Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Vrti Mago, udri Germane!

22/7/2008

... Ideja je prosta: German je glavni ubica špila; Negdanji Mago je „punjač“, sposoban da ojača i bilo koje drugo biće ako German nije u blizini...

 
 

Da li se takmičite na turnirima?

Da

Ne

Ranije, sada više ne

Tek ću se takmičiti!

 
 

Tekstovi

 
 

Osnovni nivo

 
 

Promocija - Promotivne akcije Izvora magije

 
 

IM Tim, 18/4/2007

PAŽNJA! OPASNE SLIKE UNUTRA!

Dragi igrači,

Tako bismo želeli da već sada sa vama podelimo sva uzbuđenja koja nas očekuju! Na kraju krajeva, počinje jedno sasvim novo doba... Ipak, da bismo se bar okvirno držali zacrtanog plana, još uvek vam ne smemo otkriti ništa konkretno. Moraćete sačekati da se Doba Saveza sasvim primakne da biste ustanovili da li je čekanje vredelo truda, ali mislimo da se nećete razočarati onim što smo vam spremili...

Dobili smo nekoliko pitanja i o stvarima koje ne bi trebalo da predstavljaju misteriju, pa hajde da ih ukratko razjasnimo. Hoće li Doba Saveza ponoviti karte iz dve prethodne edicije? Neće – čeka vas preko 200 potpuno novih karti za koje je ilustracije radilo preko 40 umetnika, od kojih su neki, poput autora slika koje danas predstavljamo, bili dovoljno vredni i spektakularni da urade i po desetak i više ilustracija... Hoće li biti promotivnog popusta od 15% na porudžbine pre izlaska edicije? Hoće, ali ne pre 1. maja. Hoće li biti promotivnih turnira koji će se igrati novim kartama pre izlaska nove edicije? Hoće, ali ne pre 19. maja.

Da bismo vam ipak pokazali bar nešto a da vam i dalje ne otkrijemo ništa, rešili smo da pribegnemo triku. Ovaj tekst sadrži tri ilustracije za karte predstojeće edicije. Prvu je radio Lazar Kačarević, drugu Dušan Marković, treću Igor Lazarević. Sva trojica su autori koji u dobroj meri „nose“ predstojeću ediciju, uz još neke odlične umetnike koje ćemo pomenuti pri najavi „njihovih“ karata. Evo priče o sve tri ilustracije, koje su razbacane bez ikakve veze sa njihovim redosledom u tekstu, a vi pokušajte da spojite ove dve stvari u jednu celinu:

 
Izvori magije - Doba Saveza br.1
 

Jedan od misterioznih radova je, u veoma sličnoj formi, već objavljen u jednom stripu. Bili smo toliko oduševljeni njime da smo bukvalno naterali autora da dobije dozvolu od (ljubaznog) prethodnog izdavača i preradi sliku za Izvore magije. Prerađena verzija i dalje zadržava svu spektakularnost originala, ali mnogo prirodnije „leži“ na karti kojoj je namenjena i, po našem mišljenju, čak je i prilično bolja!

 
Izvori magije - Doba Saveza br.2
 

Jedan od misterioznih radova ima sasvim drugačiju priču: on nam je stigao kao jedna od nezavršenih skica u sklopu predstavljanja svoga autora, ali je u startu odbačen kao neodgovarajući. Nakon toga se još mnogo radilo na Dobu Saveza, i pojavila se tema za odličnu kartu koju su svi umetnici nekako izbegavali, jer je tema bila preteška. U poslednjim trenucima prisetili smo se zaboravljene nezavršene ilustracije i temu poslali autoru, što se pokazalo kao pun pogodak: autor je završio rad koji tako dobro odgovara karti da je potpuno neverovatno da je prva skica rađena bez te karte u vidu.

 
Izvori magije - Doba Saveza br.3
 

Jedan od misterioznih radova je imao priliku da predstavlja tri karte pre nego što se trajno zadržao na jednoj. Naručen je za konkretnu kartu, ali je autor kasnio pa smo istu temu zadali drugom, da bismo istovremeno dobili dva rada za istu kartu. Kako je konkurentski rad bolje pogodio temu, ovaj je prebačen na drugu kartu, sa kojom se sasvim pristojno slagao. Ipak, autor nije imao mira i uradio je sasvim novu verziju ilustracije. Nakon mnogo mozganja sa naše strane, i ovo se pokazalo kao njegova prava procena: rad je na kraju završio na najboljoj od tri karte za koje je konkurisao.

Koja ilustracija odgovara kojoj pričici? Pokušajte da pogodite sami!

Toliko za ovaj put. Spremite se, jer Doba Saveza samo što nije počelo! U idućem tekstu na ovu temu već predstavljamo prvu „celu“ kartu... Kada? Strpljenja, doći će i to vreme... Pre toga ostaje da se završi još par zanimljivih stvari vezanih za završetak Plemenskih Ratova, kako bismo rasterećeni ušli u novo doba...

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com