Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Izveštaj i špilovi sa BG kvalifikacija 2007

06/05/2007

"... Najveći IM turnir do sada, ali ni 43 takmičara nisu bila problem za njega..."

 
 

Koja je vaša omiljena varijanta Izvora?

Klasična 1na1

2na2 Magično Srce

2na2 Pakt

3na3 Kraljeva Garda

3+ (svako za sebe)

Format Plem. ratovi

Format Jednoumlje

Kakve, bre, varijante i formati?

 
 

Tekstovi

 
 

Takmičarski deo

 
 

Informacije - Sve u vezi sa takmičenjima

 
 

Atrian, 9/9/2007

KONKRETNIJE O NACIONALNOM TURNIRU

Dragi igrači,

Evo, napokon dođosmo i nadomak drugog Nacionalnog turnira Izvora magije. Za tri nedelje, u Kragujevcu, prestonici Izvora magije, naći će se 40 trenutno najboljih igrača iz cele Srbije. Rang-lista je već osvežena na stanje koje će se uzeti u obzir prilikom određivanja učesnika, a tačan spisak učesnika i nagrada, kao i precizna satnica, konačno slede uskoro, u posebnom tekstu. Naravno, i oni koji se nisu kvalifikovali su više nego dobrodošli da svojim prisustvom uveličaju ovaj spektakl.

Što se rang-liste tiče, ona je „zaključana“ za ovu sezonu. U nju su uračunati svi turniri zaključno sa 1. avgustom, i jedini rezultati kojima će još biti osvežena su, već pogađate, konačni rezultati Nacionalnog. Ipak, ne bojte se. Svi turniri koji su prijavljeni posle tog datuma će se pojaviti u rang-listi za sledeću sezonu, tako da će novi igrači i oni koji su se igrali krajem ovog toplog leta automatski naći na toj novoj rang listi. A sada, da vidimo šta nas sve to čeka...

Računajte da će prijave za turnir trajati od 9 do 10 časova, zbog obima turnira, da bi svi igrači stigli da se vrate kućama u dogledno vreme. Svi kvalifikovani će morati da se prijave minimum 15 minuta pre početka. U razigravanju će se igrati 5 kola (edit: u skladu sa vašim željama, dodat je i 6. krug kvalifikacija). Prva tri kola će biti igrana špilovima draftovanim na početku takmičenja, a preostala kola, kao i eliminacije, igraćete špilovima koje sami donesete. Što se tiče samog drafta, neka se oni koji ga nikad nisu igrali ne plaše. Pustite mašti na volju i verujte svojim izvoraškim instinktima. Par saveta o tome kako i šta draftovati možete videti ovde.

Lokacija će biti opremljena sa deset stolova, sa mestima za po četiri igrača na svakom. Mesto za stolom će ujedno određivati i parove za prvu rundu razigravanja. Naime, igrači će pre početka drafta izvlačiti cedulje sa brojevima stolova, za koje će sedati po 1, 2, 3, 4 redosledu. Odmah nakon draftovanja i sastavljanja špilova, prvu rundu takmičenja igraće igrači 1 i 2, kao i igrači 3 i 4 za svakim stolom.

Svaki učesnik turnira dobija besplatno 4 paketa pojačanja za draft. Draftovaće se po dva pojačanja iz Plemenskih ratova i Doba Saveza, tako da će vam dragi igrači najraznovrsnije kombinacije biti na raspolaganju. Bilo da volite stara plemena, bilo nova, bilo da želite sa jednom ili svih pet boja, bilo da imate sami neku ingenioznu zamisao, sve opcije su vam otvorene.

 
Plemenski ratovi Doba Saveza
 

Dakle, prozvani ste, izvukli ste cedulju sa brojem stola, i seli ste na prvo slobodno mesto za tim stolom. Nakon što se popune sva mesta, pred vama će se naći četiri paketa pojačanja. Na sudijin znak otvarate prvo pojačanje, i imate dva minuta da izaberete neku kartu. Ako ste izabrali kartu pre isteka dva minuta, stavite je negde na stolu sa vaše strane, ali tako da se jasno može razlikovati od gomile koja se draftuje. Ostatak karata spustite pored sebe, ili ih ponovo pogledajte, ali ih nemojte davati osobi pored vas dok sudija ne kaže. Za slučaj da u roku od dva minuta niste mogli da se odlučite koju ćete kartu uzeti, po naređenju sudije da predate karte susednom igraču morate odmah uzeti neku kartu. Bilo da je to ona o kojoj ste najviše razmišljali, bilo da vam je prva pod rukom, morate uzeti neku kartu i predati ostatak susednom igraču u najkraćem mogućem roku. Veoma je važno poštovanje vremena, jer smo vremenski ograničeni veličinom turnira. Ako i posle označenog vremena niste odabrali kartu, dobićete opomenu od sudije. Za ponovljeni prekršaj sledi ukor, pa kazna. U toku samog draftovanja, svaka priča za stolom je zabranjena.

Čim otvorite svoje prvo pojačanje, primetićete nešto što pre niste videli. Sve karte iz pojačanja će biti označene od strane IM Tima, zato vas sve molim da vam se ne desi da imate neke neobeležene karte u špilu. Pre svake partije, nasumični špilovi će se proveravati, i svako kod koga bude pronađena makar i jedna neobeležena karta će biti smatran varalicom i diskvalifikovan bez nagrade. Znam da je Nacionalni turnir najvažniji, i da su ulozi veliki, ali i pri tome ne smete zaboraviti na sportsko i fer ponašanje. Budite ljubazni prema protivnicima, i poštujte prostor u kome se igrate, pa nas sve očekuje jedan lep dan.

Nakon što sve karte iz besplatnih pojačanja budu draftovane, imaćete oko pola sata da od 60 draftovanih karata sastavite špil kojim ćete odigrati prva tri kola. Ovaj špil, standardno, mora imati najmanje 40 karata, bez ograničenja broja istih karata u špilu. Višak karti, ako ga bude, zapakovaćete i skloniti sa stola. Po završetku prva tri kola, svoj draftovani špil ćete zameniti špilom koji ste doneli sa sobom, kojim ćete igrati od četvrtog kola pa do završetka turnira.

Nakon odigranih pet kola razigravanja, osam najboljih će se plasirati dalje. Tu važi sistem eleminacije, zato se maksimalno potrudite oko svake partije. Jedna mala izmena u odnosu na prošli Nacionalni je taj što će se finale igrati u tri pobede, i tako zaista pokazati ko je trenutno NAJBOLJI u Izvorima magije (a bogami posle odgledanih kvalifikacija ne bi me čudilo i da bude NAJBOLJA). Kao što sam već napomenuo, detaljnije informacije o tačnoj satnici i nagradama će biti objavljene u nekom od sledećih tekstova. Do tada, testirajte špilove, igrajte se, i spremajte se za drugi Nacionalni IM turnir. Neka magija bude sa vama...

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com