Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Niz raznih mogućnosti

02/02/2006

"... Mehanizam igre je sledeći: jednom kada je osobina na nizu više ništa ne može da utiče na nju, bez obzira šta se u međuvremenu desilo sa permanentom na kome je zapisana..."

 
 

Da li čitate tekstove na sajtu?

Čitam sve tekstove!

Samo najzanimljivije

Retko čitam tekstove

Uopšte ih ne čitam

 
 

Tekstovi

 
 

Takmičarski deo

 
 

Informacije - Sve u vezi sa takmičenjima

 
 

Zloćko, 23/3/2008

Zloćkove misli VIII: KO TO TAMO NE PEVA?

(Ova kolumna bavi se dodatnom procenom karti nedelje, a autor je sastavlja u saradnji sa svim igračima aktivnim na forumu, na posebnoj temi ove namene.)

Pozdrav svima!

Kao što već znate, ove sedmice je „na tapetu“ Bard Saveza, kome su Provokatori svojevremeno „ukrali“ titulu karte nedelje neposredno po završetku promotivnih turnira. U međuvremenu se desilo ono što sam i naslutio - solista je bukvalno nestao sa scene! Njegova nesreća u sreći je bila što je svoj puni sjaj ispoljio na limitu u kojem se igralo isključivo kartama iz Doba Misterija, te je bilo lako eksploatisati obe njegove osobine, a nakon toga, kad je trebalo da nađe mesto u svakodnevnim špilovima, ispostavilo se da nema dovoljne kvalifikacije za tako nešto.

 
karta: Bard Saveza

Standardna igra (1na1)2.5 / 5 : Očigledno je da je ovaj mališa najbolji kao defanzivac i da bi lepo legao u nekakav kontrolni špil kao poslednje linija odbrane: em blokira, em leči, em sa 20 snage može i da ubije nešto. Gde će se Bard Saveza igrati? Možda u vojničkom špilu koji će na taj način obezbediti pristup lečenju, ali ne po cenu manjka bića. Vraćanje u ruku ovde svakako nije prioritet, pa i ne smeta mnogo ako poživi samo jednom. Druga opcija je špil baziran na Stepenicama k Nebu, gde će mu npr. Energizacija (koja će ovde elegantno zameniti Antimagije) omogućiti povratak sa odlagališta. Usput, primetite da samo jedna višebojna magija može iz cuga da vrati sve poginule Bardove.

Timske varijante2.5 / 5 :
Kao i u standardnoj igri ni ovde neme neke preterane mudrosti, s tim što je moguće da će vam se češće vraćati u ruku.

Draft/Limit2 / 5 :

 

Očekivali ste veću ocenu ovde? Na žalost, Bard Saveza neće biti toliko dobar kada se nađe na draftu/limitu sa više različitih edicija. Na draftu definitivno nije prvi pik, bar dok ne vidite sa čime još raspolažete. Takođe, ako ste stekli uvid u cirkulaciju karata i među drugim igračima, razmislite da li je mala dosada vredna „sečenja“. Na limitu je već lakše odrediti da li će vam koristiti ili ne, pošto u startu imate sve karte pred sobom.

Ocenite za standardnu igru (1na1):

12345Prosek ocena: 2.6 (ukupno glasova: 5)

Ocenite za timske varijante:

12345Prosek ocena: 2 (ukupno glasova: 4)

Ocenite za draft/limit:

12345Prosek ocena: 3.4 (ukupno glasova: 5)

Pročitavši propratni tekst pomislio sam kako je šteta što i postojeća ilustracija nije nekako u skladu sa tim, npr. Bard koji, zaklonivši glavu tamburicom, beži pred pomahnitalom ruljom ili možda i sam zadaje udarce svojim instrumentom. Ovo je generalna zamerka/sugestija ilustratorima, pošto sam primetio da i ostali igrači imaju slične opaske: određen broj slika deluje previše statično, pogotovo one koje oslikavaju bića. Valjalo bi da ilustracije budu malo dinamičnije, dakle, da prikazuju detalje iz borbe ili nekih drugih događaja u vezi sa samom kartom. Na taj način bi učinili da svet Izvora deluje življe, a igračima bi bilo lakše da se užive u celu priču. :)

Do sledećeg čitanja!

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com