Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Umetnost „špilovanja“

11/3/2008

... Korišćenjem ovakve „prečice“ ćete praviti mnogo uspešnije špilove (jer je mnogo teže upropastiti dobar špil, nego ga napraviti)...

 
 

Izvore magije igrate:

od samog početka

od Plemenskih ratova

od Doba Saveza

još uvek ne igram IM

 
 

Tekstovi

 
 

Takmičarski deo

 
 

Raspored takmičenja - Datumi zvaničnih turnira

 
 

IM Tim, 15/6/2007

KVALIFIKACIJE 2007 (KRAGUJEVAC) I NEŠTO O NACIONALNOM

Dragi igrači,

Doba Saveza je došlo, pa dok ga još uvek istražujete sami, pre novih tekstova o strategijama i špilovima, da uhvatimo priliku i najavimo poslednje ovogodišnje kvalifikacije i pružimo vam prve informacije o predstojećem Nacionalnom turniru. Za početak, standardna najava četvrtih kvalifikacija koje će se održati u Kragujevcu (nakon Novog Sada, Beograda i Niša):

Svi kvalifikacioni turniri su zvanični, što znači da sigurno utiču na rangiranje igrača. Ovi turniri imaju vrednost od 15 (broj bodova koje igrač dobija ako pobedi identično rangiranog igrača). Takođe, prva četiri mesta na ovim turnirima znače automatsku kvalifikaciju na drugi Nacionalni turnir Izvora magije. Za direktno kvalifikovane igrače uopšte nije bitan njihov položaj na rang listi, kao ni prethodni uspesi ili neuspesi. Oni prolaskom kroz kvalifikacije stiču pravo da se takmiče sa najboljim igračima Izvora magije u zemlji. Već kvalifikovani igrači takođe imaju pravo učešća na ovim turnirima koji donose i bodove za rang-listu, gde se njihovo ponovo izboreno kvalifikaciono mesto prepušta sledećem najbolje plasiranom igraču. Organizatori pozivaju igrače iz svih mesta da učestvuju na ovim turnirima.

Za ovaj turnir Izvori magije obezbeđuju nagrade slične svim prethodnima:

1. mesto: Set od 5 početnih špilova edicije Plemenski ratovi + Super paket (75)
2. mesto: Super paket (75 dodatnih karti)
3. mesto: Dva paketa pojačanja (30 dodatnih karti)
4. mesto: Paket pojačanja (15 dodatnih karti)

Utešne nagrade: promo karte za učesnike, paket pojačanja u krug za eliminisane.

U slučaju potrebe, zadržavamo pravo izmene svih navedenih termina i informacija.


Subota, 30.06.2006. - Kragujevac (Veseli Goblin) - kontakt: 062/290-118

Turnir će se održati u klubu Veseli Goblin, koji je i organizator događaja. Standardni turnir (minimum 60 karata u špilu, najviše 4 primerka iste karte). Vrednost turnira je 15 (vidi tekst Takmičarske novosti). Učešće je 150 dinara.

Satnica:
11.00-11.50 Prijave
12.00-12.50 Prva runda kvalifikacija
13.00-13.50 Druga runda kvalifikacija
14.00-14.50 Treća runda kvalifikacija
15.00-15.50 Četvrta runda kvalifikacija
16.00-16.30 Pauza za ručak
16.30 Dodatna runda ako bude više takmičara ili početak eliminacija - Top 8


Iz najave možete videti jednu zanimljivosti: iako je ranije najavljeno da na poslednjem kvalifikacionom turniru neće biti dozvoljeno korišćenje karti iz novog Doba Saveza, zbog kasnijeg izlaska smo rešili da odustanemo od toga. Dakle, biće dozvoljene sve postojeće karte, kao i uvek do sada.

Nakon poslednjih kvalifikacija biće „zaključana“ sezonska rang-lista, sa koje će prema plasmanu biti pozvano još najmanje 8 igrača. Takođe će na ovogodišnji Nacionalni biti pozvano još najmanje 4 igrača od strane Izvora magije, a ovoga puta će to biti najaktivniji igrači, odnosno igrači koji se nisu kvalifikovali ali su u toku sezone odigrali najviše turnira ili na neki način doprineli razvoju igre. Gledaće se sve aktivnosti do septembarske najave u kojoj će izaći spisak svih takmičara.

Sada nešto o samom Nacionalnom: on će se održati krajem leta (najverovatnije u septembru), i ovaj termin će ubuduće biti standardni termin za to. Iako ste bili veoma zadovoljni nagradama sa prošlog Nacionalnog, rešili smo da ovom prilikom napravimo nekoliko izmena koje će vam se verovatno svideti još više. Pre svega, kao regularan deo ovog takmičenja uvodimo draft! Šta to znači? Pre prve runde, svi igrači će dobiti po 4 paketa pojačanja, i u grupama od po 8 igrača draftovaće karte za sastav svog špila (više o draft/limit varijantama pročitajte u ovom tekstu). Prve tri runde odigraće se ovim špilovima sastavljenim na licu mesta, dok će svoje donete špilove igrači „potegnuti“ tek nakon toga, kada ih u sledeće tri runde i u eliminacijama žreb uparuje sa igračima slične uspešnosti. Najlepše od svega: ovaj draft će biti besplatan, tj. sponzorisan od strane Izvora magije!

 
Izvori magije: pobednici prve sezone
 

Gornja slika predstavlja samo podsećanje na još jednu od spektakularnih nagrada (uz recimo kompletnu prvu ediciju igre) sa prošlog Nacionalnog turnira: pobednik se našao ne na jednoj, već čak na dve karte edicije Plemenski ratovi, dok je prvoplasirani sa rang-liste takođe nagrađen kartom ilustrovanom po njegovom liku.

Uz ove ekskluzivne informacije kao poslednje što ćete čuti od nas o Nacionalnom turniru sve do septembra, želimo vam mnogo sreće na predstojećim kragujevačkim kvalifikacijama, ali i što više učešća na lokalnim turnirima tokom leta, jer vas i to može odvesti na Nacionalni!

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com