Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Običan sastanak na neobičnom mestu

10/11/2007

... Vilenjak koji je do tada plakao izvuče lice iz šaka i pogleda je zakrvavljenim očima. Glas mu je bio jasan i oštar kao vrh Stribogovih dveri...

 
 

Da li igrate još neku kartičnu igru i koju?

Igram samo Izvore!

Izvore i MtG

Izvore i WoW TCG

Izvore i Yu-gi-oh!

Samo Izvore, ali bih probao još nešto

Ne igram Izvore, samo gledam sajt!

 
 

Tekstovi

 
 

Osnovni nivo

 
 

Promocija - Promotivne akcije Izvora magije

 
 

Neimar, 1/6/2007

PET SREBRNIH METAKA

Dobro, pretpostavljam da smo do sada neke od vas možda čak i smorili predstavljanjem gomile karti koje najbolje rade u višebojnim špilovima. Ipak, to je glavna tema Doba Saveza, i to je ono oko čega smo najviše ushićeni: pokušaj da uvedemo igranje sa više od dve boje kao sasvim realnu opciju igre Izvori magije. Ovo je istovremeno i najveća novina u igri i najveći test koji nam donosi novo doba. Ako uspemo da postignemo ekspanziju višebojnih špilova, i to i u opuštenom igranju, ali i na takmičenjima, smatraćemo da smo dobro obavili svoj zadatak.

Ipak, hajde da razjasnimo jednu stvar: karte namenjene višebojnom igranju nisu dominantna karakteristika Doba Saveza. Nisu ni približno zastupljene onoliko koliko smo ih mi (sa uživanjem!) „gurali“ u poslednjih par nedelja. Štaviše, kao i sa plemenskom temom prošle edicije, one su tu više za „dobar ukus“ edicije. Većina karti je, naravno, namenjena i otvorena prema igranju u svim mogućim kombinacijama - i jednobojnim i višebojnim. U to ime vam, u okviru poslednje najave dolaska Doba Saveza, danas predstavljam „pet srebrnih metaka“!

O čemu se tu u stvari radi? Eto, planiram da vam predstavim pet odličnih karti, po jednu za svaku boju, koje se savršeno mogu igrati u svakakvim špilovima. Kriterijum kojeg se držim je da to moraju biti srebrne karte - dakle, karte koje će biti lakše pronaći i sakupiti, ali i da to budu stvarno zanimljive karte od kojih će bar neke izvršiti bitan uticaj čak i na takmičarsko okruženje. Sve u svemu, karte koje će mnogi imati, a još više njih tražiti. Kako sam dosta razvukao uvod, za svaku od tih karti ću sebi dozvoliti samo po jednu rečenicu kojom ću je najaviti, kako bih vam prepustio da ostalo zaključite i komentarišite sami. Na samom kraju teksta čeka vas ono što uvek dočekate sa oduševljenjem - nagradna igra!

Prva karta govori ono što su mnogi od vas pogodili još nakon prve najave onoga što dolazi: Istočnici se vraćaju, jači nego ikad!

 
Izvori magije: Pali Ratnik
 

Druga karta će biti prisutna u igri mnogo više nego što će nekima izgledati na prvi pogled, jer ona pruža plavoj fleksibilnu mogućnost da, uz malo planiranja, jednom kartom uradi dve stvari: recimo da ubije jedno i vrati drugo biće u ruku vlasnika.

 
Izvori magije: Sledbenik Proroka
 

Trećeg „gospodina“ je ponajteže predstaviti - garantujem samo da njegov ulazak u igru označava ubrzano kretanje ka završetku partije, što će kreativniji igrači možda uspeti da okrenu u svoju korist i savladaju svoj strah od mraka i neminovnosti.

 
Izvori magije: Mračni Kralj Straha
 

Vukove možete voleti ili ne, igrati sa njima ili ne, ali ćete teško odoleti ovom vuku koji se nameće kao savršeno rešenje za sve crvene špilove: oprez, jer ako ne pojede nešto drugo - poješće sam sebe!

 
Izvori magije: Plamenzub
 

Za kraj, jedan oreol, ali ne bilo kakav, već verovatno najbolji oreol do sada u konkurenciji svih boja (uz izvinjenje toj stvarno odličnoj konkurenciji).

 
Izvori magije: Srce Vuka Urlik Zveri
 

To je sve od novih karata, ostale ćete uskoro videti i sami. Ne znam da li delite naše zadovoljstvo izgledom svih karti koje ste videli do sada - mi smo prosto oduševljeni radom naših umetnika, od kojih mnoge uopšte nismo uspeli da predstavimo iako njihovi radovi nisu ništa lošiji od svih koje ste videli do sada. Sve u svemu - sjajna ekipa umetnika ilustruje Izvore magije, pa pretpostavljamo da ćete za mnoge od njih čuti i nekom drugom prilikom, jer im je uspeh predodređen.

Toliko za danas... šta? Nagradna igra? Tačno, obećao sam i nagradnu igru. I ona je delimično vezana za ovo o čemu sam pričao do sada - broj sjajnih radova koje smo uspeli da sakupimo za Doba Saveza prevazišao je ukupan broj karti. Neki od prekobrojnih radova su ostali za kasnije, neki su završili na promo kartama, dok su tri uspela da nađu svoje mesto iako mesta više bilo nije! Po prvi put u svojoj kratkoj ali burnoj istoriji, Izvori magije predstavljaju „alternativne“ ilustracije. Tačno tri karte Doba Saveza imaju po dve različite ilustracije - ovo praktično znači da imate šest različitih karti sa ukupno tri imena (i ukupno 219, a ne 216 „različitih“). Sem što će to predstavljati pravu misiju za kolekcionare, ovo takođe predstavlja i nagradnu igru za sve zainteresovane. Prvi igrač koji nam se javi sa tačnim spiskom karti sa „duplim“ ilustracijama i imenima umetnika koji su uradili ove ilustracije, dobiće vrednu nagradu: komplet od sva tri početna špila za Doba Saveza, uz super paket i dva paketa pojačanja pride. Dakle, otvorite četvore oči i srećno istraživanje! (Dopunjeno: tačno rešenje i dobitnicu potražite u ovom tekstu!)

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com