Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Pronađi svoj odgovor

17/03/2007

"... Od sada, sve što je ikada napisano i objavljeno na ovom sajtu postaje dostupno..."

 
 

Koji deo sajta izvorimagije.com najradije posećujete?

Karta nedelje

Pitanje nedelje

Pozadine (wallpaper)

Najnoviji tekstovi

Rang-lista

Ne znam ni sam

 
 

Tekstovi

 
 

Takmičarski deo

 
 

Informacije - Sve u vezi sa takmičenjima

 
 

Zloćko, 4/8/2008

Zloćkove misli XXVI: IZ ARHIVE TAJNE SLUŽBE

(Ova kolumna bavi se dodatnom procenom karti nedelje, a autor je sastavlja u saradnji sa svim igračima aktivnim na forumu, na posebnoj temi ove namene.)

Izveštaj #309-42-58: Potvrđujem da je inicijalna operacija infiltracije u nekromanserske redove uspešno završena. Primljen sam u njihov centar za obuku i počinjem, naravno, od najnižeg nivoa. Za sada nema previše dostupnih informacija, a da bih dobio pristup podacima od značaja, moraću da napredujem u službi. Što se tiče same lokacije na kojoj se nalazim, ona mi nije poznata – celim putem sam imao povez na očima, ali sam prilično siguran da nas je put vodio na istok, kao i da smo najmanje dva puta pregazili reku. Tek poneki planinski vrh uspeva da nadvisi zidine ovog skrivenog naselja, tako da je i sa te strane orijentacija onemogućena. Sve što u ovom trenutku mogu da kažem o ovom mestu jeste da poprilično zaudara.

Agent 120703

***

 
karta: Glasno Prizivanje

Izveštaj #311-03-16: Polako upoznajem strukturu organizacije. Kao što smo i pretpostavili, postoje dve velike frakcije nekromansera: tradicionalna i napredna (reanimatorska). S obzirom na cilj misije, ja sam pristupio prvoj. Nastava je još uvek teorijskog tipa, a ako je suditi po gradivu, pomalo zazirem od trenutka kada budemo morali da pređemo na praktični deo obuke. Trudim se da se ne ističem previše, što je prilično teško pošto se od dolaska ovde još uvek nisam pošteno naspavao – danju nam je raspored potpuno ispunjen, a noću... noću se čuju neki jezivi zvuci. Sa druge strane, smeštaj je sasvim zadovoljavajući, a čak sam počeo i da se navikavam na lokalni miris. Nadajmo se da će tako biti i sa snom...

Agent 120703

***

 

Izveštaj #315-99-02: Danas sam obavio svoje prvo Prizivanje i time napredovao na drugi nivo. Nažalost, to još uvek nije dovoljno da bi se došlo do nekih važnijih informacija, tako da nastavljam po ranije utvrđenom planu. Sam čin prizivanja uopšte nije težak i mogli bismo lako da ga upotrebimo u vojne svrhe, naravno, ako oni sa vrha ne budu imali problema sa moralnom stranom cele priče. Lakoća izvođenja je dovela do toga da se ovde čak i nekakve životinje koje liče na prerasle pacove obučavaju za tu operaciju. Iz razgovora sa drugim studentima sam načuo nešto o naprednijim tehnikama prizivanja koje se ovde izučavaju. Slutim da to možda ima veze sa onim zbog čega sam i krenuo na ovu misiju...

Agent 120703

***

Izveštaj #323-37-11: Izvinjavam se zbog kašnjenja sa izveštajem, moje sklonište golubova pismonoša je otkriveno, pa sam morao da sačekam povoljan trenutak da, kao što ste već sigurno primetili, jednog od njih vratim iz mrtvih. U međuvremenu sam napredovao do četvrtog nivoa i počeli smo da učimo o nečemu što oni nazivaju Glasnim Prizivanjem. Naime, u pitanju je jedna varijanta masovnog prizivanja koje, u zavisnosti od situacije, može biti daleko efikasnije od klasičnog nekromanserstva. Prema statistikama koje smo dobili na uvid, mogu se izvući sledeći zaključci:

Standardna igra (1na1)5 / 5 : Apsolutno savršeno sredstvo za agresivne vojske kojima nisu bitne vradžbine, niti iznenađenja, već se oslanjaju isključivo na sopstveno ljudstvo. U tom pogledu, ovakvo obnavljanje redova u svakom segmentu parira sposobnosti plavih magova da dovuku sopstvena pojačanja.

Ocenite za standardnu igru (1na1):

12345Prosek ocena: 4.73 (ukupno glasova: 15)

Timske varijante4 / 5 : Podjednako dobar manevar i za timska vojevanja, mada ostaje žal što se ne može istovremeno primeniti na više od jedne vojske.

Ocenite za timske varijante:

12345Prosek ocena: 4.29 (ukupno glasova: 14)

Draft/Limit4.5 / 5 : U ograničenim uslovima ratovanja, svaki način za obnovu sopstvenih redova je zlata vredan, pogotovo ako su bića ta koja caruju okruženjem. Dodatni bonus je što sama magija nije previše zavisna od vrste mane.

Ocenite za draft/limit:

12345Prosek ocena: 4.36 (ukupno glasova: 14)

Iz navedenog, lako je zaključiti o kako moćnoj tehnici se ovde radi – ovo je definitivno ono tajno oružje koje sam i poslat da proučim. Nadam se da ću ga uskoro videti na delu.

Agent 120703

***

Izveštaj #328-40-75: Sinoć sam prisustvovao Glasnom Prizivanju. Utisci su... pa, podeljeni. S jedne strane, sve je baš kao što su statistike i rekle – u pitanju je izuzetno efikasno masovno oživljavanje i u toj kategoriji mu nema ravnog. Ali sama tehnika koja se koristi je ono što unosi dozu apsurdnosti, pošto je toliko suluda da je istovremeno i genijalna! Nisam siguran kako to tačno da objasnim... hmm, znate kako se kaže da je nešto toliko glasno „da bi i mrtve probudilo“? E, pa, oni bukvalno to i rade – izađu na groblje i vrište do iznemoglosti!

Agent 120703

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com