Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Dvostruka najezda

29/11/2006

"... Nekromanseri se vode jednostavnim načelom: “Ne možeš ubiti ono što nije živo”. Zbog toga su potpuno sigurni da odlazak bića na odlagalište nije i kraj igre za njega, već samo trenutni odmor..."

 
 

Da li igrate još neku kartičnu igru i koju?

Igram samo Izvore!

Izvore i MtG

Izvore i WoW TCG

Izvore i Yu-gi-oh!

Samo Izvore, ali bih probao još nešto

Ne igram Izvore, samo gledam sajt!

 
 

Tekstovi

 
 

Napredni nivo

 
 

Špilovi - Napravite bolji magični špil

 
 

Fric, 25/1/2008

DAVANJE KRILA I NAJBOLJI (?) PETOBOJAC

Zdravo drugari! Evo mene, sa zadatkom da predstavim kartu u trenutku kada više nema planiranih predstavljanja! Jer, da nije bilo preventivnog odlaganja, već od sutra bi se novim kartama igrali promotivni turniri pred izlazak, a ovako do njih imamo celu sedmicu „viška“ koju treba ispuniti...

Da pokušam da budem kreativniji, danas ću nakon karte predstaviti i jedan špil. Radi se o petobojnom špilu, kojim želim da zatvorim jedno poglavlje jer mislim da je vrhunac ovakvih špilova iza nas, i da ćemo tokom Doba Misterija videti dominaciju dvobojnih i trobojnih špilova. Vreme će pokazati da li sam u pravu.

Karta koju predstavljam je deo ciklusa od pet karti, po jedna karta za svaku boju. Ova plava karta ilustruje moju gornju rečenicu, jer će najbolje rezultate dati u igranju sa dve ili tri konkretne boje. Ovo nije karta zbog koje ćete reći „vau“, ali takve ipak treba ostaviti za direktan kontakt i pravo uzbuđenje tokom „predizlaska“. Kliknite ovde da vidite prvu od 5 volšebnih iluzija koje donosi Doba Misterija.

 
Izvori magije: Volšebnik Oholosti
 

Šta je ovo? Ne treba biti genije da se provali: plavo biće koje može promeniti sopstvenu boju, i može privremeno „dati krila“ žutim ili crnim bićima... ... ... Znači, ako prvo promeni svoju boju u neku ove dve, Volšebnik Oholosti može i sam poleteti do kraja poteza! Ova karta, kao i ceo ciklus sličnih, predstavlja lep materijal za učenje nekih „skrivenih“ znanja o svetu Izvora: ona daje verovatno najkarakterističniju osobinu svoje boje bićima druge dve boje koje smatra „prijateljskim“. Teško da ima lepše ilustracije složenih odnosa između boja i njihovih sposobnosti... (a kad smo kod ilustracija, ova je meni jedna od najlepših koje je Vuk Kostić do sada uradio)

U vezi Volšebnika treba naglasiti još nešto što će vam verovatno promaći: ne postoji karta koja jeftinije daje osobinu Letač drugim bićima, a to još može i ponoviti više puta u istom potezu. Kako bi se izbegla moguća zloupotreba, bilo je nužno da Volšebnik ne „uzdiže“ bića sopstvene boje, pa je logičan izbor ograničenje uticaja na prijateljske boje. Ipak, takođe bi bilo veoma glupo da biće koje tako uspešno „lansira“ ostale ne može to isto uraditi i sebi... tako se javila ideja o osobini promene boje, koja je omogućila Volšebniku da izbegne ograničenje koje je postavio sam sebi. Za jednu plavu i jednu bezbojnu, i on će poleteti!

 
Spisak špila
# Najbolji (?) petobojac B R
Bića (18)
4 Pošast Suve Zemlje
4 Vila Saveznica
3 Pošast Vrele Krvi
3 Pošast Ledenog Mora
2 Pošast Noćne Tmine
1 Pošast Carstva Zverinjega
1 Kovana Pošast
Ostale magije (42)
4 Pet Odgovora
4 Cena Napretka
4 Prokletstvo Sviju
4 Bezgranični Bes
4 Zemljotrag Ravnanja
4 Pet Zagonetki
3 Osipanje
3 Neodlučnost
3 Ukorenjivanje
3 Simbol Saveza
2 Stoletno Bilje
2 Zvezde Padalice
1 Vampirska Kletva
1 Gvožđa

Toliko o današnjoj karti, a sada nešto malo i o špilu kojim sam namerio da se „kočoperim“ danas, jer odavno nisam igrao prijatnijim špilom koji može praktično sve (čak ga uvek nosim sa sobom, pa se nadam da ću pre ili kasnije dati nekima od vas priliku da ga osete na svojoj koži). Srećom da sam imao i gornje predstavljanje nove karte, inače verovatno nikada ne bih dobio dozvolu za tekst o špilu koji je samo modifikacija ranije predstavljenog. Taj originalni špil (možete ga naći ovde) mi se na prvi pogled izuzetno dopao, ali je imao ogromno ograničenje u tome što je bio plemenski. Sastavio sam ga, i u par dana igranja neprekidno imao osećaj da mu fali sasvim malo kako bi bio zaista izvanredan...

... A onda sam dodao Vile Saveznice. Nakon ovoga, sve je krenulo samo od sebe, potpuno sam odustao od 3BEPAH-ove ideje da ovo bude plemenski špil, i jednostavno se potrudio da u njega ubacim sve najbolje što petobojna strategija može da ponudi. Na kraju, razlika je u svega petnaestak karata, što znači da je špil već u startu bio dovoljno dobar, ali su pomenute cice i Simboli Saveza čiji sam broj prilično uvećao okrenuli tempo sasvim na moju stranu.

 

Umesto da se brani, špil sada pritiska protivnika od samog početka (dobro, od drugog poteza), terajući ga da reši ove dve karte pre nego što umre. Ne postoji bolje utrošeno vreme za razvoj od onoga u toku koga možete i dobiti partiju...

Mali problem za sve višebojne špilove, pa i ovaj, predstavlja „isušivanje“ izvora. Za odbranu od ovoga nema bolje karte od Cene Napretka – kada protivnik pokuša da mi „uništi odabrani izvor“, ja u odgovor žrtvujem baš taj izvor i ubacim u igru dva nova. Cena Napretka je u ovom špilu bolja čak i od Svetog Tla, jer ima svoju funkciju i kada niko ne pokušava da mi uništi izvore.

Ne bih se više zadržavao na opisu špila, većina stvari je već rečena u prvoj verziji, pa eto, za sve fanove igranja sa pet boja, predloga jednog od najboljih petobojaca u ovom univerzumu.

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com