Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Mapa Sveta za svakoga

17/05/2007

"... Efektivni domet srednjovekovnog strelca je 200m, sa dugim lukom 300, neke korejske kompozitne varijante mogu do 600, dok je rekord 1073..."

 
 

Sa koliko boja u špilu najčešće igrate?

Sa jednom bojom

Sa dve boje

Sa tri boje

Sa 4 ili svih 5 boja!

 
 

Proizvodi

 
 

Sve edicije Izvora magije

 
 

Bes plamena - Prva edicija - početni špil za crvenu boju

 
 

Bes plamena je nepogoda u čijoj blizini je izuzetno opasno biti. Ovaj špil ti daje mogućnost da uništiš skoro sve što se uništiti može: protivnikova bića, protivnikove artefakte, čak i protivnikove izvore! A kada mu ne ostane više ništa, bojno polje će biti pod kontrolom tvojih bića. Nakon svega što mu prirediš, biće pravo čudo ako se protivnik vrati u igru!

Crvena je boja destrukcije. Stena Lave i Daleki Sjaj raznose izvore tvog protivnika, dok ti uvodiš po jedan izvor u svakom potezu. To može biti presudno. Svakome treba mnogo izvora da odigra velika bića i skupe magije. Kada je najstrašnije biće sa kojim se suočavaš slabašni Vilenjak, očigledno je da si u velikoj prednosti. A tek se zagrevaš...

Zašto uopšte ostavljati Vilenjake u životu? Najbolja stvar koju možeš uraditi dosadnim bićima je prilično radikalna: sprži ih Piromanijom, Gromom, Sabljom Lave ili Vatrenim Strelama. Sve dok ti jedna od ovih magija ne obezbedi pobedu u igri, koristi ih da ubiješ protivnikova bića pre nego da tu štetu naneseš njemu. Na taj način tvoja bića mogu slobodno da napadaju, jer nema šta da ih blokira.

X u ceni Vatrenih Strela znači da možeš da izabereš bilo koji broj. Ako želiš da naneseš 10 štete platićeš jednu bezbojnu manu. Ukoliko želiš 60 štete, treba da platiš šest. Sve zavisi samo od tebe.

Ukoliko si u prvom naletu istrošio ceo arsenal destruktivnih magija, poslužiće ti bića Kostolomac i Vrač Bauka koji takođe mogu da nanose štetu, bilo protivniku ili njegovom poslednjem preostalom biću. A ako otkriješ da se suočavaš sa suviše neprijateljskih bića, Vrtlog ih može obrisati sve odjednom. To je tvoje najbolje oružje protiv špilova baziranih na bićima. Ako ubije više protivnikovih nego tvojih bića, imaćeš ogromnu prednost... a sigurno ćeš imati i dovoljno izvora da uvedeš svoju hordu razjarenih orkova.

 
Spisak karata u špilu
# Ime R
Bića (20)
1 Bes Dajboga Z
2 Alhemičar S
1 Crvena Ala Z
2 Divobradi O
2 Plamena Stihija O
1 Lažna Vila S
2 Varvarin Lutalica O
1 Vrač Bauka S
2 Kostolomac O
1 Samožder O
1 Vuk Samotnjak O
1 Ork Glavoseča O
1 Ork Diverzant O
1 Orkozlob O
1 Orkokrilci O
Ostale magije (20)
1 Vrtlog Z
1 Piromanija S
1 Opsada Z
2 Vatrene Misli O
2 Daleki Sjaj O
1 Kroćenje Kerbera S
2 Stena Lave O
2 Hodnik Senki O
1 Oluja S
1 Oči Vatre O
2 Sablja Lave O
1 Srce Od Rubina S
1 Vatrene Strele S
1 Grom O
2 Krvožednost O

Crvena boja je sinonim za brzinu, tako da si gotovo uvek korak ispred protivnika. Brzinu obezbeđuju sitna i efikasna bića, poput pomenutih orkova, ali i bića sa Ubrzanjem. Za razliku od ostalih bića, Plamena Stihija, Bes Dajboga ili Orkozlob mogu napasti u potezu kada uđu u igru!

Besu plamena čak nije neophodna veštačka brzina. Varvarin Lutalica i Divobradi su dobra i agresivna bića koja mogu na brzinu prepoloviti protivnikov ukupni život. Naravno, ako je potrebno da blokiraš njima, odlični su i za to. I jedan i drugi imaju snagu 30, što je uglavnom dovoljno da obori neprijateljsko biće s nogu.

Alhemičar i Crvena Ala su fantastična bića za poodmaklu fazu igre. Na početku, najbolje je da vradžbinama uništavaš protivnikova bića i izvore. Alhemičar ti omogućuje da svoje najbolje vradžbine vratiš iz odlagališta u ruku kako bi ih odigrao ponovo. Crvena Ala, s druge strane, postaje sve veća za svaku novu vradžbinu koju odigrate ti ili protivnik!

Da, dobro si razumeo: Ala broji čak i vradžbine iz odlagališta tvog protivnika, i za svaku novu nastavlja da raste! I to nije sve, jer Crvena Ala takođe ima osobinu Ubrzanje, pa njom možeš napasti u onom potezu u kome je uvedeš u igru. Ona je ogromna, ona je iznenađenje, i ona ti najčešće dobija partiju. A ako je slučajno ne dobije ona, tvoj besni gromovnik sigurno hoće!

 

Prva edicija Izvora magije je totalno rasprodata i ne može se naručiti!

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2020 Izvorimagije.com