Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Poštovani korisniče (napomena)

4/5/2008

... Kompletan portfolio možete dobiti na adresi: Služba za odnose sa javnošću, Informativni ogranak, kancelarija kamendolske fabrike, najbliže utvrđenje južno od Kamen Dola (manje od tri dana hoda plus prelazak na zapadnu obalu Bele Reke)...

 
 

Da li čitate tekstove na sajtu?

Čitam sve tekstove!

Samo najzanimljivije

Retko čitam tekstove

Uopšte ih ne čitam

 
 

Tekstovi

 
 

Takmičarski deo

 
 

Informacije - Sve u vezi sa takmičenjima

 
 

Zloćko, 10/2/2008

Zloćkove misli II: PROFIL JEDNOG PROVOKATORA

(Ova kolumna bavi se dodatnom procenom karti nedelje, a autor je sastavlja u saradnji sa svim igračima aktivnim na forumu, na posebnoj temi ove namene.)

Provokatori predstavljaju jedan od najkontraverznijih odreda vojske Belog Grada. Sastavljeni uglavnom od iskusnih, ali ne preterano borbi vičnih vojnika, oni svoje borbene nedostatke nadoknađuju brzim jezikom i još bržim nogama. Uprkos svojoj mobilnosti, ne mogu se baš često sresti u prvim borbenim linijama - to mesto je, ipak, rezervisano za iskusne Megdandžije i Ratne Veterane - ali u odsustvu pomenutih mogu poslužiti svrsi održavanja marširajućeg tempa. Psihološki profil prosečnog Provokatora se svodi na jednu jedinu stavku: jak na rečima (naročito nakon nekoliko tura piva u lokalnoj krčmi). Ne zna se tačno ko je prvi primetio potencijalnu taktičku korisnost grupice (pre)glasnih birtijaša, ali niko ne može da ospori da su upravo Provokatori, zajedno sa Diverzantskim Odredima, dali značajan doprinos pobedama u nekoliko ključnih bitaka protiv armija mraka i haosa.

 
karta: Provokatori

Njihov zadatak se uglavnom svodi na odvlačenje pažnje protivniku, bilo u napadu – kada treba da obezbede slobodan prolaz nekim jačim jedinicama, bilo u odbrani – gde im je cilj da učine da neprijatelj zaboravi svoju pravu metu i krene za njima u nekom sasvim drugom pravcu, daleko od nebranjenog područja. Njihove brze noge, nakon već pomenutog piva postaju još brže i nema tog stvorenja koje ih može savladati u borbi, iz prostog razloga što do nje nikada ni ne dolazi! Ipak, ma koliko brzi bili, dešavalo se da par neiskusnih Provokatora krene da zadirkuje neke od magova ili elementalista koji su vični dalekometnim magijama i sličnim vradžbinama, što je neizbežno za posledicu imalo proširenje popularne „Knjige poslednjih reči“ (citatima poput: „Mia i Jorg - to su srca dva!“ ili „Vidi onog matorog Čarodejnika - nema šanse da nas stigne u tom smešnom haljetku!“). Citati raznih Provokatora bili su toliko česti, da je ovo poglavlje sada trajno zaključeno.

 

Kako bi i u mirnim vremenima ostali u formi, pojedinci su počeli da komentarišu sve i svakoga, te su poznati i slučajevi gde su Provokatori stradali od strane saveznika: lokalne Streličarke ne vole glasne obzervacije o dužini njihovih suknjica, a nije baš ni pametno nazivati vilenjake najobičnijim seka-persama* (*izraz je naknadno prilagođen uzrastu od 12+ godina, prim.aut.), duboko usred šume gde nema mnogo prostora za bežaniju. Takođe, pojedinci su pokušavali da njihove „diplomatske“ veštine pospeše vežbanjem na Ukletim Dušama ili Nerazumno Besnim subjektima, što je iziskivalo prilično nepopularnu saradnju sa „drugom stranom“.

Uprkos svemu, nema mnogo onih koji ostaju potpuno ravnodušni na pomen Provokatora, o čemu svedoče i sledeći izvodi iz arhive Žbirske tajne službe:

Standardna igra (1na1) – Standardna upotrebna vrednost Provokatorske jedinice (dakle, u visoko organizovanim vojskama), kreće se u granicama vrednosti ostatka armije (zvanična procena Odseka za Analitičko Vojevanje iznosi: 3 / 5); takođe, umeju da predstavljaju pravi atak na budžet, zato bolje budite sigurni u resurse (čitaj: pivo) koji su vam na raspolaganju, pre nego što se odlučite da ih regrutujete.

Ocenite za standardnu igru (1na1):

12345Prosek ocena: 3.5 (ukupno glasova: 4)

Timske varijante – Ukoliko, pak, u rat krećete sa saveznicima, najbolje je da Provokatore pošaljete da piju kod njih, a da posao obavljaju za vas (u tom slučaju O.Z.A.V. daje ocenu: 4 / 5).

Ocenite za timske varijante:

12345Prosek ocena: 3.5 (ukupno glasova: 4)

Draft/Limit – U situacijama kada ste ograničeni po pitanju ljudstva, Provokatorske veštine mogu biti od značajne koristi u obezbeđivanju vremena za konsolidaciju redova, ali nemojte očekivati da vam dobiju rat: 2.5 / 5.

Ocenite za draft/limit:

12345Prosek ocena: 3.5 (ukupno glasova: 4)

Sve u svemu, nije loše imati Provokatore na svojoj strani. Ako ni zbog čega drugog, a ono bar da uzvrate na pogrdne pokliče svojih kolega na protivničkoj strani...

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com