Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Pronađi svoj odgovor

17/03/2007

"... Od sada, sve što je ikada napisano i objavljeno na ovom sajtu postaje dostupno..."

 
 

Kako biste ocenili broj odgovorenih pitanja na sajtu?

Malo ih je, uglavnom ne pronađem odgovor

Može to i bolje, mada često nalazim odgovore

Odgovarajte i dalje samo na najčešća pitanja!

 
 

Tekstovi

 
 

Takmičarski deo

 
 

Informacije - Sve u vezi sa takmičenjima

 
 

Zloćko, 22/9/2008

Zloćkove misli XXXIII: RAZGOVOR SA ALHEMIČAREM

(Ova kolumna bavi se dodatnom procenom karti nedelje, a autor je sastavlja u saradnji sa svim igračima aktivnim na forumu, na posebnoj temi ove namene.)

Starac je nervozno posmatrao čanče puno metalnosive mase koja se polako hladila. Bilo je očigledno da mu ovaj razgovor za "Glasnik Belog Grada" nije po volji, ali je morao da se povinuje odluci Gilde Alhemičara. Njeni čelnici su smatrali da bi to bila dobra reklama za organizaciju koja je, usled toga što je bila nesrećno locirana u samom podnožju Dajbogovih planina, ostvarivala sve manji promet – potencijalne mušterije su jednostavno imale dovoljno razuma da izbegavaju krajeve sa povećanom dozom orkovske aktivnosti.

"Starče!", oslovih ga u nedostatku imena koje je odbijao da otkrije. "Kako da znam da je to zaista srebro?" Iako je bio licem okrenut od mene, govor tela je nešto što iskusan reporter mora da bude sposoban da rastumači, a njegov je otkrivao da ga je pitanje uvredilo. Ne previše, naravno, ali ono je ionako imalo svrhu da mu stavi do znanja da sam svestan njegovog stava povodom ovog razgovora, kao i da neću učiniti ništa da mu isti olakšam.

 
karta: Alhemičar

"Polako, mladiću", progovorio je napokon. "Biće vremena i za to. Metal je još topao, a prisilno hlađenje može uneti dodatne nečistoće – iako je ovo u demonstracione svrhe, ne želim da traćim svoje resurse. No, kako je i meni u interesu da Vam što pre vidim leđa, učiniću najbolje što mogu." Pažljivo je podigao posudu i odložio je bliže prozoru, a zatim ponovo zauzeo svoje mesto u stolici. "Dakle, pitajte!" Heh. Dobro se nosio sa situacijom, to mu se mora priznati. "Za početak: šta je sa zlatom?" Nisam mogao da odolim, iako sam znao da ima previše toga iza sebe da bi ga takvo pitanje dotaklo: "Zar vi alhemičari niste još davno obećali da će dragocenog metala biti u izobilju?" Kao što sam i očekivao, usledio je smiren odgovor: "Ne bih baš upotrebio taj izraz: obećali. Uostalom, ne mogu Vam otkriti informacije koje se tiču statusa internih projekata. Žao mi je." Naravno da mu nije bilo žao. Kao ni meni, uostalom.

 

"Dobro, onda mi recite nešto više o vrstama usluga koje nudite našim čitaocima." Tiho je uzdahnuo, a zatim krenuo sa, očigledno unapred pripremljenim izlaganjem: "Gilda Alhemičara svojim mušterijama nudi širok asortiman usluga! Osnovna kategorija je transmutacija: pretvaranje jednog elementa u drugi. Pri tome ne mislim samo na osnovne elemente, već i na više instance koje podrazumevaju njihove kombinacije. Sve vrste materijala dolaze u obzir, ali, naravno, ne po istoj ceni. Pored tih, čisto fizičkih manipulacija, svaki alhemičar je sposoban i za psihofizičko delovanje. Naime, alhemija predstavlja spoj najboljeg iz svih nauka i zanata! Tako, na primer, možemo da se bavimo medicinom koristeći principe metalurgije, ili astrologijom koristeći hemijske zakone!" Ravnodušno sam zapisivao sve njegove reči što nije prošlo neprimećeno, ali je svejedno nastavio: "Jedna od usluga koju često obavljamo za magove je stimulacija sećanja principom gravitiranja istih - nebrojeno puta se desilo da su na naša vrata pokucali čarobnjaci u godinama, ili oni tek na početku karijere, koji nisu mogli da se sete nekih ključnih vradžbina. Treba li da pominjem da je uspešnost kod takvih intervencija skoro stoprocentna?" Nastavio je da izlaže svoju propagandu i, uz par potpitanja, intervju se dobrano otegao. Na kraju, zaključci su bili sledeći:

Standardna igra (1na1)4 / 5 : Alhemičarske usluge su dosta skupe, te je potrebno pažljivo planiranje da bi se došlo do njihovog optimalnog iskorišćenja. Ipak, verujem da će predstavljati dobru podršku mnogim vidovima kontrolnih magova.

Ocenite za standardnu igru (1na1):

12345Prosek ocena: 4.78 (ukupno glasova: 18)

Timske varijante4 / 5 : S obzirom da ne postoji popust za organizovane grupe klijenata, ništa posebno se ne može reći na tu temu osim da je putovanje u ove krajeve definitivno bezbednije ako imate saputnike.

Ocenite za timske varijante:

12345Prosek ocena: 4.63 (ukupno glasova: 16)

Draft/Limit3 / 5 : Pored svojih standardnih usluga, u ograničenim uslovima alhemičari mogu poslužiti i kao regruti za borbu prsa u prsa. Naravno, postarajte se da iskoristite i njihove unikatne veštine, kako ne biste završili samo sa preplaćenim pešadincima.

Ocenite za draft/limit:

12345Prosek ocena: 3.87 (ukupno glasova: 15)

Odložih pero i osvrnuh se na posudu kraj prozora. "Šta bi s onim srebrom? Naši čitaoci će želeti i praktičnu potvrdu vaših sposobnosti." Starac se namršti kao da se nadao da sam zaboravio na to. Ipak, bez komentara uze to parče metala i povede me sa sobom. Krenuli smo put podruma, a što smo više silazili životinjski miris bivao je sve jači. Baš kad sam zaustio da ga upitam o tome, stigli smo do prostorije koja je zaudarala do neizdržljivosti i bio sam prinuđen da upotrebim maramicu kako bih bar malo neutralisao smrad i osmotrio okolo. Kako su mi se oči privikavale na mrak, tako je omanji kavez u sredini sobe poprimao sve jasnije konture. Pretpostavio sam da je upravo stvorenje u njemu bilo izvor mirisa koji je istovremeno asocirao na zveri i... krv! U naletu jeze napravih korak unazad, ali mi moj domaćin dade znak da nemam razloga da se plašim. Tada primetih da je starac sada u svojim rukama držao nekakve mašice i u njima komad metala koji je doneo odozgo. Zbunjeno sam ga posmatrao dok je prilazio kavezu. Istog trenutka kada je svoju alatku proturio kroz rešetke začuo se bolni krik ranjene životinje, a miris sprženog mesa raširio prostorijom. "Šta... šta to radite?", upitah uplašeno. "I šta je, kog vraga, to čudo u kavezu?" Čak i u mraku oči su mu odavale smešak dok me je par trenutaka držao u neizvesnosti: "Zar to nije očigledno? Heh, mislio sam da vi novinari imate dobru moć zapažanja?", bio je njegov trenutak da uzvrati.

I dok smo napuštali prostoriju, starac mi, ne bez doze arogancije, saopšti: "Ono što možete reći svojim čitaocima je da je testiranje dobijenog metala na koži mladog vukodlaka potvrdilo da se radi o srebru. To će biti dovoljno, slažete li se?"

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com