 
 

Strategije - Postanite bolji igrač Izvora magije

 
 

Boo, 24/1/2006

DESET LAKIH KORAKA

(Prikaz jedne partije, za početnike)

Kocka je odlučila da igram drugi. Obojica vučemo po 7 karata. Igram crnim početnim špilom i u ruci imam sledeće karte: Oltar Sove, Teleskop Nemirnih Snova, Podizanje Mrtvih, Skelet Crnog Ratnika, Zmije Zloslutnice, Neprirodi Grabljivac i Izopačeni Glasnik. Ništa naročito, ali tu nema pomoći.

Protivnik igra zelenim početnim špilom. U svom prvom potezu ne vuče kartu. Uvodi izvor, aktivira ga i igra Gospu od Harfe. Odlično za njega, ovim bićem mi može uništiti koju god promenu da ubacim u igru... Završava potez, vreme je da ja povučem 8. kartu.

1. To! Sejmen. Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvari :) . Sad se lakše diše, jer sa njim i Podizanjem Mrtvih mogu da mu, na duge staze, uništim dva bića. Bez razmišljanja igraću Zmije Zloslutnice kao izvor jer su, po mom mišljenju, vrlo glupa karta (cena od 30 života je jednostavno prevelika za biće bez posebnih osobina).

Njegov drugi potez: izvor i Zeleno Jaje. Napada me Gospom i nanosi 10 štete.

2. Vučem Krvopiju koja će mi odlično poslužiti protiv zelenog koji je tanak sa letačima. Ubaciću Neprirodnog Grabljivca kao izvor, jer traži puno mane da se odigra, pa mi se čini kao trenutno najbolje rešenje za izvor. Aktiviram oba izvora i za dve crne mane stvaram Krvopiju ispred sebe. Gubim 20 života kada on uđe u igru, ali dobijam odbranu za protivnikov potez, a možda i napad za kasnije.

 
karta: Izvorski Vilenjak On ubacuje treći izvor i igra Izvorskog Vilenjaka za jednu manu (pretpostavljam da ga je upravo vukao, jer je ovaj mali idealan početak za zeleni špil - u drugom potezu možeš aktivirati njega i dva izvora i napraviti ukupno tri mane). Za preostale dve mane vezuje Paukovu Mrežu na Gospu koja je sad 10/30 i može da blokira letače - toliko o mojoj varijanti za napad. Zeleno Jaje mu dodaje 20 života jer je igrao dve zelene magije. 3. Dobio sam Tihe Leševe, još jednu od gorih karti u početnom špilu. Imam u ruci dva artefakta za dobijanje života, pa ću Oltar Sove koji smatram gorim igrati kao izvor, a Teleskop Nemirnih Snova ubaciti u igru za dve mane. On ubacuje izvor i igra Poravnanje kojim mi uništava Teleskop Nemirnih Snova (ovo iznenađenje kaže: "Uništi odabrani artefakt ili promenu.") Dobija 10 života, a ja se do kraja partije opraštam od "lečenja"...
 

4. Strvožder. Eto još jedne mogućnosti za vraćanje bića sa odlagališta. Tihi Leševi idu u izvore i ja za 4 mane igram Sejmena, 20/10 specijalku kojom ubijam njegovu Gospu od Harfe (Sejmen ima osobinu koja kaže: Kada Sejmen uđe u igru, uništi odabrano biće koje nije artefakt, ni crno. To biće ne može biti regenerisano). Nema više odbranu od letača pa ga napadam Krvopijom i nanosim mu 20 štete.

Još jedan izvor. Aktivira sve izvore i Vilenjaka i za svih 6 mana Drevni Predvodnik ulazi u igru. 60/50 i ima regeneraciju za jednu zelenu manu. Da li je Sejmen "požurio"? Protivnik dobija još 10 života, sada je na 220.

5. Kugavac (he, he ko mu dade ime?!?). S osmehom na licu dodajem Kugavca kao peti izvor i napadam sa Sejmenom i Krvopijom (ako mi Predvodnikom blokira i ubije Sejmena, vratiću ga sa odlagališta posle borbe, a ako dozvoli da mu Sejmen nanese štetu odigraću Skelet Crnog Ratnika koji ima regeneraciju, pa ću se s njim braniti od Predvodnika). Krvopija nanosi 20 štete, ali protivnik uprkos ogromnoj količini života ne može da odoli - Sejmen je blokiran Drevnim Predvodnikom i gine. Evo slike kompletne situacije:

 
slika: opisana situacija
 

Mrtav Sejmen je ponekad opasniji od živog, što će i protivnik uskoro shvatiti. Posle faze borbe igram Podizanje Mrtvih za 4 mane i vraćam Sejmena u igru, a Drevnog Predvodnika šaljem na odlagalište (džaba mu regeneracija, čak i da ima da je plati). Toplo mi je oko srca :).

Moj protivnik vuče kartu i završava potez.

6. Urlik na Mesec. Može da posluži, ali ja bih ga pre igrao kao izvor, jer mi treba šesta mana za Izopačenog Glasnika. A gde li ja žurim? Pa imam još jednu glavnu fazu posle faze borbe kada mogu da ubacim i izvor i Glasnika. Napadam Krvopijom i Sejmenom. Krvopija skida još 20, a Izvorski Vilenjak blokira Sejmena. Moj protivnik igra Prirodnu Transformaciju i dodaje +30/+30 Vilenjaku. Kao odgovor na to igram Urlik na Mesec i za tri mane dodajem Sejmenu +20/+0. Sejmen ima osobinu Jurišnik, tako da udara prvi, a kako je sada 40/10, Izvorski Vilenjak (koji je 40/40) gine pre nego što uopšte stigne da uzvrati udarac. Ponekad se isplati biti strpljiv, zar ne? On je izgubio 20, a dobio 10 tako da trenutno ima 190 života. Za preostale dve mane igram Skelet Crnog Ratnika.

On igra Rusalku Šume (ništa opasno, samo 20/20 biće) i dobija 10 života.

7. Dobijam Ljubimca Mrtvih i odmah ga ubacujem kao izvor. Malo mi je žao, ali treba mi šesti izvor. Aktiviram sve izvore i igram Izopačenog Glasnika koji je 40/40. Kada on uđe u igru gubim još 20 života (sada imam 150), ali vučem dve karte - Crnu Alu i Pećinskog Baziliska. Napadam Sejmenom i Krvopijom i nanosim 40 štete protivniku koji je odlučio da ne blokira ovoga puta.

Samo vuče kartu i kulira.

8. Jos jedan Strvožder. Aktiviram 4 izvora i uvodim Crnu Alu koja je trenutno 30/30. Onda napadam sa Sejmenom, Krvopijom i Glasnikom, a protivnik ponovo ne blokira. Prima 80 štete i ostaje mu još toliko života.

Igra Ponosnog Ratnika, pa mu vezuje promenu-oreol Neukrotivost. Dve magije - dobija 20 života.

9. Zmije Zloslutnice. Ubacujem u igru, za 4 mane, i Pećinskog Baziliska. Napadam svima sem Baziliskom koji je tek ušao u igru pa "nije u mogućnosti". Ostavio sam i dve mane za regeneraciju. Alu blokira Ponosni Ratnik koji je 30/40 zbog oreola, i ona mora da se regeneriše za 1 manu, Glasnika blokira Rusalka i gine. Prolazi 50 štete, a Ala je sada 40/40 jer je još jedno biće na odlagalištu.

Protivnik uvodi u igru Carskog Aligatora i dobija 10 života, sada je na 60.

10. Noćnik. Ovo je kraj. Napadam svim bićima, protivnik blokira Alu i Glasnika sa svoja jedina dva bića, ali mu prolazi 70 štete i on je mrtav. Muerto!

Više sreće idući put...

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com