Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Svet u malom

06/11/2006

"... Ovo je tekst o malom delu skoro svake karte Izvora magije. Ovaj deo je, iako izuzetno zanimljiv, skoro uvek zapostavljen. Šta reći kada on tek sada dobija svoj prvi tekst. Dakle, o čemu govorim danas? O propratnim tekstovima..."

 
 

Na sajtu najviše volite tekstove:

o prepravljanju početnih špilova

sa idejama za sastavljanje novih špilova

o strategijama

turnirske izveštaje sa takmičarskim špilovima

fantazijske priče i opuštene tekstove

volim sve što vole mladi!

 
 

Tekstovi

 
 

Osnovni nivo

 
 

Promocija - Promotivne akcije Izvora magije

 
 

IM Tim, 10/12/2007

NEŠTO SASVIM MALO

Dragi igrači,

Evo, napokon, trenutka u kome će prva karta predstojećeg Doba Misterija biti predstavljena javnosti. Dok ste vi čekali ovaj trenutak, mi smo u nekoliko navrata pričali na temu od koje karte početi predstavljanje. Za razliku od ranijih „bombastičnih“ početaka, većina se složila da nam za izdanje ovoliko različito od svih do sada treba i nešto sasvim drugačije.

Odmah smo se složili da želimo da okrenemo stvari i krenemo od najslabije karte, ili jedne od najslabijih u onome što dolazi. Ovo je ograničilo mogući izbor na svega desetak karata, ali se srećom i ona idealna našla među njima. Hteli smo da to bude karta koja će na neki način najavljivati ono što vas čeka, ali i karta koja će neke istovremeno odvesti na potpuno pogrešan trag (jer, misterije još nisu spremne da budu razotkrivene). I hteli smo da karta ipak bude zaista posebna, i da predstavi način razmišljanja koji nas je vodio prilikom kompletiranja izdanja koje će sigurno, na ovaj ili onaj način, ući u „Izvorašku legendu“.

Pre nego što se prva od dugo očekivanih misterija otkrije pred vašim očima, evo jednog pitanja za vas: postoji li, do sada, karta neke boje koja je u potpunosti igriva u praktično svakom postojećem špilu bilo koje boje ili kombinacije boja? Razmislite dobro... i konačno dođite do zaključka da ne postoji takva karta, jer vam je za svaku boju u špilu potreban i određen broj karata za njenu podršku – ne možete jednostavno „dodati“ kartu neke boje u već gotov špil koji ne sadrži tu boju i očekivati da će to proraditi. Ili, možete? Sledi karta koja ima svoju boju, ali će ipak raditi u praktično svakom postojećem špilu koji sadrži bića, ma kojih boja taj špil bio. Dame i gospodo, očekuje vas jedan sasvim mali poklon, i to baš ovde (kliknite na link da pogledate kartu)...

 
Izvori magije: Mali Poklon
 

Da, da... zanimljivo, zar ne? Besplatna žuta karta, koju je ilustrovao Miloš Nicić, a zanimljivo je da je ovo jedan od njegovih prvih radova, nastao čak pre desetak godina, koji je sve do sada čekao pravu priliku. Prema onome što znate, ovo je oreol koji će bićima (besplatno!) davati ili +10/+10, ili ništa (ako su bezbojna, artefakt bića). Da li Doba Misterija donosi nešto novo na tu temu? Ostaje da sačekate još malo i proverite sami... nagoveštaj je već odavno među vama, pa su pažljivi posmatrači primetili da već Doba Saveza ima jednu bezbojnu kartu koja se pod posebnim uslovima pretvara u dvobojno (žuto i zeleno) biće. Pa, iako će Mali Poklon moći da se veže za Stablo Života samo kada ono „oživi“, i moći da se zadrži na njemu samo do kraja poteza, to je ipak prvo biće koje može dobiti besplatnih +20/+20. A na pitanje hoće li biti i jednostavnijih načina da se ova karta iskoristi, odgovorićemo samo novim pitanjem: Šta vi mislite?

Drugo zanimljivo pitanje je zašto je ova karta baš žuta? Dobro pitanje, jer je ona zaista, sa „tehničke“ strane, mogla biti bilo koje boje ili čak bezbojna. Ipak, kako se ovde radi o poklonu, razmotrili smo u čijoj prirodi bi najviše bilo da poklanja, a da to što poklanja bude uslovljeno. Davanje poklona se nekako najbolje uklapalo u miks pravednih, prirodnih i emotivnih boja, pa je sa te strane ova karta mogla biti i zelena ili čak crvena, ali je njen uslov (da bi poklon bio zaista značajan) toliko restriktivan da je to jednostavno neodoljivo „mirisalo“ na žutu.

Nadamo se da vam se prva karta dopala, a za pažljive i redovne čitaoce sajta sledi i jedan specijalni, vremenski ograničen, sasvim mali poklon o kome više možete saznati ovde. Uživajte u predstavljanjima novih karata koja će uslediti u narednim danima, pa ćete prvi saznati i trenutak u kome će ih napokon biti moguće naručiti.

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com