Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Grotlo

25/04/2006

"... Oni sami nemaju naziv za svoju zemlju, a ostali je nazivaju Vatreno kraljevstvo, Plamena zemlja, i još desetinama naziva čestih među neukima..."

 
 

Vaša omiljena boja u igri je:

Žuta

Plava

Crna

Crvena

Zelena

 
 

Proizvodi

 
 

Sve edicije Izvora magije

 
 

Vučje Carstvo - Doba Saveza

 
 

Vučje Carstvo poštuje samo jedan zakon: zakon jačeg. I to je način na koji ovaj špil radi – sve je podređeno borbi da protivniku naneseš 200 štete pre nego što on to isto uradi tebi. Pojedi, ili budi pojeden! A ne zaboravi da si ti taj koji upravlja vukovima...

 
Vučje Carstvo

Igraj sve iz ruke najbrže što možeš i napadaj u svakoj prilici, čak i ako ćeš tako izgubiti poneko biće. Gubici uopšte ne treba da te zabrinjavaju, jer vučji čopor predstavlja solidnu celinu sastavljenu od izvanrednih pojedinaca – bilo koja tri vuka će verovatno pojesti protivnika u dva poteza. Tvoje je da uspostaviš pritisak i prepustiš protivniku da traži odgovore.

Idealan polaz špila je Izvorski Vuk, koji ti otvara mogućnost da već u drugom potezu igraš neko skuplje biće, i to bez ubijanja tempa špila. Odatle, prilagodi se situaciji i igraj ona bića koja će biti najveće pretnje za protivnika. Ako ti deluje da počinješ da gubiš trku, ne oklevaj da pustiš Zvezde Padalice i resetuješ partiju – ovo je jedna od magija koja koristi novu osobinu Pojačanje za precizno doziranje terora, pa je koristi u meri u kojoj ti je potrebna. A ako je u igri i neki od tvojih vukova sa dva života, smatraj samo da si dobio besplatni bonus jer si taj koji neće izgubiti ništa!

 

Posebnu draž imaju vuci sa Pojačanjem, kakvi su Brzi Vuk ili Vučina Šumskih Dubina – na početku partije ulaze kao mala bića, a u odmaklom delu su i dalje spremni da odgovore izazovima, ovog puta mnogo većim.

 
Spisak špila
# Vučje Carstvo B R
Bića (26)
2 Vuk Mračne Šume
2 Vučić Mračne Šume
2 Jezovuk
2 Jolpaz-vuk
2 Brzi Vuk
2 Osvetnik Čopora
2 Izvorski Vuk
2 Skerletni Volšebnik
1 Alfa Vuk
1 Pali Strelac
1 Nepredvidivi Vukodrek
1 Plamenzub
1 Hromi Vuk
1 Promenljivac
1 Vučina Šumskih Dubina
1 Prvi Pratilac
1 Ostrašćenik
1 Strašljiva Zverka
Ostale magije (15)
2 Zvezde Padalice
2 Zemljotrag Ravnanja
1 Bojni Poklič
1 Vučji Poziv
1 Iscrpljivanje
1 Rđa
1 Srce Vuka Urlik Zveri
1 Glava Crnog Zmaja
1 Divljaštvo
1 Strela Života
1 Idol Lažne Nade
1 Zatamnjenje
1 Javašluk

Plamenzub je sigurna zvezda i crveno biće koje će svoje mesto naći i u mnogim potpuno drugačijim špilovima. Kako i ne bi, kada retko šta može preživeti njegov sprektakularni ulazak u igru! Alfa Vuk je, uz neverovatni Vučji Poziv, zadužen da tvoja ruka nikada ne ostane prazna, a Hromi Vuk da tvoji snažni vukovi zaista počnu da razbijaju.

Ono što ćeš verovatno veoma brzo doživeti je osećaj da ovom špilu nedostaje crna komponenta. Alfa Vuk bi uz nju bio jeftiniji, Prvi Pratilac moćniji, Jezovuk nezaustavljiv... Srećom, ipak imaš nekoliko načina da privremeno prevaziđeš taj problem. Jolpaz-vuk je tvoj neobični način da proigraš mnoge opcione stvari, uz Idol Lažne Nade koji će ti isto to omogućiti uz dodatnu korist od tvojih vukova koji ginu u borbi.

Uz odlična bića, ovaj špil ima i nekoliko sjajnih pratećih magija. Zatamnjenje je izuzetno zgodno i za eliminaciju sitnijih bića, ali i za odbranu tvojih favorita od najnezgodnijih crnih magija koje po pravilu gledaju boju. Zemljotrag Ravnanja ti omogućava da svoju zaštitu od promena ili artefakta uvedeš u igru prvom prilikom kada imaš višak slobodnih izvora, a iskoristiš kada se za tim ukaže potreba. Strela Života je još jedna karta koja uspostavlja nove standarde, a najbolje za kraj: Bojni Poklič za Srce Vuka Urlik Zveri na bilo čemu... Tras!

Dorađivanje špila je najlogičnije započeti dodavanjem crne boje, kada se Vatreni Očnjak nameće kao solidno pojačanje uz neke destruktivne magije. Tada prosto nema boljeg špila za Simbol Saveza i Simbol Ratova – obrati pažnju da su samo trobojni špilovi sigurni od oba! Sem ovoga, špil možeš dopuniti omiljenim magijama ili bićima, šta već više voliš od toga.

 
 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com