Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Mapa Sveta za svakoga

17/05/2007

"... Efektivni domet srednjovekovnog strelca je 200m, sa dugim lukom 300, neke korejske kompozitne varijante mogu do 600, dok je rekord 1073..."

 
 

Koja je vaša omiljena varijanta Izvora?

Klasična 1na1

2na2 Magično Srce

2na2 Pakt

3na3 Kraljeva Garda

3+ (svako za sebe)

Format Plem. ratovi

Format Jednoumlje

Kakve, bre, varijante i formati?

 
 

Proizvodi

 
 

Sve edicije Izvora magije

 
 

Najezda mrtvih - Plemenski ratovi - početni špil za crnu boju

 
 

Onaj ko predvodi Najezdu mrtvih nema razloga da se plaši smrti. Sa uživanjem ćeš gledati kako tvoja bića ginu samo da bi pojačala ostatak tvojih snaga, a zatim ćeš ta ista bića ponovo vraćati u igru ili ruku, kako bi svojim ulaskom uništavala, oduzimala život i činila najrazličitije pakosti. Jezivo...

 
Reanimator Crno Dete i Ispijač su idealni za otvaranje partije. Pored mane plaćaš ih i životom, ali to znači da će i ukupni život protivnika veoma brzo krenuti ka opasnoj zoni. Ne brini suviše o svom životu, ima dosta karti kojima ćeš ga nadoknaditi. Tvoj život nije jedini resurs koji crna koristi da bi obezbedila premoć. Kad god neko tvoje biće ode na odlagalište iz igre, pojačaće Sakupljača Kostiju. Vampirizam je oreol koji radi slično, ali još nezgodnije: veži ga za svoje omiljeno biće i posmatraj kako ono raste za svako biće koje pogine. Drumski Razbojnik će to učiniti o protivnikovom trošku, Neprirodna Glad će usput ukloniti neko sitno biće koje brani protivnika, dok će Bezdan Tajni u ovom špilu raditi prekovremeno! Sve u svemu, ne baš početak partije kakvom se protivnik nadao. Obrati pažnju – Vampirizam broji čak i protivnikove gubitke! Najlepše od svega je što ovaj oreol pojačava direktno biće, pa čak i ako nešto uništi Vampirizam, biće ostaje pojačano
 

Da bi partija bila "poštena", igraj Sitnu Prevaru koja će protivnika iznervirati, a tebe nasmejati. Nevoljnik se stara da ti ruka ne ostane prazna, pa ćeš po cenu života doći do nekih od ključnih karti špila.

 
Spisak karata u špilu
# Ime R
Bića (27)
1 Navi Suvoduha Z
1 Nezajažljiva Utvara Z
2 Mrtva Šarka O
2 Strašno Priviđenje O
1 Anđeo Tuge Z
1 Verolomnica Z
1 Reanimator Z
2 Mrki Pacov O
1 Tragač Mrtvog Plemena S
1 Nemrtvi Grobar S
1 Lovac na Glave S
1 Duh Smrti O
2 Grdoba pod Mostom O
2 Sakupljač Kostiju O
1 Nevoljnik O
2 Drumski Razbojnik O
2 Crno Dete O
1 Ispijač S
1 Nepreobraženi O
1 Strvinari O
Ostale magije (12)
1 Žeđ Mrtvih S
1 Isušivanje S
2 Sitna Prevara O
2 Neprirodna Glad O
1 Slabost S
1 Poklon Smrti O
1 Invazija Mrtvih S
1 Bezdan Tajni S
2 Vampirizam O
Neosnovni izvori (1)
1 Otvorena Grobnica S

Grdoba pod Mostom je uglavnom nezaustavljiva, a da bi i ostatak tvojih snaga postao takav pobrinuće se Nemrtvi Grobar, koji u kombinaciji sa Strašnim Priviđenjem znači da će protivnik istrpeti još 10 štete za svaki tvoj slobodan izvor. Da li je preskupo odbaciti dve karte kako bi u igru uveo 20/20 biće, što radi Invazija Mrtvih? U bilo kom drugom špilu verovatno da, ali govorimo o crnoj boji... Otvorena Grobnica će vratiti nazad te odbačene karte, a da bića ne tavore dugo na odlagalištu pobrinuće se i Mrki Pacov ili Reanimator. Lovac na Glave i Tragač Mrtvog Plemena obezbeđuju neke zanimljive interakcije i prilično dodatnih karti, a sami će brinuti o sebi sve dok imaš mana za plaćanje regeneracije.

Parola crne je da "nema prejakih bića". S razlogom, jer tu su Nezajažljiva Utvara i Isušivanje, dok će slabija bića rešiti Verolomnica. Žeđ Mrvih crpi život protivnika i priprema teren za završni udarac koji će zadati Anđeo Tuge. Kada završavaš partiju, ne ustručavaj se da pojačaš Anđela! Čak i ako protivnik nekako preživi, Navi Suvoduha imaju mnogo više od jednog života i dovoljno strpljenja da se pojavljuju sve do konačne invazije.

Svaki početni špil možeš pojačati i prilagoditi sopstvenom stilu igre. Plemensku temu špila možeš naglasiti dodavanjem bića tipa Zombi, uz eventualno izbacivanje bića ostalih tipova. Iz prve edicije,
Kužna Nakaza ili Gladna Smrt su prava pojačanja, dok će Kralj Mrtvih zapovedati invazijom svojih podanika. Plemenski ratovi donose i Grozomora, jednog od najjačih zombija koji po potrebi može i da poleti.

 
 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com