Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Osobine

1/2/2008

... Idemo od početka: postoje tri „glavne“ vrste osobina: aktivne, izazvane i pasivne (prve dve mogu biti i mana osobine, što ću takođe objasniti)...

 
 

Na sajtu najviše volite tekstove:

o prepravljanju početnih špilova

sa idejama za sastavljanje novih špilova

o strategijama

turnirske izveštaje sa takmičarskim špilovima

fantazijske priče i opuštene tekstove

volim sve što vole mladi!

 
 

Tekstovi

 
 

Osnovni nivo

 
 

Magija Izvora - Magični svet igre Izvori magije

 
 

Alisa, 23/11/2005

ALISA U NEKOJ DRUGOJ ZEMLJI

... ili Kako sam počela da igram Izvore magije

Da probam da dubim na glavi? Ili možda na trepavicama? Da ofarbam kosu u zeleno? Ili da se obučem u kožu i uzmem bič u ruke? Čini mi se da mi ništa od toga ne bi pomoglo da skrenem pažnju na sebe. Razumem ja da ljudi koji me okružuju imaju obaveza, da su zauzeti, ali ovo je nešto vrlo čudno. Odnedavno mi svi koje pozovem odbijaju pozive, nekuda žure, nešto rade baš u onom momentu kada ih pozovem, nemaju vremena da se vidimo... Da nije u toku Olimpijada ili možda Svetsko prvenstvo u fudbalu?

Imam utisak da su mi svi koje znam okrenuli leđa. Mora da sam napravila neku glupost čim me svi izbegavaju. Nisam sigurna. Sigurna sam jedino da ovde nešto nije u redu. Ali šta? Saznaću ja to. Mislim, odigrala sam tolike avanture, rešila mnogobrojne virtuelne misterije, hvatala ubice i preživljavala na pustom ostrvu... E, rešiću i ovo.

Kao i svaki pravi detektiv počeću postupno. Prvi korak je prikupljanje tragova i dokaza koji bi vodili rešenju misterije. Hmmm, krećem u avanturu:

KORAK 1: Prepad!

Planiram da odem u nenajavljene posete svima koji me izbegavaju. Prvo kod Pere. Nije kod kuće. Onda, kod Mike. Ni on. Ni Laza. Ostaje mi još Žika. E tu već imam više sreće. Otvara njegova majka i kaže mi da su svi na okupu. U stvari, tu su već danima, okupirani nekom novom igrom. Tako znači!!! Sigurno su pred kompjuterom i igraju nešto novo. Ali, prevarila sam se. Svi sede za trpezarijskim stolom i zure u gomilu sličica razbacanih ispred sebe, u rukama drže po nekoliko sličica, prave pokeraške face... I ne primećuju me.

- Ehej! Ljudi, šta se dešava?

- Ej, ćao! Sedi tu...

Situacija koju zatičem ne objašnjava mi misteriju. Stvari se odvijaju još čudnije nego što sam očekivala. Još, povrh svega, počinju da govore nekim za mene nepoznatim jezikom.

- Igram ovu vradžbinu, Sablju Lave, i skidam ti 30 života. Imaš još samo 40!

- E, jaka stvar...

- Nije? Onda igram Plamenu Stihiju! On ima Ubrzanje (kvaran osmeh), pa napadam odmah i nanosim ti 40 štete. Umro si!!!

- Ma kako da ne! Ja plaćam jednu belu i igram Unutarnji Mir. Vidiš kako sam cool… To iznenađenje kaže “Spreči idućih 40 štete…”

- A, neeee! Neće moći! Plaćam jednu plavu i jednu bilo koju i Ometanjem ti sprečavam tu magiju (još kvarniji osmeh) ako ne doplatiš 3 za to! Koliko vidim, ti nemaš više neaktiviranih izvora...

- Aaaaaaah!

Sada mi je sve jasno! Kidnapovali su ih vanzemaljci i vratili se u njihovim telima!!! Ili… Momci mi objašnjavaju da su angažovani da testiraju neku novu igru kartama. Super! Svi su oduševljeni! Mislim, hteeeli su oni da me zovu, ali nešto su se zaludeli... i, ponovo me otkačinju i počinju novu partiju! Vreme je za promenu taktike i novi korak.

KORAK 2: Angažuj pomoć!

Zovem Žikinu devojku. Ona mora da zna nešto više o ovoj pojavi...

- Halo, Milice! Slušaj, evo me kod Žike. Dešava se nešto veoooma čudno! Niko me ne primećuje. Totalno su se zaludeli nekom igrom...

- Šta!?! Igraju Izvore bez mene? Odmah dolazim!!!

Prekida vezu. Hmmm... I ona je uključena u to!!! Sledeći korak je jasan.

KORAK 3: Ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se!

Da i ja vidim o čemu se tu radi. Ali, tu nastaju problemi. Momci su u fazonu da je to mnogo teško za mene, ja ni preferans nisam mogla da naučim, komplikovana je to igra... Ma, nije valjda! E, sada ću da je naučim iz inata! Sedam pored njih i posmatram partiju.

Igra mi se zaista čini zanimljivom. Karte su super, lepo izgledaju, imaju vrhunske slike... I ne samo slike, tekstovi na kartama su fenomenalni... Hej, pa ovo je nešto zanimljivo! Karte su privukle i moju pažnju. Dolazi i Milica i uči me da igram. I, uprkos pretnjama, Izvori magije nisu ni malo komplikovana igra!!! Deluje tako samo dok ne počneš da igraš, ali je veoma zanimljiva i brzo je kapiram.

***

Nekoliko dana kasnije zvoni mi mobilni. Sestra pita šta je sa mnom. Nemam vremena da joj odgovaram detaljno.

- Testiramo špil Srce Divljine, i Zelena Ala je mnooogo moćna!

- Šta!?!...

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com