Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Alisa u nekoj drugoj zemlji

23/11/2005

"... Igra mi se zaista čini zanimljivom. Karte su super, lepo izgledaju, imaju vrhunske slike... I ne samo slike, tekstovi na kartama su fenomenalni... Hej, pa ovo je nešto zanimljivo!..."

 
 

Da li čitate propratne tekstove na kartama?

Da, uvek!

Ponekad

Skoro nikad

 
 

Tekstovi

 
 

Napredni nivo

 
 

Špilovi - Napravite bolji magični špil

 
 

IM Tim, 3/4/2008

DF 2008: IZVEŠTAJ I ŠAMPIONSKI ŠPILOVI

Uz „slikoviti“ izveštaj sa manifestacije Dani Fantazije 2008 koji se nalazi ovde, evo i kraćeg tekstualnog izveštaja.

Dakle, dešavanja je bilo i previše: uz dva drafta (oba dana po jedan), isprobavanje Satirika, prijateljske partije i ostala dešavanja, nije ostalo previše vremena za „šampionske dužnosti“, pa su najbolji igrači odigrali najviše po desetak partija sa izazivačima, ali su uglavnom i dokazali zašto su najbolji. Ukupno smo dali svega 5 pojačanja kao nagrade onima koji su uspeli da pobede šampione!

Najbolji „skor“ su imali Vladimir Obradović iz Beograda (nijedno izgubljeno pojačanje, uz svega jedan poraz u prijateljskim mečevima) i Miodrag Kitanović iz Novog Sada (takođe nijedno izgubljeno pojačanje, uz par poraza u prijateljskim). Stoga, evo špilova kojima su ostvarili ovakve rezultate.

 
Spisak špila
# Rock on fire B R
Bića (33)
4 Plamenzub
4 Zelenooki
4 Štetočina
4 Spektra
3 Zmaj Crvene Zore
3 Zaslepljujuća Utvara
3 Vilenjački Šumar
2 Reanimator
2 Vila Saveznica
2 Prvi Pratilac
2 Izvorski Vilenjak
Ostale magije (27)
4 Pogled kroz Noć
4 Pogled Satira
4 Rastavljanje
4 Mač Britkog Uma
3 Volja Bogova
2 Pomor
2 Gnev Uništitelja
2 Mač Igre Senki
2 Poravnanje
Izvori magije: Vladimir Obradović

Vlada se na „šampionsku dužnost“ prijavio sa trobojnim špilom, koji karakteriše mnogo odbacivanja, čime se uspostavlja balans protiv brzih „sprž“ špilova, kao i mnogo najrazličitijih eliminacija, od kojih se neke nalaze i na dobro probranim bićima. Ogromna količina rešenja za artefakte i promene govori o tome da je Vlada i više nego svestan koliko je dobrih karti ovog tipa trenutno igrivo. Reanimator je sjajno rešenje za besplatno oživljavanje Spektri (koje peglaju mana bazu i uz to su, kao letači, dobri kandidati da ponesu neku od jakih oprema), ili nekih drugih naizgled nejakih (a u stvari vrlo nezgodnih) bića u ovom špilu. Špil koji je, nakon određenog vremena, praktično nemoguće zaustaviti.

 
 
Spisak špila
# Sataggron B R
Bića (21)
4 Vuk Snežne Planine
4 Planinski Majmun
4 Povodljivac
3 Macan
2 Munjeviti Vuk
2 Vila Saveznica
2 Zelenooki
Ostale magije (39)
4 Knjiga Plamena
4 Uragan Grotla
4 Žeravica
4 Iživljavanje
3 Buktinja
3 Vatrene Misli
3 Sablja Lave
3 Žezlo Usuda
2 Kroćenje Kerbera
2 Genijalnost
2 Zemljotrag Ravnanja
2 Poravnanje
1 Opsada
1 Agresivnost
1 Grom
Izvori magije: Miodrag Kitanović

Miodrag se, za razliku od Vlade (sa kojim ima dodirnih tačaka u vidu super-efikasnih jeftinih bića koja obojica imaju, Vile Saveznice i Zelenookog), pojavio sa jednim od najbržih špilova, koji ide na to da dobije partiju što brže, često već u 4. potezu. Možda najzanimljiviji detalj u špilu su Vatrene Misli, karta koja odavno nije viđena u pravom takmičarskom špilu, ali ovde briljira u kombinaciji sa Knjigom Plamena – ako protivnik ne dozvoli Miodragu da vuče u 3. potezu i umesto toga primi 50 štete, u 4. je najverovatnije već mrtav, za šta se stara i Buktinja koju je moguće odigrati i žrtvovanjem (aktiviranih) izvora. Nepredvidivi Povodljivac praktično nema nedostataka u ovom špilu, jer je skoro nemoguće održati prednost u životima protiv njega, a Žezlo Usuda demonstrira superiornost špila kome je potrebno najviše 4 izvora u igri.

 

Oba predstavljena šampionska špila dokazuju, iako na sasvim malom uzorku, trenutnu dominaciju dvobojih i trobojnih špilova. Dvobojne karte Doba Misterija su glavni uzrok tome, jer je sada za neke od najboljih efekata u igri neophodno imati pristup bar dvema različitim vrstama mane. Kako nas uskoro očekuje i početak kvalifikacija za treći Nacionalni IM turnir, biće zanimljivo posmatrati hoće li se ovaj trend nastaviti, ili će jednobojni špilovi ipak imate svoje (uspešne) predstavnike.

Što se tiče drafta, Miodrag je još jednom dokazao da je ova varijanta njegova specijalnost: oba dana je završio kao pobednik, pobedivši u finalima Nemanju iz Beograda i Nikolu iz Novog Sada.

Što se džokera i nagradne igre za Doba Misterija tiče, Dane Fantazije smo iskoristili i da uručimo nagrade prvima koji su uspešno sakupili i poslali po 50 istih džokera. Uz gorepomenuti dvojac Vlada/Miodrag, treći dobitnik glavne nagrade, koja je samo za ovu priliku uključivala (uz sve ostalo) i po jednu kompletnu ediciju Izvora, bio je Goran Nikšić. Toliko za ovaj pregled, nadamo se da ste uživali!

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com