Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Magične zagonetke I: Slagalica od slika

16/3/2008

... Ova kolumna neće imati precizan ritam izlaženja. Možda će imati svega par nastavaka, a možda i par desetina. Nastavci će se pojavljivati samo onda kada imam neku zanimljivu pitalicu za vas, a odgovor ćete pronalaziti desetak dana kasnije, kao dopunu originalnog teksta u kome je pitanje i postavljeno...

 
 

Izvore magije igrate:

od samog početka

od Plemenskih ratova

od Doba Saveza

još uvek ne igram IM

 
 

Tekstovi

 
 

Osnovni nivo

 
 

Promocija - Promotivne akcije Izvora magije

 
 

19/5/2016

„BAJKA NAD BAJKAMA: DVA CARA“

„Bajka nad bajkama: Dva cara“ je epska fantastika prema motivima bajki i pesama na kojima su odrastale generacije. Posetite zvaničnu stranicu knjige, zvaničnu stranicu pisca (www.nenadgajic.org), ili pogledajte filmsku najavu za „Dva cara“.

 
Knjiga: Bajka nad bajkama - Senka u tami

Knjiga „Bajka nad bajkama: Dva cara“ debitovala je, nekoliko dana po izlasku, na 24. mestu Lagunine top-liste za maj 2016. Ova knjiga je drugi deo trilogije, u kojoj se svaka knjiga može čitati i samostalno.
Prvi deo nalazi se ovde.

Senka je slepa, ali ima nemušti jezik i razume životinje. Progone je mračne sile, ali se, slučajnošću ili voljom bogova, oko nje okuplja i mala družina heroja s moćima koje prevazilaze ljudska ograničenja. Drevna mapa izvezena magičnim nitima krije tajne koje ovu devojčicu mogu dovesti do oružja potrebnog da se pobedi prastaro zlo, pre no što junaci budu nevoljno uvučeni u ratni vihor koji se neumitno nadvija.

 

Sa jedne strane je carevina koja već dvadeset leta istrajno širi svoje granice, rešena da osvoji svet. Ambicije hurskoga cara neprekidno raspiruje ala, drevna neman pritajena u njegovog carici. Uz njega su i najveći od svih junaka, zaklet da ga večno služi, i najstarija od svih veštica. Njena kćer ostala je s druge strane, uz nekada moćnu carevinu nedavno izašlu iz razdoblja bezvlašća. Na nepokornoj zemlji drugoga cara je i tajni ulaz u donji svet, gde je pre mnogo vekova odloženo jedino oružje koje alu može trajno poraziti. Sukob dva cara zato izgleda neminovan, a taj okršaj će oblikovati i sudbinu sveta.

Važni linkovi: „Slovenska mitologija“ (www.slovenskamitologija.rs), sveobuhvatna ilustrovana knjiga enciklopedijskog tipa koja daje odgovore na sve nedorečenosti fantazijskog serijala „Bajka nad bajkama“ (knjiga prva: Senka u tami). Sajt pisca sa odlomcima svih knjiga i najnovijim vestima: www.nenadgajic.org.

 
 
Trejler za knjigu „Bajka nad bajkama: Dva cara“ Nenada Gajića
 
 
 
 
 
 
Laguna Top-40 maj 2016
 
 

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2021 Izvorimagije.com