Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Ukletije

25/08/2006

"... Oni retki koji su uspeli da se vrate iz pohoda na Ukletije, govorili su da je sve tamo mrtvo i oživljeno crnim magijama i voljom Crnoboga. Štakori su tamo mrtvi, šarke koje ih jedu su mrtve, gladne ptice koje kruže tamnim nebom su mrtve. I ono malo... ljudi... kao da je mrtvo."

 
 

Šta mislite o draftu/limitu?

Najzanimljiviji format

Zanimljivo i preskupo

Nisam probao, tek ću

Ne zanima me, igram samo gotovim špilovima

 
 

Tekstovi

 
 

Napredni nivo

 
 

Draft/Limit - Magija u ograničenim uslovima

 
 

Neimar, 3/9/2006

PRVI PUT JE (OBIČNO) NAJBOLJI...

Prvi tekst za ovaj mesec posvećen je nečemu izuzetno zanimljivom što će se desiti krajem meseca. Reč je o promotivnim turnirima koji će se igrati novim kartama pre zvaničnog izlaska edicije Plemenski ratovi. Naravno, iskoristiću ovaj tekst da vam predstavim još jednu kartu predstojeće edicije, koju po običaju možete naći pri kraju stranice.

Zašto su promotivni turniri tako zanimljivi? Kao prvo, videćete većinu karata nove edicije desetak dana pre njenog izlaska. Ako ovo nije dovoljan motiv, bićete u mogućnosti da osvojite nagrade u vidu još novih karti. Ako ni ovo nije dovoljno, sa velikom sigurnošću možete očekivati da osvojite promo kartu koja će se dobijati samo na ovim turnirima. Karta o kojoj je reč jedna je od najtraženijih karata prve edicije Izvora, ovoga puta sa novom ilustracijom, i biće dostupna samo na ovim turnirima.

Dalje, magija nepoznatog koju nose promotivni turniri je neodoljiva. Sastavljaćete sopstveni špil od svojih novih karti koje vidite prvi put. Prvu ediciju verovatno znate u prste i poznajete sve najbolje karte, ali znaju ih i ostali igrači, neki možda i bolje od vas. Plemenski ratovi su potpuno nepoznat teren za sve, misteriozna šuma novih mogućnosti kroz koju ćete se, po prvi put, probijati svi istovremeno. Da li ćete prepoznati najbolje karte i pronaći najbolje kombinacije? Odgovor na ovo pitanje ne znam, ali tvrdim da ćete se sjajno provesti u ovom pokušaju...

Koliko je znanja potrebno za ove turnire? Ne suviše. Podrazumeva se da poznajete pravila igre, ali uopšte nije važno koliko ste zaista dobar igrač – potpuno nove karte garantuju da niko neće znati šta ga očekuje. Na ovim turnirima, zabava je na prvom, a takmičenje tek na dalekom drugom mestu...

Jedini razlog da ne učestvujete na nekom od ovih turnira može biti materjalne prirode – skupi su, jer morate kupiti nove karte. Ipak... Ako ikada planirate da nabavite te karte, ovo je pravi trenutak. Zanemarimo da ćete među prvima imati karte koje biste nabavili nekom drugom prilikom, da ćete dobiti popust i priliku da osvojite još dodatnih karti, uključujući i “neponovljivu” kartu. Zanemarimo sve to, jer sve to nije toliko važno... Ono što jeste važno je jedinstvena prilika da osetite nešto neponovljivo – neizvesnost, iščekivanje i oduševljenje kakvi su mogući samo pri prvom susretu sa nečim potpuno nepoznatim.

U jednom ranijem tekstu pisao sam o «Magiji u ograničenim uslovima», ali ću sada ponoviti neke osnovne stvari koje treba znati. Prvi turnir je «Limit» varijanta, što znači da svoj špil sastavljate od jednog super paketa i dva paketa pojačanja. Svi igrači istovremeno otvaraju svoja pojačanja i sastavljaju svoje špilove od 105 izvučenih karti, za šta imaju na raspolaganju vremenski period od 60 minuta. Kako je ovo prvi susret igrača sa novom edicijom, klubovi će po potrebi produžiti ovo vreme. Špil mora sadržati minimalno 40 karti. Druga ograničenja ne postoje. Ako primetite da niste zadovoljni špilom koji ste sastavili, nije kraj sveta. Nakon prvog meča (koji se igra u dve dobijene partije) svi igrači će imati priliku da izvrše željene izmene svog špila. Posle ove izmene, dozvoljene zbog promotivnog karaktera turnira, igrači do kraja takmičenja igraju sa istim špilom.

Drugi turnir je «Draft» varijanta, i funkcioniše slično draftovanju u nekim sportskim takmičenjima. Svi igrači imaju po 4 paketa pojačanja, i istovremeno otvaraju po jedan. Biraš jednu kartu, pa ostalih 14 prosleđuješ igraču sa svoje leve strane, dok sam dobijaš 14 karti od igrača sa svoje desne strane. Ponovo biraš kartu i prosleđuješ ostatak, što se ponavlja sve dok ima karti iz prvih pojačanja. Igrači mogu gledati samo karte koje su trenutno kod njih, kao i karte koje su već draftovali. Zatim svi igrači istovremeno otvaraju drugi paket pojačanja i ponavljaju postupak, ali ovoga puta preostale karte dodaju igraču sa desne strane. Kada svi paketi pojačanja budu izdeljeni, igrači od draftovanih karti (koje su sada trajno njihove) sastavljaju svoje špilove, koji takođe mogu imati minimalno 40 karti, dok druga ograničenja ne postoje. Ponovo će, zbog promotivnog karaktera turnira, klubovi prilagoditi vremenska ograničenja igračima, a igrači imati mogućnost da nakon prvog meča izvrše željene korekcije svog špila.

Svi promotivni turniri održaće se tokom dva vikenda pre izlaska nove edicije. Tačni datumi održavanja turnira, vreme i mesto, kao i spisak nagrada nalaze se u posebnom tekstu, ovde. Ako vam nešto ne bude jasno, organizatori u klubovima će vam rado pomoći.

Za veliko finale, kliknite ovde da vidite današnju kartu...

 
karta: Troglava Aždaja
 

Nekoliko reči o ovoj karti: Troglava Aždaja je nastala iz želje da i novim igračima predstavimo jedan od najpopularnijih efekata zelene, predstavljen na karti prve edicije pod imenom Rast Šume. Glavna prednost koju aždaja ima u odnosu na kombinaciju Rast Šume + bilo koje biće je očigledna, jer jedna karta vrši funkciju dve. Takođe, efekti koji uništavaju promene su nemoćni protiv aždaje, koja se “rađa” sa Rastom Šume na sebi. Ako draftujete uglavnom zelenu boju, eto karte koju vredi uzeti – sa svakom novom zelenom kartom koju uvedete u igru kao izvor, Troglava Aždaja nastavlja da raste za +10/+10...

I kao zaključak, kratko pitanje: da li biste mi poverovali kada bih vam rekao da je Troglava Aždaja verovatno najmanje spektakularna zlatna karta od svih zelenih bića druge edicije?

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com