Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Doba novih pravila

11/05/2007

"... A evo nama i nove ključne osobine pod imenom Pojačanje. Ova osobina je važna jedino pri samom igranju magije. Naime, kada igrate kartu sa Pojačanjem na sebi..."

 
 

Koja edicija Izvora vam se sviđa najviše do sada?

Izvorište (prva)

Plemenski ratovi

Doba Saveza

 
 

Tekstovi

 
 

Takmičarski deo

 
 

Informacije - Sve u vezi sa takmičenjima

 
 

Zloćko, 6/10/2008

Zloćkove misli XXXV: VRHUNSKI PEROREZ

(Ova kolumna bavi se dodatnom procenom karti nedelje, a autor je sastavlja u saradnji sa svim igračima aktivnim na forumu, na posebnoj temi ove namene.)

Oni koji nisu bili uz Izvore od samog početka ne znaju kakav kultni status je imala ova oprema – izvlačenje Sečiva Lažnog Života iz paketa pojačanja najčešće je za posledicu imalo dvodnevno stanje šoka praćeno najmanje trodnevnim slavljem u kojem je učestvovao veći deo sela/varošice/grada u kojem je talični paket otvoren. U to vreme jednostavno nije bilo bolje alternative – druge dve opreme su samo fizički pojačavale bića, tako da je usputno razbijanje i dobijanje života delovalo zaista moćno. Kada se Sečivo pogleda iz današnje perspektive i dalje je to odlična oprema, ali sada postoje i alternative...

 
karta: Sečivo Lažnog Života

Najpre 3 mane za igranje, a zatim i za opremanje, deluje previše za današnje uslove. Onomad je tempo igre bio znatno sporiji, partije su koliko-toliko duže trajale i bilo je vremena da se Sečivo pokaže u punom sjaju. Najočigledniju konkurenciju danas mu predstavlja par Mačeva koji po nešto nižoj ceni (samo dve mane za opremanje) rade više. Najočiglednija razlika između ovih oprema je zaštita opremljenog bića – Sečivo apsolutno ništa ne čini na tom polju, te je vaše biće podjednako laka meta kao i pre, a time su i velike šanse da vam eliminacijom bića od strane protivnika opremanje propadne. Stoga, Sečivo je čisto agresivna oprema za bića koja se mogu smatrati potrošnom robom: ako je to sve što tražite od njega, nema razloga da ga ne iskoristite. Ako se dobro sećam, ubitačnije kombinacije su bile sa Noćnim Vilama ili Nedokučivim Trolom, koji su sami po sebi dovoljno zaštićeni, a u drugoj varijanti je zelena komponenta umnogome kompenzovala mana zahtevnost Sečiva.

 

Kad smo već kod agresive, najagresivnije kombinacije obično uključuju već pomenutu zelenu, ali kod njih teško da će biti mesta za Sečivo. Razlog? Iživljavanje. Za samo jednu manu dobijate veći deo onoga što nudi Sečivo Lažnog Života – nedobijanje života teško da će pogoditi jednog agresivnog igrača, pogotovo kad se uzme u obzir višestruko veća brzina koja se ostvaruje tom malom zelenom promenom. Takođe, sa stanovišta retkosti, Sečivo je ređe od Iživljavanja, a dodatni problem koji mu Mačevi zadaju jeste mogućnost koju su mnogi iskoristili – da ih nabave putem džokera. Sa druge strane, Mačevi sigurno neće biti reprintovani u Trećoj ediciji, tako da će ovo skoro sigurno biti najbolja oprema kojoj ćete moći da se nadate. Verovatno će, bar iz čiste dostupnosti, Sečivo Lažnog Života naći put do mnogih špilova i to ne samo takmičarskih.

Standardna igra (1na1)4 / 5 : Da kažemo da je Sečivo na trećem mestu u svojoj klasi, te da će dobro poslužiti svakome kome se nađe pri ruci. Ali svakako ne očekujte da ga vidite u više od jednog do dva primerka po špilu.

Ocenite za standardnu igru (1na1):

12345Prosek ocena: 4.63 (ukupno glasova: 19)

Timske varijante3.5 / 5 : Zaštita koju nude Mačevi je ovde mnogo korisnija, pre svega zbog većeg broja boja koje u istom trenutku mogu da budu zastupljene u partiji. Takođe, uvek mi je bilo žao što opremanje ne može da se koristi za saigračeva bića. Hmm, možda bi ova stavka mogla da se promeni za format Magičnog srca? Nadležni?

Ocenite za timske varijante:

12345Prosek ocena: 4.19 (ukupno glasova: 16)

Draft/Limit5 / 5 : Kada otvorite paket pojačanja i u njemu ugledate Sečivo Lažnog Života, dvojbe nema – možete ga mirne duše uzeti bez gledanja ostalih karata (realno, mala je verovatnoća da je i druga zlatna karta podjednako dobra). Stoga, ako Sečivo zateknete u nekom od prosleđenih paketa, ili je u njemu bilo nešto zastrašujuće jako, ili igrač do vas ima tikove kada ugleda Sečivo, verovatno kao posledicu brojnih partija koje je izgubio od te karte, pa beži od nje kao... pa, kao Kralj Mrtvih od Viteza Zlatnog Krsta. :)

Ocenite za draft/limit:

12345Prosek ocena: 4.65 (ukupno glasova: 17)

Mnogi su svojevremeno kukali kako ne mogu da nabave Sečivo koje je na berzi dostizalo i astronomske cene, rame uz rame sa Perunovim Gnevom. Uz malo sreće, sada će moći da obogate svoju kolekciju, pa makar i reprintovanim primerkom.

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com