Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Pronađi svoj odgovor

17/03/2007

"... Od sada, sve što je ikada napisano i objavljeno na ovom sajtu postaje dostupno..."

 
 

Da li igrate još neku kartičnu igru i koju?

Igram samo Izvore!

Izvore i MtG

Izvore i WoW TCG

Izvore i Yu-gi-oh!

Samo Izvore, ali bih probao još nešto

Ne igram Izvore, samo gledam sajt!

 
 

Tekstovi

 
 

Takmičarski deo

 
 

Informacije - Sve u vezi sa takmičenjima

 
 

Zloćko, 21/7/2008

Zloćkove misli XXIV: PO ŠUMAMA I GORAMA

(Ova kolumna bavi se dodatnom procenom karti nedelje, a autor je sastavlja u saradnji sa svim igračima aktivnim na forumu, na posebnoj temi ove namene.)

Sudeći prema bićima koja iz nje dolaze, Mračna šuma odaje utisak nimalo atraktivnog izletišta. Možda je upravo zato i izostavljena sa mape sveta, kako neki odvažni turista ne bi došao u iskušenje da okuša sreću i na svojoj koži proveri da li su lokalne živuljke zaista toliko žilave koliko se priča, ili je u pitanju samo ruralna legenda. S obzirom na to, mogu samo da nagađam da dotična obuhvata deo oblasti na granici Zmijske šume i Mračne gore. Ali da pređemo na važnije stvari...

Poskok Mračne Šume je prvo biće iz tih predela koje nije vuk, pa se samim tim i razlikuje od svojih komšija. Svaka od njegove dve osobine je, sama za sebe, jedva prosečna, ali zajedno čine smrtonosnu kombinaciju. Sposobnost da u borbi uništi svako biće koje nije Jurišnik nikako nije za potcenjivanje, pogotovo što tu spada preko 95% svih bića koje ste do sada upoznali u svetu Izvora magije, a tek šačica njih ima sposobnost regeneracije! Sa druge strane, među malo brojnijim Jurišnicima na prste jedne ruke se mogu nabrojati oni koji sami po sebi imaju dovoljno snage da taj udarac koji bi zadali Poskoku ne bude uzaludan. Druga svrha Poskokovih 25 izdržljivosti je svakako da ostane van domašaja osnovnih „sprž“ karti (kao što je onaj bezobrazno dobar Uragan Grotla). Ostaje samo jedno pitanje: da li je on bolji u napadu ili odbrani?

 
karta: Poskok Mračne Šume

Protivnik se sigurno neće usuditi da vas napadne pešadijom dok ovo biće čuči deaktivirano na vašoj strani stola. Ako igrate crno-zelenu kontrolu (postoji li tako nešto?), nema boljeg izbora od Poskoka – čak je i čuveni Večnik svestan da bi uzalud hvatao zalet. Sa druge strane, šta možete očekivati u napadu? Svako biće koje branilac podmetne skoro sigurno gine – čak ni višestruki blokovi ne pomažu. Što mi dade i jednu ideju: Poskok Mračne Šume + Zov Divljine = masakr! Na ovaj način možete da se rešite najmanje 4 protivnikova bića (pošto je minimalna šteta koja se može naneti 5), a sa dodatnim količinama otrova taj broj još više raste. Dakle, vaša (bez konkurencije) omiljena zmija, zaista deluje zastrašujuće. Ipak, ako ste imali problema sa ovim bićem, znajte da nije sve tako crno – za svaku zmiju postoji protivotrov, što objašnjava i zašto ovaj Poskok još uvek tavori u Mračnoj šumi (sigurno ne zbog miroljubive prirode :)).

 

Pored univerzalnog Rastavljanja i jačih pržilica, za protivotrov razmislite i o sledećim kartama: Provokatori, Nedodirljivi Komandant (propratni tekst se savršeno uklapa u ovu priču), Venac Zaštite, pa i Krhko Primirje i najobičnija sprečavanja štete (poput Leka Rodne Zemlje). Još jedna stvar od koje Poskok zazire jesu drekavci. Uz Jurišnog i ostale dreke dobijaju na brzini, a uvek je u blizini i neki tipa Cikavog koji će ih učiniti dovoljno jakim da makar i u kamikaznom napadu unište ovu zmiju.

Standardna igra (1na1)4 / 5 : Pred vama je efikasni ubica sa relativno niskom cenom u poređenju sa kvalitetom usluga koje pruža. Ako se tome dodaju i nešto ređe protiv-mere koje bi vaši protivnici imali na raspolaganju, nema razloga da ga ne uvrstite u špil.

Ocenite za standardnu igru (1na1):

12345Prosek ocena: 3.64 (ukupno glasova: 14)

Timske varijante4 / 5 : Šema sa Zovom Divljine ovde još više dobija na snazi, a čak i ona, inače mizerna, +5/+5 pojačavanja (pogledaj Trzaj), mogu uništiti dodatno biće.

Ocenite za timske varijante:

12345Prosek ocena: 3.29 (ukupno glasova: 14)

Draft/Limit4 / 5 : Manja koncentracija sredstava za eliminaciju bića daje dodatni podstrek za igranje Poskoka, bilo u ofanzivnom, bilo u defanzivnom smislu.

Ocenite za draft/limit:

12345Prosek ocena: 3.93 (ukupno glasova: 14)

Čini mi se da nekoliko neuspelih inkarnacija zmijskih špilova još uvek neće dobiti kompetitivnog naslednika. Mešanje plave boje za druge dve nove zmije ima koliko prednosti toliko i mana, a s obzirom na nešto lošiju polaznu osnovu, čini mi se da ni Poskok Mračne Šume neće biti dovoljan da povuče sunarodnike u borbu. Ali, možda i grešim. Možda je neko zainteresovan da me demantuje? :)

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com