Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Valakija

25/12/2006

"... Valakija je jedna od najstarijih zemalja, možda i prva koja je naseljena. Sada će te čuti istinu, čistu i jasnu kao zidovi Stribogovog dvora."

 
 

Za Izvore ste čuli:

iz reklama i časopisa

negde na netu

od prijatelja

na neki drugi način

 
 

Tekstovi

 
 

Napredni nivo

 
 

Špilovi - Napravite bolji magični špil

 
 

Fric (tekst) & Neimar (sve ostalo), 6/5/2007

IZVEŠTAJ I ŠPILOVI SA BG KVALIFIKACIJA 2007

Dakle, čime igraju prva četvorica sa BG kvalifikacija? Svim i svačim... Pre svega, očigledno je da važi onaj odnos „50% špil - 50% skill“, jer su dva ista igrača bila među četiri najbolja i u Novom Sadu i u Beogradu, i to sa drugim špilovima.

 
Izvori magije: BG kvalifikacije 07
 

Novi IM sudija, Milutin, bio je izuzetno ubedljiv na svom debiju: odmah na startu je sudio najveći IM turnir do sada, ali ni 43 takmičara nisu bila problem za njega... Najveći deo posla je izneo na sebi i dokazao da odlično poznaje materiju, pa iako je imao značajnu podršku „za krizne situacije“ tokom celog napornog dana, praktično nije bilo potrebe za dodatnim intervencijama. Veliko pojačanje za budućnost.

 
Izvori magije: BG kvalifikacije 07
 

S obzirom na veličinu turnira, igrači su obradovani najavom da će prolaznost biti veća nego što je najavljeno - čak 8 prvoplasiranih se kvalifikovalo za predstojeći Nacionalni turnir, a kako prvi, treći i peti sa ovog turnira već imaju „ulaznice“ od ranije, ovo je otvorilo prolaz svim igračima do 11. mesta. Spisak prvih 11:
Goran Nikšić, Vladimir Obradović, Marko Ranđelović, Stefan Slavić, Aleksandar Mačak, Pavle Pešić, Marko Đurđević, Predrag Momčilović, Nikola Savić, Mladen Jović i Zoran Golek. Ovom spisku dodajte još i Mariju Vasojević, finalistkinju sa novosadskih Dana Fantazije, pa znate sve igrače kvalifikovane do sada.

 
Spisak špila
# Stefanimator B R
Bića (32)
4 Nedokučivi Trol
4 Vilenjački Šumar
4 Rusalka Paprati
4 Noćne Vile
3 Pakleni Čuvar
3 Crna Ala
3 Surovi Razbojnik
3 Biljarice
2 Reanimator
2 Spektra
Ostale magije (28)
4 Pomračenje Svesti
4 Poravnanje
3 Smrtonosni Krug
3 Teror Mraka
2 Poslednje Utočište
2 Čuma
2 Demonski Mentor
2 Pogled kroz Noć
2 Sečivo Lažnog Života
2 Poziv Mrtvog Kralja
2 Mihaijev Trnoštit
Izvori magije: BG kvalifikacije 07 Izvori magije: BG kvalifikacije 07

Četvrtoplasirani Stefan je jedino relativno iznenađenje ovog turnira, ali se pojavio sa zanimljivim zeleno-crnim špilom i uspešno osvojio vrlo dobro 4. mesto u dosad najjačoj konkurenciji.

 

Kada grubo pogledam špilove iz BG i NS rundi, vidim veliku raznovrsnost. Sve boje su prisutne, pa bi se reklo da je balans sasvim u redu. Za nijansu više „kontrolnih“ špilova nego što bismo želeli, čemu možda treba pokloniti malo pažnje u budućnosti. Apsolutna dominacija dvobojnih špilova, što je takođe u redu - najbolji igrači su shvatili da je nedostatke jedne boje najlakše ispraviti drugom. Karte prisutne u praktično svakom špilu tih boja su Antimagija, Biljarice i Poziv Mrtvog Kralja. Sve u svemu - izuzetno zabavno!

 
Spisak špila
# Mračna Znanja B R
Bića (19)
4 Strvožder
3 Reanimator
3 Ptica Kradljivica
3 Sejmen
3 Kralj Mrtvih
3 Gladna Smrt
Ostale magije (46)
4 Zabranjena Znanja
4 Talas Vremena
4 Antimagija
4 Teror Mraka
4 Dematerijalizacija
4 Ometanje
4 Pomračenje Svesti
3 Dva Lica Noći
3 Magične Reči
3 Potisak
3 Poziv Mrtvog Kralja
2 Pogled Kroz Noć
2 Tabuisanje
2 Jaki Uticaji
Izvori magije: BG kvalifikacije 07 Izvori magije: BG kvalifikacije 07

Trećeplasirani Marko se ovoga puta pojavio sa plavo-crnim špilom, iako je Novi Sad osvojio crno-zelenim. Ipak, i ovog puta je bio jedini igrač sa 100% učinkom... sve do polufinala. Jedan poraz, i završio je tek kao treći.

 
 
Izvori magije: BG kvalifikacije 07
 

Za razliku od Marka koji je, kao već kvalifikovan, verovatno potpuno opušteno igrao ovaj turnir, mnogi nisu bili tako opušteni. Ipak, sudije nisu podlegle pritisku.

Drugoplasirani Vlada je imao nekoliko odličnih mečeva, između kojih je uspešno vodio sopstveni klub i držao stvari pod kontrolom. Jedan od mečeva za pamćenje bio je i protiv na kraju petoplasiranog Aleksandra, ali ono što će se zaista pamtiti je veliko finale...

Ako me pogled ne vara, uspeo sam da izbrojim čak 18 bića u igri, a kažu da ih je bilo i više! Najduži finalni meč u istoriji Izvora magije trajao je preko dva sata, i mnogi su propustili prevozna sredstva da bi ga odgledali do kraja.

 
Izvori magije: BG kvalifikacije 07
 

Vladina Ravnoteža je u mnogo navrata bila raščinjavana, a Goranova Nedelja Mrtvih sprečavana, ali kažu da su se obojica vraćala u izgubljenu partiju po nekoliko puta. Goran je Oskrnaviteljima uklanjao Vladine Zaborave i Besmrtnika van igre, Vlada ga u nedogled zaključavao Ravnotežom pokretanom Nemuštim Pozivom i praćenom sprečavanjima. Na 1:1 počinje najduža partija turnira, koja završava tako što Vlada, poklonik neformalnog pravila „60 karata u špilu“ (koje podržavam!), ostaje bez karata u svojoj biblioteci! Da da, finalni meč je završen tako što je finalista „prevukao“. Eto prvog konkretnog argumenta svima koji ne mogu da odole zovu više od 60 karata u špilu! Za kraj lepog dana, sportski pozdrav finalista.

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com