Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Par činjenica koje ne mogu da škode

31/05/2006

"... Po nepisanom pravilu Agresiva pobeđuje Kontrolu, Kontrola pobeđuje Šemu, a Šema pobeđuje Agresivu..."

 
 

Izvore magije igrate:

od samog početka

od Plemenskih ratova

od Doba Saveza

još uvek ne igram IM

 
 

Proizvodi

 
 

Sve edicije Izvora magije

 
 

Snaga vere - Prva edicija - početni špil za žutu boju

 
 

Snagom vere moguće je pokrenuti armiju i preokrenuti tok borbe. Kontrola borbene akcije je jedna od karakterističnih osobina žute boje, i upravo to nudi ovaj špil. Možeš potpuno onesposobiti protivnikova najjača bića, a zatim se lako razračunati sa manjima koja se usude da te napadnu. Tvoja brza i jeftina bića omogućiće ti da udariš brzo, dok protivnik nema čime da se brani, da bi završio igru u velikom stilu: vazdušnim napadom moćnih Anđela.

Za pravi početak borbe, uvođenjem skupljih karti kao izvora, plati efikasna bića kao što su Zlatnorepi Soko ili Kraljeva Garda kako bi odmah nanosio štetu protivniku. Ako budeš imao sreće da tvoja bića začuju i Junačke Pesme ili steknu Naučenu Opreznost, sva će protivniku odjednom delovati mnogo strašnije. A kada i protivnik napokon uvede svoja bića, igra postaje zaista zanimljiva...

Snaga vere garantuje mnogo zanimljivih preokreta u borbi. Tvoje magije i osobine pomoćiće ti da ostvariš prevlast na bojnom polju. Na primer, Ratni Veteran može pojačati neko tvoje biće i omogućiti mu da pobedi u borbi. Dovoljno je da napadneš sa ostatkom armije i sačekaš da protivnik postavi odbranu. Sada znaš kome najviše nedostaje pojačanje od +10/+10.Kada se braniš, isto radi i magija Pravda - samo što tvoje biće pojačava za spektakularnih +70/+70!

Streličarka i Brdska Streličarka imaju drugu vrstu borbenih trikova. Umesto da tvoja bića čine jačim, one nanose štetu protivnikovim bićima koja napadaju ili blokiraju. Ovo ti omogućava da svojim malim vojnicima blokiraš i eliminišeš protivnikova jača bića. Ko zna, možda se protivnik toliko uplaši da čak odustane od napada! Streličarke mogu ubiti biće koje napada ili blokira i pre nego što uspe da nanese štetu tebi ili tvojoj vojsci.

 
Spisak karata u špilu
# Ime R
Bića (26)
1 Bezbojni Zaštitnik S
2 Anđeo Hranitelj S
1 Časna Garda S
1 Brdska Streličarka S
1 Lukavi Predvodnik S
1 Vila Čuvarica S
1 Bela Ala Z
2 Čuvar Svetilišta S
2 Krilati Pratilac O
1 Pegaz Svetovida O
1 Vesnica Promena Z
2 Diverzantski Odred O
2 Epski Pobednik O
1 Isceliteljica O
1 Streličarka O
1 Dušebrižnik S
1 Kraljeva Garda O
1 Ratni Veteran O
2 Zlatnorepi Soko O
Ostale magije (14)
1 Šiljci Zemlje S
1 Junačke Pesme Z
1 Bljesak Oštrice S
1 Naučena Opreznost S
2 Okamenjenost O
1 Raščinjavanje O
1 Žuti Biser S
2 Aura Bogova S
2 Moć Zemlje O
1 Pravda Z
1 Unutarnji Mir O

Šiljci Zemlje, Okamenjenost i Diverzantski Odred omogućuju još efikasnije načine da kontrolišeš tok borbe – isključi protivnikova bića iz nje. Nemoj glupo trošiti Šiljke Zemlje ili Okamenjenost na mala smetala koja možeš rešiti i na drugi način. Sačuvaj ove karte za ozbiljna bića! Diverzantski Odred može, u svakom potezu, sprečiti neko biće da napadne ili blokira. Ako želiš da iskoristiš osobinu Diverzantskog Odreda da sprečiš biće da napadne, tvoj protivnik ti u svom potezu mora pružiti priliku da to i uradiš.

Snagom vere i zajedničkim radom, tvoja sitna bića mogu preuzeti kontrolu nad bitkom od mnogo krupnijih monstruma. A kada je jednom preuzmu, neće je olako ispustiti. U kasnijem toku partije, uvodi slabije karte u igru kao izvore, kako bi imao dovoljno mane za Anđela, Zaštitnika ili Alu. I ne brini puno, jer ti ukupni život vraćaju Žuti Biser, Dušebrižnik i Aura Bogova. Časna Garda takođe brine o tvom životu, dok se o tvojim bićima brine Isceliteljica.

Vila Čuvarica može da zaustavi skoro svako biće, dok je Bela Ala veličanstveni napadač čije snaga i izdržljivost zavise od broja uništenih promena: ukoliko u tvom i protivnikovom odlagalištu ima tri promene, ispred sebe imaš 30/50 biće! Još bolje, Ala i Krilati Pratilac mogu napasti u tvom, ali se i braniti u protivnikovom potezu, jer imaju osobinu Opreznost pa se ne aktiviraju kad napadaju!

 

Prva edicija Izvora magije je totalno rasprodata i ne može se naručiti!

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2020 Izvorimagije.com