Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Magične zagonetke I: Slagalica od slika

16/3/2008

... Ova kolumna neće imati precizan ritam izlaženja. Možda će imati svega par nastavaka, a možda i par desetina. Nastavci će se pojavljivati samo onda kada imam neku zanimljivu pitalicu za vas, a odgovor ćete pronalaziti desetak dana kasnije, kao dopunu originalnog teksta u kome je pitanje i postavljeno...

 
 

Sa koliko boja u špilu najčešće igrate?

Sa jednom bojom

Sa dve boje

Sa tri boje

Sa 4 ili svih 5 boja!

 
 

Proizvodi

 
 

Sve edicije Izvora magije

 
 

Vladavina terora - Prva edicija - početni špil za crnu boju

 
 

Vladavina terora podrazumeva više smrti nego života, ali za crnu smrt nikada nije kraj. Ovaj špil koristi tvoj ukupni život i tvoje odlagalište kao dodatne resurse. On koristi čak i ukupni život tvog protivnika kao resurs! Teroru nikad kraja, pa sa ovim špilom ništa nije zauvek izgubljeno. Čak i karte koje uvedeš kao izvore kasnije ćeš možda uspeti da iskoristiš ponovo, i ponovo...

Snaga crne magije dolazi od truljenja i propadanja. Smanjivanje tvog ukupnog života obično je posao za protivnika. Kada igraš sa crnim kartama, često ćeš dobrovoljno menjati sopstveni život za neke moćne efekte. Neka bića, kao što su Zmije Zloslutnice i Krvopija, koštaju i život i manu da bi ih odigrao. Ova dodatna cena života znači da oni koštaju manje nego što bi trebalo, pa ih možeš igrati brže. A kada su jednom ispred tebe, protivnik je taj koji će trpeti više štete nego što je planirao!

Ne brini previše o svom ukupnom životu zato što špil Vladavina Terora ima načina i da ti ga vrati. Oltar Sove i Teleskop Nemirnih Snova mogu učiniti da budeš kao nov, ili čak bolje od toga. Najpokvareniji način oporavka je preko Surovog Razbojnika, koji ti daje život oduzimajući ga direktno od protivnika!

Napad Krvopija radi to isto, ali život crpi čak i od bića. A možeš i sam odlučiti koliko štete želiš da naneseš onome od koga crpiš život - ono X u ceni ti omogućava baš to.

Kontrolisati smrt znači koristiti je po volji, a jedna od tajni crne boje je sposobnost da uništi bića ne mareći koliko su velika. Teror Mraka i Sejmen mogu te rešiti najvećih protivnikovih pretnji. Pećinski Bazilisk otežava tvom protivniku da napadne jer može uništiti daleko veće biće od sebe.

 
Spisak karata u špilu
# Ime R
Bića (24)
1 Izopačeni Glasnik S
2 Neprirodni Grabljivac O
1 Sejmen S
2 Surovi Razbojnik O
1 Crna Ala Z
2 Pećinski Bazilisk S
2 Strvožder O
2 Zmije Zloslutnice O
1 Ljubimac Mrtvih O
1 Tamna Senka O
1 Tihi Leševi O
2 Krvopija O
1 Noćnik O
2 Skelet Crnog Ratnika S
2 Kugavac O
1 Noćne Vile Z
Ostale magije (16)
1 Dah Crnoboga S
1 Podizanje Mrtvih S
1 Mračni Strahovi Z
1 Prinuda O
1 Teror Mraka O
2 Napad Krvopija S
1 Strava O
1 Ukleta Duša O
1 Teleskop Nemirnih Snova S
1 Urlik Na Mesec O
2 Nečista Moć O
2 Prizivanje O
1 Oltar Sove S

Za to vreme, bez obzira na protivnikovu armiju, ti napadaš malim, ali skoro nezaustavljivim bićima kakva su Kugavac i Ljubimac Mrtvih, koji nanose štetu tokom cele partije. Za crnu boju, logično je da smrt ne predstavlja kraj. Neka tvoja bića jednostavno ne pristaju da umru, sve dok imaš mane da platiš regeneraciju. Druga možeš regenerisati Dahom Crnoboga, za šta ti čak i ne treba neaktiviran izvor – dovoljno je da žrtvuješ kartu koju si ranije uveo u igru kao Grob. Još ako je ta karta neko od najjačih bića u špilu, Prizivanje i Strvožder omogućiće ti da ga iz svog odlagališta vratiš u ruku i ovoga puta ga odigraš. Da razbesniš protivnika i razveseliš sebe, igraj Strvoždera da njime vratiš drugog Strvoždera iz odlagališta. Ili još bolje, ako su Sejmen i Surovi Razbojnik bili dobri kada si ih prvi put odigrao, zamisli koliko će protivnik biti srećan kada ih vidi ponovo!

Sve ovo ti pomaže da igra potraje onoliko dugo koliko poželiš. Odbijaš bića svoga protivnika, vraćaš svoja bića iz odlagališta u igru, dobijaš život i blokiraš neprekidno regenerišući Noćne Vile ili Skelet Crnog Ratnika. Zašto? Pa, što duže igra potraje, više štete će naneti Mračni Strahovi!

Kasnije u igri, Morana će biti nezaustavljiva sila. Snaga i izdržljivost slovenske boginje smrti zavise od broja Grobova koje kontrolišeš, tako da šest Grobova znači da imaš 60/60 leteću smrt. Ulazak besmrtne Crne Ale znači da je kraj partije blizu. Njene snaga i izdržljivost jednake su broju bića u svim odlagalištima. Protiv ovoga, protivnikove šanse su minimalne.

 

Prva edicija Izvora magije je totalno rasprodata i ne može se naručiti!

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2020 Izvorimagije.com