Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Vrti Mago, udri Germane!

22/7/2008

... Ideja je prosta: German je glavni ubica špila; Negdanji Mago je „punjač“, sposoban da ojača i bilo koje drugo biće ako German nije u blizini...

 
 

Kako biste ocenili broj odgovorenih pitanja na sajtu?

Malo ih je, uglavnom ne pronađem odgovor

Može to i bolje, mada često nalazim odgovore

Odgovarajte i dalje samo na najčešća pitanja!

 
 

Tekstovi

 
 

Takmičarski deo

 
 

Informacije - Sve u vezi sa takmičenjima

 
 

Zloćko, 13/10/2008

Zloćkove misli XXXVI: ČUVARI PLAŽE

(Ova kolumna bavi se dodatnom procenom karti nedelje, a autor je sastavlja u saradnji sa svim igračima aktivnim na forumu, na posebnoj temi ove namene.)

Evo još jedne izuzetno zanimljive i specifične karte. Reklo bi se da su Čuvari Obale "karika koja nedostaje" u lancu evolucije običnih artefakata u artefakt-bića: ulaze u igru kao najobičniji artefakt, a zatim po igračevoj volji poprimaju oblik bića samo ako je to potrebno. S obzirom da ova promena obličja dolazi uz odgovarajuću cenu, postavlja se pitanje da li je isplativo non-stop trošiti resurse na 30/60 biće bez posebnih osobina, koje ni kao artefakt ne radi ništa? A opet, možda je stvar u podrazumevanom tempiranju transformacije?

 
karta: Čuvari Obale

Osobina Čuvara Obale je jedinstvena po tome što njen efekat traje samo do kraja borbe. Kada se tome doda i ograničenje da se može igrati samo tokom faze borbe, dobijate jedan uzak vremenski okvir u kojem možete da komandujete Čuvarima. Šta to u praksi znači? Pre svega da su Čuvari imuni na Perunov Gnev i ostale vradžbine koje imaju tendenciju da se petljaju sa bićima, pa praktično vrište da ih neko zloupotrebi (a što je već spomenuto u nekoliko tekstova na ovom sajtu). Sa druge strane, nećete moći ni da ih opremate ili kačite oreole na njih, pa ćete tako u borbi skoro isključivo moći da se oslonite na generičkih 30/60. Doduše, ako vam je baš stalo da Čuvarima (bar na kratko) nakačite neki od oreola, probajte Dužda Svetlosti, Klatno ili, u ovom slučaju najefikasniju, Vesnicu Promena. Takođe, pošto u formi bića Čuvari nemaju nikakav tip, ograničen je i spektar pasivnih pojačavanja koja bi mogla da utiču na njih (čuju Junačke Pesme dok je Bojno Polje nepoznanica za njih).

 

Sve u svemu – sa ovim statuama vas čeka strogo ograničena upotreba, ali uz pravilno rukovanje i to bi trebalo da bude dovoljno. Sa druge strane (stola), uklanjanje Čuvara Obale svodi se ili na udaranje sa njihove artefakt strane ili na časnu pogibiju u borbi. U kakvim špilovima ih možete očekivati? Defanzivne karakteristike, uz nemogućnost opremanja i sl. upućuju na podršku kontrolnim špilovima, uprkos nešto višoj ceni igranja i konstantnom odlivu resursa. Mada, jedno Pravo Lice može sve to promeniti u sekundi. :)

Standardna igra (1na1)3.5 / 5 : Fin odbrambeni artefakt koji može i da krene napred ako za to bude potrebe. Ipak, prva varijanta definitivno ostaje njegova glavna namena, pre svega zbog jako zaguljene modifikacije borbenih parametara.

Ocenite za standardnu igru (1na1):

12345Prosek ocena: 3.13 (ukupno glasova: 15)

Timske varijante2.5 / 5 : Iako mogu da brane ceo tim, nešto ne vidim da će neko da se pretrgne i stavi Čuvare u špil, pogotovo zbog veće verovatnoće da ih strefi neka "artefakt kletva".

Ocenite za timske varijante:

12345Prosek ocena: 2.64 (ukupno glasova: 14)

Draft/Limit4 / 5 : Jedna solidna četvorka, ili u prevodu: nisu prvi pik na draftu, al' mogu da koriste. :) Pošto se ovde uglavnom sve svodi na "čovek na čoveka i ostale tipove bića" borbu, 30/60 bezbojna mrcina će itekako da bude od koristi, pa vam ni redovna isplata neće teško pasti. Let's face it – it ain't no Mitch Buchannon, but it will guard your life. :)

Ocenite za draft/limit:

12345Prosek ocena: 4 (ukupno glasova: 15)

Pre pisanja ovog teksta, vrzmala mi se po glavi rečenica: "Ovo je jedna od 'onih' karti..." I tako vaš Zloćko prione na razmišljanje, gledajući malo u kartu, malo u pravila... i ne dođe ni do kakvog genijalnog rešenja! A o čemu sve nisam razmišljao i šta sve nisam pokušavao, ali uzalud... Ipak, sekcija sa pitanjima sadrži neke osnovne odgovore u vezi ove i sličnih karata, pa preporučujem, naročito manje iskusnim igračima, da i to pogledaju.

Do sledećeg čitanja! >:)

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com