Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Strateški bukvar

10/02/2007

"... Tekst koji će naučiti “novajliju” u svetu Izvora kako da igra bolje, da bude siguran u svoju igru, i da sa lakoćom prati i razume čak i najnaprednije tekstove na ovom sajtu!..."

 
 

Citiranje pesnika u propratnom tekstu na karti:

podržavam

ne podržavam

 
 

Tekstovi

 
 

Takmičarski deo

 
 

Informacije - Sve u vezi sa takmičenjima

 
 

Zloćko, 6/4/2008

Zloćkove misli X: MI O VUKU, A AGRESIVA NA VRATA

(Ova kolumna bavi se dodatnom procenom karti nedelje, a autor je sastavlja u saradnji sa svim igračima aktivnim na forumu, na posebnoj temi ove namene.)

Ako neko nekada od vas zatraži da mu opišete šta rade vukovi u Izvorima, samo mu pokažite ovu kartu: 30/30 biće za dve mane, bez penala. Pa gde to ima? :) Očigledno u vučjem špilu, mada je ovo i univerzalna karta za crveno-zelenu agresivu kao što je, na primer, drugi špil prikazan u ovom tekstu.

 
karta: Vuk Snežne Planine

Uz malo pomoći sa strane, ovaj vuk je sposoban da vrlo brzo nanese mnogo štete. Pored već standardnog Iživljavanja, za njega nema jeftinije budžilice od Malog Poklona - čak i ako ne planirate da mešate žutu boju, Poklon je besplatan, a ovom vuku daje velikih +20/+20! Mada, imajući u vidu Pravedni Bes (nematerijalni pandan Vuku Snežne Planine i jedna od retkih pržilica koja može da ga zaustavi) i Napadačke Igre, dve prilično agresivno orijentisane karte koje traže kombinaciju upravo žute i crvene mane, ne bi bilo neobično ako se uskoro pojave i špilovi sličnog spektra.

Dakle, ovo je krajnje jednostavna karta koja vam već u drugom potezu daje veliku prednost na tabli i tera protivnika da razmišlja o njoj, tačnije o njenom uklanjanju, iako zna da to verovatno nije najgore što mu se sprema. Veliki izbor dodatnih ojačanja u vidu oreola ili oprema omogućava da vuk udari i jače nego obično.

 

Uz malo mana ubrzanja veoma brzo ga možete opremiti i jednim od čuvenih Mačeva ove edicije i tako stvoriti sebi pravu malu (!?) mašinu za tabanje. Čak i ako ne igrate čistu agresivu, Vuk Snežne Planine može dobro dođi kao podrška u npr. crveno-zelenom špilu u kojem, dok vi isušujete protivničke izvore, on „koristi gužvu“ i napada frontalno.

Standardna igra (1na1)3.5 / 5 : Iako nema posebnih osobina, njegovi gabariti su ono zbog čega se ceni i zbog čega će se igrati, a ostatak agresivnog okruženja će mu već obezbedititi put ka protivnikovom životu.

Ocenite za standardnu igru (1na1):

12345Prosek ocena: 4.67 (ukupno glasova: 6)

Timske varijante2.5 / 5 : Nema naglašenu timsku vrednost, ali je takođe dalekog od lošeg.

Ocenite za timske varijante:

12345Prosek ocena: 3.4 (ukupno glasova: 5)

Draft/Limit3.5 / 5 : Jaka bića su dobrodošla i svakako teška za uklanjanje, ali nećete uvek imati načina da ga sprovedete kroz protivničke redove. Ipak, definitivno jedan od ranijih pikova na draftu.

Ocenite za draft/limit:

12345Prosek ocena: 4 (ukupno glasova: 6)

Da li je ovo trebalo vukovima? Možda i ne. Da li će im koristiti? Sigurno da hoće, ali ne samo njima. Pored svih tih agresivno orijentisanih bića koje je donelo Doba Misterija, biće potrebno mnogo umeća da se zauzdaju besomučni napadi koji slede. Budite sigurni u to. I budite na oprezu. >:)

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com