Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Kraljevina

28/10/2006

"... Stacionirana u centralnom delu, Kraljevina Gromovnika zauzima skoro najveću površinu nama poznatih zemalja. To je izuzetno bogata i plodna zemlja pitomih predela ispresecanih divnim rekama..."

 
 

Citiranje pesnika u propratnom tekstu na karti:

podržavam

ne podržavam

 
 

Proizvodi

 
 

Sve edicije Izvora magije

 
 

Vojska Belog Grada - Plemenski ratovi - početni špil za žutu boju

 
 

Preuzmi komandu i povedi najčudniju vojsku za koju si ikada čuo. Ljudi i ptice, u pratnji nekoliko vitezova, anđela i vila, čekaju na tvoja naređenja. Mudro koristi specijalnost svake jedinice kako bi smanjio gubitke, neutralisao najopasnija protivnička bića i kraj borbe dočekao sa više života nego na početku!

 
Vojskovođa Megdandžija je idealan polaz ovog špila. Nezgodniji od većine bića koja možeš igrati za jednu manu, sjajno će pomoći agresivnom početku koji nastavljaju
Stražar Kule ili Zmajeviti Lukavac. Neprolazna Vila je zaista neprolazna jako dugo, i uz Kopljanike, Zmajevitog Štitonošu i Golema Sna predstavlja stub tvoje odbrane. Ako napraviš i Utvrđenje, retko šta će biti u prilici da ugrozi tvoje snage.
Konji Sedlani su odlična dopuna prethodnoj karti, promena koja garantuje pojačanja u trenutku kada su ona potrebna i još omogućava tvojim vojnicima da svoje Utvrđenje nose sa sobom prilikom napada! Dodaj ovome i Oružara ili Posadu Aberdara, i zamisli izraz na licu protivnika… Oružar će biti još efikasniji ako poseti Logor, dok osobinu Posade Aberdara možeš igrati u istom potezu kada ovo biće uvedeš u igru, pomažući se čak i vojnicima koji još uvek ne mogu napasti!
 

Treba li posebno objašnjavati značaj prisustva Vojskovođe, koji će odjednom pojačati sve vojnike? Druga Zora će svanuti samo najsrećnijima – preporučljivo je čuvati slobodne izvore za ovo kad god si u mogućnosti, pa će Pozivar na Vojnu dovesti pojačanja i više nego jednom.

 
Spisak karata u špilu
# Ime R
Bića (25)
1 Donosilac Nade Z
1 Streljački Odred Z
1 Krilati Vitez Arslana O
2 Hranitelj Vernih O
1 Pozivar na Vojnu S
1 Telopazitelj Svetih Z
2 Bosonogi Propovednik O
1 Duh Pravde O
1 Vojskovođa S
2 Kopljanici O
2 Zmajeviti Lukavac O
2 Zmajeviti Štitonoša O
1 Golem Sna S
1 Stražar Kule S
1 Neprolazna Vila O
1 Oružar S
1 Posada Aberdara S
1 Svetovidov Beli O
2 Megdandžija O
Ostale magije (14)
1 Druga Zora Z
1 Zagrljaj Neba S
1 Utvrđenje S
2 Fontana Života O
1 Konji Sedlani Z
2 Moć Vere O
1 Uzbuna O
1 Završni Udarac S
2 Kamena Uspavanka O
2 Razobličavanje O
Neosnovni izvori (1)
1 Logor S

Bosonogi Propovednik će mnogo puta sačuvati glavu nekome, a za razliku od većine sveštenika uopšte nije loš ni u napadu. Za spašavanje je zadužen i Telopazitelj Svetih, pa nema mnogo razloga za brigu. Dobra vojska je uvek spremna da protivniku priredi mnoga iznenađenja. Završni Udarac rešava ono za šta Uzbuna nije dovoljna, dok Razobličavanje uklanja neugodne promene. Svoje snage možeš pojačati na još mnogo načina, od kojih su najzanimljiviji oreoli Zagrljaj Neba i Moć Vere. Prvi daje nekoliko sjajnih bonusa, dok je drugi jedna od onih karti koje će protivnik mrzeti čak i više nego što ćeš ih ti voleti.

Ako neka boja ume da "napumpa" ukupan život, onda je to žuta. U ovom špilu to rade Hranitelj Vernih i neverovatna Fontana Života, iznenađenje koje ćeš svaki put igrati sa sve većim oduševljenjem. Ne brini se čak ni ako kola krenu nizbrdo – Donosilac Nade je biće namenjeno baš takvim situacijama, jer ovaj anđeo često ume da preokrene partiju u trenutku kada protivnik pomisli da je blizu pobede. A onda je vreme za kontranapad!

Svaki početni špil možeš pojačati i prilagoditi sopstvenom stilu igre. Plemensku temu špila možeš naglasiti dodavanjem bića tipa Vojnik, uz eventualno izbacivanje bića ostalih tipova. Iz prve edicije,
Diverzantski Odred i Neustrašivi Gardista su verovatno najbolji dodaci ovom špilu, uz "neformalnog" heroja kakav je Zmajeviti Zapovednik. Plemenski ratovi donose i Nedodirljivog Komandanta, jednog od najmoćnijih vojnika štampanih do sada.

 
 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com