Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Strateški bukvar

10/02/2007

"... Tekst koji će naučiti “novajliju” u svetu Izvora kako da igra bolje, da bude siguran u svoju igru, i da sa lakoćom prati i razume čak i najnaprednije tekstove na ovom sajtu!..."

 
 

Da li igrate još neku kartičnu igru i koju?

Igram samo Izvore!

Izvore i MtG

Izvore i WoW TCG

Izvore i Yu-gi-oh!

Samo Izvore, ali bih probao još nešto

Ne igram Izvore, samo gledam sajt!

 
 

Tekstovi

 
 

Takmičarski deo

 
 

Informacije - Sve u vezi sa takmičenjima

 
 

Zloćko, 18/8/2008

Zloćkove misli XXVIII: ZMIJSKA PROPAGANDA

(Ova kolumna bavi se dodatnom procenom karti nedelje, a autor je sastavlja u saradnji sa svim igračima aktivnim na forumu, na posebnoj temi ove namene.)

OK, sad sam siguran: neko iz IM tima definitivno forsira zmije! Za sada, glavni osumnjičeni je autor ovog teksta, ali možda je u pitanju i zavera više od jedne osobe. Da se razumemo – nemam ja ništa protiv promovisanja alternativnih plemena, samo nikako ne mogu da svarim činjenicu da, dok se nekim plemenima konstantno daje veštačko disanje, nema nikoga da ustane u odbranu sirotih zloduha (samo jedan zloća u poslednje dve edicije!!!). >:( No, to nije tema ovog teksta...

 
karta: Put Zmije

...a Put Zmije jeste. Šta sve možete da uradite s ovom kartom? Jasno je – ništa spektakularno. Za osnovnu cenu od dve mane, dobijate malo jača bića do kraja poteza. Ako platite i cenu pojačanja pride, dobijate gomilu zmija na steroidima, s tim što je preduslov za to da prvo nabavite gomilu zmija. I to sve „brzinom“ vradžbine. Kako je u pitanju obična karta, nije ni realno tražiti nešto više. Znači, van zmijskog špila se definitivno ne isplati igrati je. A u njemu? Hmm, za 4 mane sve vaše zmije dobijaju +30/+30. Stampedo za jednu manu više istovremeno pretvara bića u Razbijače, ali ima čak tri zelene u ceni, što ne mora da bude problem ako se odreknete treće zmijske boje. Sa druge strane, neke od zmija imaju „ugrađene“ osobine izbegavanja, pa razbijanje ne mora biti neophodno. Takođe, treba vam i mnogo zmija da bi se ovaj Put isplatio. To odmah asocira na Nemušti Poziv, pa i Kućni Prag, kao pogodne generatore zmijuljica.

 

Standardna igra (1na1)2.5 / 5 : Cilj je jasan – nakotiti što više simbol i drugih jeftinih zmija, a onda se stuštiti na protivnika. Ostaje pitanje pravljenja prolaza, pošto se Volja Bogova ovde malo teže uklapa.

Ocenite za standardnu igru (1na1):

12345Prosek ocena: 3.92 (ukupno glasova: 12)

Timske varijante1.5 / 5 : Pošto karta radi samo na vaša bića, saigrači od nje neće imati nikakve koristi. Sa druge strane, upravo vam oni mogu pomoći da proredite tablu pre odlučujućeg napada.

Ocenite za timske varijante:

12345Prosek ocena: 1.67 (ukupno glasova: 12)

Draft/Limit2 / 5 : Iako ovde bića dobijaju partije, to se obično radi sa po par jačih bića (koja uz to nisu tipa zmije), tako da im bednih +10/+10 neće mnogo značiti.

Ocenite za draft/limit:

12345Prosek ocena: 2.63 (ukupno glasova: 8)

Pod uticajem ove besramne propagande, bacih pogled i na trenutno dostupne zmije, kako bih procenio njihove mogućnosti. Pregledom Izvorišta dobijamo cifru od 11 generičkih zmija, a i Svačiji Prijatelj može da posluži ako se odlučite iza plavu komponentu. Ipak, podrobnijom analizom, dolazi se do zaključka da bi izbor 24 kvalitetne zmije mogao biti problem. Vodena Zmija, Zagrobnica i Proždrljivac su sigurni „pikovi“. Zmije Zloslutnice su iz neke druge priče, a Sklupčana Zmija je više defanzivno orijentisana, tako da bi ih najradije preskočio. Baš mi se i ne sviđaju dve plave mane u Zmijomistikovoj ceni, ali ipak ne bih zaobišao Druida Kulta Zmije. Poskok Mračne Šume je takođe visoko rangiran, a od preostalih zmija bi valjalo ručno probrati prema svom ukusu i tako dopuniti cifru neophodnu za plemenske izazove - po meni, nekoliko Sablasnica bi bio najbolji izbor. Primetite da iako Druid Kulta Zmije zahteva plavu manu za igranje, u špil se ne moraju nužno ubacivati dodatne plave karte; npr. Spektre ili Kristalne Zvezde mogu biti rešenje za prvi potez, a kasnije se i Sablasnica može žrtvovati da bi se napravila plava mana. Takođe, Sablasnicu možete posmatrati i kao Nemušti Poziv za četiri mane, mada ostaje pitanje konstatnog pumpanja tih sitnih stvorenja (tu ulogu je u gorepomenutom tekstu imao Lažni Vođa). Ako poželite da do kraja ostanete u zmijskom fazonu, tu su i Zmijski Dodir i Zmijske Noge, ali siguran sam da će potonje retko ko da iskoristi...

No, dosta o zmijama! One sad imaju svoj put, kojim možda krene i neko od vas. Ja sigurno neću, jer čekam zloduhe. Mada, imam utisak da ću se načekati... :/

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com