Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Davanje krila i najbolji (?) petobojac

25/1/2008

... Evo, za sve fanove igranja sa pet boja, predloga jednog od najboljih petobojaca u ovom univerzumu...

 
 

Koji deo sajta često pretražujete?

Bazu karti (Izvorište)

Pitanja i odgovore

Bazu svih tekstova

Sve pomalo

 
 

Tekstovi

 
 

Takmičarski deo

 
 

Informacije - Sve u vezi sa takmičenjima

 
 

Zloćko, 21/4/2008

Zloćkove misli XII: POTPALI I RASPALI

(Ova kolumna bavi se dodatnom procenom karti nedelje, a autor je sastavlja u saradnji sa svim igračima aktivnim na forumu, na posebnoj temi ove namene.)

Ovo je jedna od onih karata sa viškom informacija. Šta je tu višak? Pa očigledno njena mana cena, pošto je alternativna cena igranja ono što vas više zanima. 6 mana za 40 štete je ionako precenjeno (realno košta 3 mane), a protivnik će do kritične zone (kada vam odgovara žrtvovanje izvora), stići i pre nego što sakupite 6 izvora. Takođe, ovo ćete radije igrati na igrača nego na biće.

 
karta: Buktinja

Ako ste posećivali forum, mogli ste pročitati sledeće komentare o Buktinji:

Kaiba: „Opsada + dve Buktinje je mnogo piiiiiiiiiiiiiiip stvar.“

Grozni: „Buktinja je karta koja mi je trebala još od POČETKA igranja Izvora! Glavna stvar je što je besplatna, a takođe mogu da žrtvujem svoje izvore svojevoljno - genijalna stvar koja takođe otvara nove mogućnosti!“

dd fan: „Ja ću ići toliko daleko da kažem da je to najznačajnija crvena karta u DM, staviću je za nijansu ispred Genijalnosti i Knjige Plamena, a svi znamo koliko su one jake... I naravno da bi dobro radila sa još gomilom karti kojima trebaju karte na odlagalištu... To je, povrh svega, karta koja je i Groznom omogućila da pobedi ponekad.“ :))

 

Sve u svemu, piromani su dobili vetar u leđa. Ovo sa Opsadom zaista zvuči zastrašujuće – mogućih 160 štete u četvrtom potezu!? Ne bi me začudilo da u slučaju reprinta Polje Crvene Negacije bude najtraženija karta. Naravno, tu je i slabost ove šeme, jer ako protivnik kojim slučajem ima u ruci nešto čime bi sprečio štetu (npr. jedno Upijanje Mržnje praktično može da poništi efekat dve Buktinje), ostajete sa manjkom i karata i izvora. Strategije sa odlagalištem su ograničene činjenicom da se žrtvuju samo Vatre, ali i tu se može naći ponešto korisno - pumpanje Crvene Ale, Žeravice, Zelenookog... Naravno, tu je i mini-šema sa Genijalnošću koja, kao i ostale, apsolutno oslikava suštinu pržačkih špilova - brzinu!

Standardna igra (1na1)4.5 / 5 : Velika slabost Buktinje su karte za sprečavanje štete. Takođe, plava sprečavanja mogu da vam zagorčaju život, zato pažljivo sa žrtvovanjem izvora. Ipak, u većini slučajeva Buktinja će značiti pobedu kao iznenađenje (u pravom smislu te reči) koje ne zahteva aktiviranje izvora.

Ocenite za standardnu igru (1na1):

12345Prosek ocena: 5 (ukupno glasova: 7)

Timske varijante4 / 5 : Ovo će biti veliki doprinos (crno-)crvenim kombinacijama koje idu na brzo spuštanje života. Uprkos većoj verovatnoći da ćete naleteti na sprečavanja, to može delovati i kao diverzija i pomoć saigraču.

Ocenite za timske varijante:

12345Prosek ocena: 4.57 (ukupno glasova: 7)

Draft/Limit3 / 5 : Dve Vatre mogu biti previše u ovom formatu, ali i još veće iznenađenje protivniku koji ne ništa ne sluti. Takođe, ovo je jedini format gde ćete doći u situaciju da dobrovoljno platite 6 mana i gde će se na udaru Buktinje naći i bića.

Ocenite za draft/limit:

12345Prosek ocena: 3.43 (ukupno glasova: 7)

Od sada, kada se nađete licem u lice sa crvenim magom, smatrajte da partiju počinjete sa mnogo manje od 200 života (100, možda čak i 50), jer upravo to i on misli i smrtno je ozbiljan. A od sada ima i pokriće za to...

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com