Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Problematični buljuk

15/09/2006

"... “Nemaj brige vođo, vile će oplakivati dan kada smo se moj buljuk i ja pojavili”. “Onda, za Vatrene planine, za Dajboga, za Vatru... u POBEDU!!!”..."

 
 

Da li čitate propratne tekstove na kartama?

Da, uvek!

Ponekad

Skoro nikad

 
 

Tekstovi

 
 

Osnovni nivo

 
 

Pravila - Tekstovi o pravilima Izvora magije

 
 

Atrian, 11/5/2007

DOBA NOVIH PRAVILA

Dragi igrači,

Polako ali neumitno nam se približava Doba Saveza, i s obzirom na to, imam nameru da vas danas podsetim na neke stvari koje će vam biti potrebne u predstojećem periodu. Ipak, pre toga imam veliku čast da vam predstavim jednu sasvim novu ključnu osobinu u svetu Izvora magije. Ključne osobine se predstavljaju korišćenjem jedne ključne reči koja ih skraćeno opisuje, a ako ste aktivan igrač Izvora, ova reč vam je već poznata u jednom drugom, mada zapravo sličnom značenju. Kliknite ovde da vidite prvu kartu sa novom osobinom...

 
Izvori magije: Gnev Uništitelja
 

Vau! Znam da vam je teško, ali zamolio bih vas da odvojite pogled od odlične ilustracije čiji autor je Boris Radujko, i da se za sada koncentrišete na tekstualni deo karte. Karta je sama po sebi odlična, za tri mane dobijamo iznenađenje koji plavi magovi neće moći da spreče, i koje nanosi sasvim pristojnih 30 štete. A evo nama i nove ključne osobine pod imenom Pojačanje. Ova osobina je važna jedino pri samom igranju magije. Naime, kada igrate kartu sa Pojačanjem na sebi, pored najave odabrane mete (ako je ima), odmah birate i da li ćete platiti ovu dodatnu cenu i tako „pojačati“ efekat magije do neslućenih razmera. Da biste lakše shvatili kako ovo radi, pokazaću vam na primeru Gneva Uništitelja. Recimo, iako će se ovo u praksi dešavati retko, da imate 11 slobodnih izvora. Najavite igranje magije i njenu odabranu metu, platite jednu crvenu i dve bilo koje mane, i onda kažete da nameravate da platite i cenu pojačanja i učinite to sa preostalih osam izvora. To je to! Sada, umesto magije koja nanosi 30 štete i koju plavi ne može sprečiti, Gnev Uništitelja nanosi neverovatnih 100 štete kojoj čak ni žuti sa svojim sprečavanjem štete ne može ništa. Mislim da nikako ne treba izazivati gnev ovog Uništitelja, jer u tom slučaju dobijate iznenadne Vatrene Strele sa napumpanim efektom, ali lišene fleksibilne mogućnosti da nanose neke manje količine štete.

Za sledeće podsećanje je neophodno da počnemo od početka... Izvori su „resursi“ igre Izvori magije, koji svojim aktiviranjem proizvode manu, magijsku energiju kojom se plaćaju ostale stvari. Svi izvori se prvenstveno dele na osnovne i neosnovne. Osnovni izvori nastaju kada igrač, jednom po potezu, iz ruke ubaci kartu neke boje u igru kao izvor (boje Izvora magije su žuta, plava, crna, crvena i zelena – sve ostale karte su bezbojne). Karta uvedena kao osnovni izvor gubi boju, ali i dalje proizvodi manu boje velikog simbola koji je sada na njenom vrhu.

 
Gnev Uništitelja kao izvor tipa Vatra

Osnovni tipovi izvora su Zemlja, Voda, Grob, Vatra i Šuma (odgovaraju bojama karti). Evo, kao ilustracije, gornje karte uvedene u igru kao osnovni izvor tipa Vatra – svi sada nebitni delovi na karti su „zatamnjeni“, pa se vidi da je veliki mana simbol jedino važno za izvor u igri. Da ponovimo: ova karta je sada bezbojni izvor tipa Vatra koji proizvodi crvenu manu.

U igri Izvori magije, bukvalno svaka karta može biti „resurs“, pa neosnovne izvore dobijamo kada kao izvor spustimo bezbojnu artefakt kartu ili pak kartu čiji upisani tip je „Izvor“ (Ognjeni Vrtovi, Vrt Lažnog Proroka, Vilenjačko Utočište...). Ako se prisetite Kamenog Zmaja iz prethodnog teksta, primetićete da je potrebno imati po jedan izvor svakog osnovnog tipa kako bi Zmaj dobio sve svoje osobine. Međutim, sa samo jednim neosnovnim izvorom kakav je recimo Luka Magle, Zmaj bi odjednom dobio dve osobine, jer su oba osnovna tipa upisana na ovom izvoru.

 

Zašto je sve ovo toliko važno? Saznaćete nekom drugom (skorom) prilikom, kada budemo predstavljali nešto drugačije karte! Pošto ste pažljivo ispratili ono što sam imao da vam kažem, evo i jednog poklona od mene - još jedna NOVA karta za vas.

 
Izvori magije: Alfa Vuk
 

Ovaj opasni vuk ima cenu potpuno prilagođenu igranju u čisto zelenom špilu. Ipak, Doba Saveza stimuliše igranje sa više boja, čime možete dobiti značajne bonuse i/ili popuste. Ako pri igranju Alfa Vuka (uz izvor zelene mane koji se podrazumeva) imate i Grob i Vatru (ili Kriptu Plamena), dobićete 40/30 biće sa sjajnom osobinom za samo ČETIRI mane... Razmišljajte u koloru, i neka magija bude sa vama...

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com