Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Pravila, pravila...

12/01/2006

"... Iako je vaše opšte poznavanje pravila igre sve bolje, i dalje postoje neka pitanja i situacije koje se ponavljaju i koje mogu biti pomalo konfuzne, pa ću pokušati da ih malo pojasnim ovde"

 
 

Izvore magije igrate:

od samog početka

od Plemenskih ratova

od Doba Saveza

još uvek ne igram IM

 
 

Pravila

 
 

Ostale varijante

 
 

Izvori magije - Pravila igre za varijante 2na2

 
 

Poslednja promena 28/11/2006

MAGIČNO SRCE (2 NA 2)

Varijanta Izvora za 4 igrača. Podrazumeva se da poznajete osnovna pravila, objašnjavaju se samo razlike.

Po 2 igrača sačinjavaju tim koji deli ukupan život, koji je u ovom slučaju 300. Tim gubi ako ostane bez života, ali i ako bilo koji od članova tima treba da vuče kartu kada nijedna nije ostala u njegovom špilu.

Svaki igrač u timu ima sopstveni špil, ali u oba špila ne sme biti više od ukupno 4 primerka iste karte.

Igrači tima igraju potez simultano, zajednički prolazeći kroz svaku fazu (ovo znači da npr. vuku kartu istovremeno i napadaju i blokiraju zajedno. Oba igrača tima koji igra prvi preskaču vučenje 8. karte.)

Igrači u timu dele potez i život, i ništa sem toga. (Svaki igrač je posebna meta odabiranja magijama ili osobinama. Magije koje deluju na sve igrače pogađaju jedan tim 2 puta, jer deluju posebno na svakog. Ako jedan igrač igra Magične Reči koje kažu: Vuci dve karte, samo taj igrač vuče karte. Vučja maska, koja kaže: Ne možeš biti odabran magijama ili osobinama, čuva samo igrača koji je kontroliše.) Ipak, ako iz nekog razloga biće ne može napasti jednog igrača iz tima, to znači da ne može napasti ni tim. Ovo zbog toga što bića ne napadaju posebno jednog igrača, već tim kao celinu (tek u koraku borbene štete nanose štetu konkretnom igraču).

Dogovaranje, gledanje karti i koordinacija su dozvoljeni u okviru svakog tima. Ipak, svaki igrač donosi konačnu odluku za svoje karte, i jedino on ih može pomerati (da napadne, blokira, itd...).

Više o ovoj varijanti potražite u izvodu iz sudijskih pravila (100kb, pdf format).


Poslednja promena 15/12/2005

PAKT (2 NA 2)

Varijanta Izvora za 4 igrača. Podrazumeva se da poznajete osnovna pravila, objašnjavaju se samo razlike.

Po 2 igrača sačinjavaju tim. Timovi sede jedan nasuprot drugom. Svaki igrač ima sopstveni špil, kao i sopstveni život koji je 200.

Igra se u smeru kazaljke na satu. Prvi uvek kreće levi igrač jednog tima, nakon njega igra ceo protivnički tim. Svi igrači vuku dodatnu (osmu) kartu u prvom potezu.

Dogovaranje, gledanje karti i koordinacija nisu dozvoljeni. Nijedan član tima ne zna karte svog saveznika.

Dozvoljeno je pomeranje bića. Pomeranje bića vodi se kao napad tog bića, samo što biće ostaje neaktivirano (može da blokira). Pomereno biće se prosto preseli na teritoriju susednog igrača iz istog tima. Ovo biće i dalje kontroliše isti igrač, i ono napada u toku njegove faze borbe – ovo znači da NE može napasti simultano sa bićima igrača čiju teritoriju sada zauzima. Pomereno biće može da blokira samo bića koja napadaju igrača na čijoj je teritoriji.

Tim gubi samo eliminacijom oba igrača. Može se napasti bilo koji protivnik. Domet magija je neograničen, što znači da svaki igrač i svako biće mogu biti odabrana meta tvojih magija ili osobina. Nakon smrti jednog od članova tima uklanjaju se iz igre sve karte koje je on kontrolisao, a preostali igrač tima nastavlja igru normalno (njegova bića se vraćaju kod njega sa teritorije poginulog saveznika). Kada dođe na red on igra potez, pa slede potezi oba člana protivničkog tima.

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com