Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Obdareni Miljenik

10/8/2008

... Miljenik sa Darom Predaka, Otimačinom i Velom Tajni je zaista neverovatno biće, ali...

 
 

Koji deo sajta izvorimagije.com najradije posećujete?

Karta nedelje

Pitanje nedelje

Pozadine (wallpaper)

Najnoviji tekstovi

Rang-lista

Ne znam ni sam

 
 

Tekstovi

 
 

Osnovni nivo

 
 

Magija Izvora - Magični svet igre Izvori magije

 
 

Neimar, 17/5/2007

MAPA SVETA ZA SVAKOGA

Pažnja! Pre svega, zamolio bih vas da ovaj tekst pročitate čak i ako obično ne čitate ovu tematiku! Obećavam dobru zabavu i nesvakidašnje informacije...

Iz prepiske o propratnim tekstovima:

- Kroz vekove Vilin-dvor odoleva napadima zmajeva.
Dakle, postoji Vilin-dvor, građevina koja je prema slici sa karte u brdima, što znači da u Talanskoj šumi postoje planine i travne poljane uz reku.

- Priča se da najbolji strelci mogu strelom iz Belog grada pogoditi pticu na Bujanu.
Efektivni domet srednjovekovnog strelca je 200m, sa dugim lukom 300, neke korejske kompozitne varijante mogu do 600, dok je rekord 1073. Nek je na kuli, nek je kompozitni, nek je Arcane archer, nek je Robin Fuck'n Hood, nek je Perun lično - preko 1100m nema teorije da dobaci, a ne pogodi nešto.

I nisam manijak, samo sam temeljan, majke mi!!!

Eto o čemu se sve mora razmišljati kada se dizajniraju karte! Iako nije pouzdano da su glasine o strelcima tačne, niti se zna da li gađaju iz običnih ili magičnih lukova, ovo su ipak stvari koje jednom napisane ostaju zauvek, i oblikuju svet oko sebe.

Gornja zapažanja napisao je Nemanja, čije prezime tek sada shvatam da ne znam... Ovo je samo delić njegovih istraživanja propratnih tekstova na kartama i tekstova na ovom sajtu, a sve u cilju dobrovoljne misije koju je preuzeo na sebe: kreiranja mape sveta Izvora. Nakon što je on, nakon prilično dopisivanja i istraživanja, završio svoj deo, imali smo skicu mape koja je izgledala ovako:

 
Izvori magije: Skica Mape Sveta
 

Bez obzira na nedostatak šminke, ova skica je bila baš ono što nam je trebalo, a sam Nemanja se unapred ogradio od svoje crtačke veštine. Nakon ovog trenutka, jedan drugi Nemanja (Nemanja Mališ) preuzima ovaj neverovatan zadatak, i po toj skici završava ono što je tema današnjeg teksta.

Nadam se da sam vas zainteresovao i zabavio do sada, pa ću uzeti sebi slobodu da još malo odugovlačim pre konačnog razrešenja... Pre svega, bilo je dosta priče o ilustracijama, ali moram vam reći da mislim da je njihov značaj preuveličan. To mogu reći sada, kada Izvore magije ilustruje neverovatan broj sjajnih umetnika sa ovih prostora, i kada IM ilustracije po kvalitetu nimalo ne zaostaju za ilustracijama najvećih svetskih igara bilo kog tipa (a usudio bih se reći da ih ponekad i „šiju“)... Zašto onda mislim da je značaj ilustracija preuveličan? Zato što će vas dobra ilustracija retko kada naterati da lošu kartu uvrstite u svoj špil, dok ćete za lošu ilustraciju na dobroj karti i te kako progutati knedlu i navići se da je gledate...

Današnja karta je izuzetak koji potvrđuje pravilo. Iako je ovo sasvim solidna karta koja će se i te kako igrati sada, pitanje je koliko će ona biti korisna jednom kada Doba Saveza ostane daleko iza nas. Iz tog razloga, neću se čak ni potruditi da vam je predstavim. Jedino što ću vam reći je njen propratni tekst:
Ova mapa ti ne pokazuje kuda treba da ideš, već gde si sada.

Na osnovu samo ovog teksta i slike, prilično sam siguran da će svaki igrač Izvora želeti da ima i sačuva bar po jedan primerak ove karte. Zašto? Pa, zato što ćete, svaki put kada je pogledate, pouzdano znati gde ste sada. U svetu Izvora.

To je to. Za danas nema linkova za otkrivanje karti. Ipak, ako ste pročitali sve ovo, zaslužujete i sledeći putokaz: pogledajte stranicu sa pozadinama, jer se tamo nalazi ono o čemu smo pričali, iako sličica na naslovnoj stranici to još uvek ne govori (da biste prvo ugledali ovaj tekst). A najlepše sam zaista ostavio za sam kraj: ta mapa koju ćete pronaći u pozadinama će, u još lepšoj verziji, biti štampana i kao poster. Ovo će, kao poklon od srca, dobiti svaki učesnik predstojećih promotivnih turnira i svako ko je već naručio ili će tek naručiti bilo šta u toku promotivnog perioda. Dakle, očekujte uskoro i svoju mapu sveta Izvora u papirnoj formi i punom koloru...

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com