Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Mržnja među bojama

23/11/2005

... Žuta veruje u postojanje moralnih pravila, a crna ne. U očima žute, ovo čini crnu zlom. U očima crne, ovo čini žutu budalastom...

 
 

Sa koliko boja u špilu najčešće igrate?

Sa jednom bojom

Sa dve boje

Sa tri boje

Sa 4 ili svih 5 boja!

 
 

Tekstovi

 
 

Takmičarski deo

 
 

Informacije - Sve u vezi sa takmičenjima

 
 

Zloćko, 15/9/2008

Zloćkove misli XXXII: TERORIZAM

(Ova kolumna bavi se dodatnom procenom karti nedelje, a autor je sastavlja u saradnji sa svim igračima aktivnim na forumu, na posebnoj temi ove namene.)

S obzirom na to da se ova igra prvenstveno bazira na bićima, eliminacija istih je nešto o čemu svaki igrač treba da razmišlja, te svaki špil da bude sposoban da izvede. U principu, svaka boja ima svoje načine da se reši problematičnih oblika života, ali iskreno, svakome prvo na pamet pada upravo crna. I to baš Teror Mraka. Ova karta je od samih početaka Izvora predstavljala standard za uništavanje bića i svako ko se suprotstavljao crnom magu morao je da računa na nju. To što ne može da ubije crna bića mi nikada nije predstavljalo problem, jer je to značilo i da su moja crna bića (Kugavac FTW!) bezbedna od sličnog usuda. Ono što mi je bilo mnogo važnije jeste deo o neregeneraciji: što je sigurno - sigurno je! >:)

 
karta: Teror Mraka

Iako je još uvek sveže Rastavljanje preuzelo titulu najboljeg ubice, meni je Teror Mraka i dalje bliži srcu: nikada, ali NIKADA nisam pravio špil koji je koristio crnu boju, a da u njemu nije bilo mesta za poker Terora. Problem koji imam sa Rastavljanjem je taj što traži crvenu manu, a to mi se skoro nikada ne uklapa u planove. Elem, iako mora da se zadovolji drugim mestom, Teror Mraka je i dalje superioran u odnosu na ostale karte slične namene. U stvari, tužno je što još od prve edicije crni nije dobio ni približno upotrebljive karte kao što su bili Sejmen, Pomračenje Svesti i, naravno, Teror Mraka. Rasparčavanje i Nezajažljiva Utvara? Preskupi. Isušivanje? Presporo. Nečoveštvo, Prst Uroka (i prethodnici mu)? Ograničeni. Jedine dobre karte tražile su uplitanje druge boje (opet ta crvena!), a to nije uvek opcija. Doduše, nije da je nama crnima potrebno nešto bolje od gore navedenog, ali već postaje pomalo jednolično. :) Hmm, možda će nove ilustracije malo da pomognu...

 

Vreme je na Teror Mraka delovalo i na još jedan način – pojavila su se dodatna bića protiv kojih je on nemoćan. Na početku beše uglavnom samo Crna Ala, ali tada je, mislim, svaki crni špil imao bar po jedan primerak iste, pa je tu automatski postojala i nekakva kontraigra. Ali sada, posebno sa pojavom višebojnih bića, odjednom ih je previše dobrih, a crnih! I šta onda ako naletite na, npr. Večnika, a tvrdoglavi ste kao ja, pa hoćete po svaku cenu da ga gađate Terorom (da, i to se dešava)? Da ne pričam da je potrebno imati rešenja i za crnu Pošast, posebno nezgodnog Orlava ili Lešojede. I posle neka neko kaže da je lako biti na strani mraka. :/

Standardna igra (1na1)4 / 5 : Ma koliko želeo da ovde dam maksimalnu ocenu, realnost mi ne dozvoljava. Od samog početka je crnom bilo jasno da uz Teror mora ići još nešto (najčešće Pomračenje Svesti), a u poslednje vreme to je postalo još izraženije. Naravno, ne bi bilo fer da jedna karta (ili boja) može sve, ali lepo je sanjati.

Ocenite za standardnu igru (1na1):

12345Prosek ocena: 4.79 (ukupno glasova: 14)

Timske varijante4 / 5 : Bez posebne razlike u odnosu na standardnu igru. Sa više igrača, veća je verovatnoća da ćete naleteti i na više ispravnih, ali i neispravnih meta.

Ocenite za timske varijante:

12345Prosek ocena: 4.79 (ukupno glasova: 14)

Draft/Limit5 / 5 : Nek ide život – mora da bude bar jedna 5-ica! :) Teror će rešiti većinu bića koju protivnik nahuška na vas i to je sve što treba da znate. To što ne ostavlja mogućnost regeneracije je posebno važno, jer definitivno ne želite da trošite karte ili primate štetu uzalud.

Ocenite za draft/limit:

12345Prosek ocena: 4.62 (ukupno glasova: 13)

Malo ranije pomenuh ilustraciju, a ova nova je FENOMENALNA i svako ko tvrdi drugačije zaslužuje da bude meta jednog Terora (teoretski gledano, i igrač je biće i to najčešće ne-crno). Novi dizajn je uključivanjem dodatne (braon) boje bukvalno udahnuo novi život crnoj (kako ovo blasfemično zvuči), čak toliko da sam počeo da razmišljam kako bi izgledalo da su i ostale boje dobile društvo (ustvari, sad malo bolje zagledah prethodne karte i sve mi se čini da na Anđelu Mira vidim istu ovu braonkastu varijantu kao na Teroru). Nrp. crvene karte još uvek nismo videli, a mislim da bi neka vatrena nijansa narandžaste jako lepo izgledala u paru sa postojećim pozadinskim "dezenom". U svakom slučaju, ako ne sad, a ono u nekom budućem redizajnu. :)

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com