Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Magične zagonetke II: The Best Of

17/4/2008

... Želeo sam da vam, uz odgovore, pružim i ekskuzivan uvid u (budući) redizajnirani izgled karata!...

 
 

Šta mislite o draftu/limitu?

Najzanimljiviji format

Zanimljivo i preskupo

Nisam probao, tek ću

Ne zanima me, igram samo gotovim špilovima

 
 

Tekstovi

 
 

Osnovni nivo

 
 

Magija Izvora - Magični svet igre Izvori magije

 
 

Atrian, 25/8/2006

UKLETIJE

"Znanje u našoj levoj ruci i moć da ga iskoristimo u desnoj su naša najjača oružja. Ne zaboravite to, pogotovo ne sada kada su sve granice pod opsadom. Nije prvi put da se Valakija nađe u ovakvoj opasnosti, a voljom Stribogovom neće biti ni poslednji. Danas ću vam pričati o zemlji toliko mračnoj, nepoznatoj i opasnoj da je svaka mrvica znanja o njoj od izuzetne važnosti."

"Govorim vam o najistočnijoj od svih zemalja, o zemlji koja se graniči sa Mračnom zemljom i onim iza, govorim o crnim Ukletijama. Pozicionirana na krajnjem istoku, sa severa okružena masivnim planinskim vencem zvanim Ukletije, koji postepeno prelazi u Plamene planine, a sa svih drugih strana okružena bespućima, močvarava i sugubinama. Po veličini je najmanja, ali je zato njena moć bezgranična. Ako se pristetite lekcije od ponedeonika, videćete da pre Šizme ta zemlja praktično nije ni postojala. Od davnina je Crnobog obitavao u njenim mračnim jezerima i Morana sunce skrivala plaštom noći, ali tek sa dolaskom prognanih vitezova Kraljevine i novostvorenog reda Nekromansera ta zemlja je počela da predstavlja istinsku pretnju po ostatak sveta. Veoma se malo zna o njoj, jer je gladni nemrtvi čuvaju od skauta i kartografa, a Moranin veo od magijskog pogleda."

"Oni retki koji su uspeli da se vrate iz pohoda na Ukletije, govorili su da je sve tamo mrtvo i oživljeno crnim magijama i voljom Crnoboga. Štakori su tamo mrtvi, šarke koje ih jedu su mrtve, gladne ptice koje kruže tamnim nebom su mrtve. I ono malo... ljudi..." Vlacislav kao da je ispljunuo ovu reč, "...kao da je mrtvo. Oni sačinjavaju mali, ali važni deo armije, jer su uglavnom naslednici vojnih doktrina Kraljevine i imaju veliko strateško znanje i ratničko umeće. Pored zombija, ne treba predstavljati čitavu mirijadu ukletih duša, duhova nerođene dece, talasona, utvara i drugih nečastivih stvari. Međutim, pravu vlast čine vampiri. Te proklete krvopije, ti jadni ismevači života. Nastali kao patetični pokušaj još patetičnijih mračnih čarobnjaka da smrtnome biću dodele ono što je samo bogovima dato, prokleti su da lutaju ovom zemljom večito gladni i neupokojeni. Predanja kažu da su svoj zamak sagradili od kostiju divova, a da su krv vila i duše dece utkali u njega. To mesto koje ismeva život i bogove vrvi od nemrtvih, i njegovo ime odjekuje u jaucima umirućih - zamak Suvoduh."

(Kliknite ovde kako biste videli jednog od stanovnika Suvoduha.)

 
karta: Navi Suvoduha
 

"Međutim, iako su njihovi redovi naizgled beskonačni i neuništivi, jedna stvar ih sprečava da se poput plime tame izliju na sve nas i donesu konačnu tišinu. Priča se da stalno kroz sva doba oni biju neprekidni boj sa bićima iz Mračne zemlje. Iako su napadi Ukletija sve češći, čini se da oni istovremeno polako gube delove sopstvene zemlje pred najezdom tuđina. To ne treba da vas veseli, neiskusni učenici moji, jer ako tuđini završe sa nemrtvima, šta mislite ko je sledeći? Mada, ako je to nekakva uteha, izveštaji naših uhoda kažu da možda postoji neka veza između vođe elementalista i Markusa, trenutno najstarijeg nekromansera, čije su mračne veštine zaustavile starenje njegovog tela po tako visokoj ceni... Govori se čak da budućnost nosi mogućnost saveza protiv tuđina ili, ne dozvoli Stribože, čak i sa njima, no vreme će pokazati, a Stribog zaštititi."

"Ah, da... Da ne zaboravim. Zbog pregrupisavanja naših neuromansera ka zapadu, nedostaju nam ljudi na granici sa Kraljevstvom. Posle predavanja javite se Dežurnome, moguće je da će neki od vas dobiti premeštaj. Stribog neka nam je u pomoći svima." Muk i uplašeni pogledi govorili su sve.

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com