Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Armada Belog Grada

20/10/2006

"... Vojnici su jedno od najjačih plemena Izvora magije. Ono što ih čini zaista jakima je raznovrsnost. Pravim izborom može se sastaviti špil vredan poštovanja..."

 
 

Vaša omiljena boja u igri je:

Žuta

Plava

Crna

Crvena

Zelena

 
 

Tekstovi

 
 

Takmičarski deo

 
 

Informacije - Sve u vezi sa takmičenjima

 
 

Zloćko, 24/6/2008

Zloćkove misli XXI: VATRENI VILAJET

(Ova kolumna bavi se dodatnom procenom karti nedelje, a autor je sastavlja u saradnji sa svim igračima aktivnim na forumu, na posebnoj temi ove namene.)

Crvena je oduvek bila poznata kao prilično konkretna boja kojoj je jedino važno da nanese što više štete za što kraće vreme - bilo ljudstvom, bilo direktno iz ruke. Samim tim i igra crvenih magova je brza i impulsivna i često dovodi do pobede čak i pre nego što miris sprženog mesa stigne da se raširi bojnim poljem. Ipak, prosečan crveni mag do sada nije bio potpuno srećan. Zašto? Pa, često bi ga ta njegova agresivnost ostavljala praznog redenika na korak pred ciljem, a zna se da crvena nije imala mogućnost za efikasno vučenje dodatnih karata.

 
karta: Knjiga Plamena

Ali sada imamo Knjigu Plamena koja kaže: „Bilo koji igrač može odlučiti da mu Knjiga Plamena nanese 50 štete. U suprotnom, vuci tri karte.“ Iako je ovo verovatno najbolja vuča koju će crveni ikada imati, čini mi se da će on, ipak, pre želeti da vi popijete tih 50 štete nego da se on zamara dodatnim kartama. :) Zašto to mislim? Kao prvo: na šta bi crveni potrošio te dodatne karte ako ne na dodatno prženje? Kao drugo: karta je očigledno formulisana u if-then-else fazonu, pa je jasno da je u tom poretku vuča poslednja opcija. Uostalom, 50 štete za tri mane je odlična pogodba, a pritom ova varijanta zaobilazi i sve probleme koje bi mogli da se ispolje prilikom odabiranja igrača. Ako se prisetimo i ostalih crvenih zvrčkica iz Doba Misterija (prvenstveno Buktinje) i štetnih kombinacija za koje su sposobne, dolazimo do zaključka da u igri protiv elementalista postaje uspeh doživeti 5 potez.

 

Kao i uvek, crveni najviše zazire od žutog koji ima načine da nadoknadi život ili, što je još gore, obuzda plamenove i pre nego što ga dohvate. Kada je ova karta u pitanju, ne treba previše brinuti oko Belih Zidova i Polja Crvene Negacije, jer je u tom slučaju partija ionako gotova. Mnogo kvarnije deluju ona sitna iznenađenja za sprečavanje štete koja protivnika vraćaju korak ili dva nazad - verujem da to remećenje tempa crvenog boli više od Gneva Uništitelja sa plaćenim pojačanjem. :)

Standardna igra (1na1)5 / 5 : Da Knjiga Plamena košta 4 mane, rekli bismo da je i 50 štete i tri karte taman za tu cenu. Pošto nije tako, šta god da vaš protivnik izabere - toliko je bliži svom kraju. :) Što se tiče ocene, rešio sam da ignorišem sve one žute smicalice za sprečavanje štete. Dok kod npr. Buktinje ne možete sebi da priuštite takvu grešku, sa Knjigom Plamena ne gubite previše.

Ocenite za standardnu igru (1na1):

12345Prosek ocena: 5 (ukupno glasova: 17)

Timske varijante4.5 / 5 : Bez neke naglašene timske igrivosti, ali podjednake učinkovitosti kada je u pitanju pritisak na protivnike. Mada, sa većim brojem igrača, pre će se naći neko sklon da primi štetu.

Ocenite za timske varijante:

12345Prosek ocena: 4.75 (ukupno glasova: 12)

Draft/Limit4.5 / 5 : Knjiga Plamena dosta zavisi od trenutnog stanja u partiji, a kako su ovo formati sporijeg tempa, potrebno je nešto opreznije pristupiti tempiranju „ponude“. Ipak, jedan od prvih pikova na draftu.

Ocenite za draft/limit:

12345Prosek ocena: 4.56 (ukupno glasova: 16)

Da zaključimo: ovo ne bi trebalo posmatrati kao kartu za vuču. Kada su u pitanju odluke u vašu korist, ne možete se osloniti na protivnika. Ovo je prvenstveno još jedno sredstvo za nanošenje štete, a dodatne karte su samo utešna nagrada (ali kakva!). Odigrano u pravom trenutku, protivnik će pomisliti da se našao u pravom vatrenom vilajetu, jer su velike šanse da šta god odabere, brzo će se kajati. :)

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com