Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Draft/Limit: sve što ste želeli da znate a niste imali koga da pitate

23/06/2007

"... Još nije bilo jednog sveobuhvatnog teksta koji će vas provesti kroz način igranja jednog ovakvog turnira uz sve „tehničke“ pojedinosti..."

 
 

Da li se takmičite na turnirima?

Da

Ne

Ranije, sada više ne

Tek ću se takmičiti!

 
 

Tekstovi

 
 

Takmičarski deo

 
 

Informacije - Sve u vezi sa takmičenjima

 
 

Zloćko, 9/3/2008

Zloćkove misli VI: NEPRIRODNA KOALICIJA?

(Ova kolumna bavi se dodatnom procenom karti nedelje, a autor je sastavlja u saradnji sa svim igračima aktivnim na forumu, na posebnoj temi ove namene.)

Pozdrav svima!

Kada sam prvi put video ovu kartu, odmah sam se zapitao: „Kakva je to nasilna volja? I kojih bogova?“. Naravno, odgovor se nameće u vidu Volosa i Crnoboga. Ali kako je moguće da se njih dvojica slože oko nečega? Interesantno je da, za razliku od „in game“ odnosa, u slovenskoj mitologiji srećemo i tumačenja Volosa kao boga podzemnog sveta i velikog Perunovog neprijatelja, pa s te strane ni ovakva koalicija ne bi bila preterano neobična. A u nedostatku novijih tekstova na temu Magije Izvora, moraćemo sami da razvijamo sopstvene teorije zavere. :) No, to nije tema ovog teksta...

 
karta: Volja Bogova

Pretpostavljam da je većina dobro upoznata sa Voljom Bogova, pre svega zbog špila koji vam je predstavljen u ovom tekstu. To je verovatno ono za šta će se ova karta najviše i koristiti - čišćenje sitnijih bića dok vaši „teretnjaci“ ostaju nedodirljivi. Volja je prava kontrolna karta, različita od Buđenja Svaroga i Perunovog Gneva upravo po tome što se stepen uništenja može precizno dozirati (takođe friško Zlostavljanje je negde na pola puta). U redovnom predstavljanju karte nedelje već su pomenute i neke alternativne kombinacije; i dok bića sa regeneracijom (upravo zeleno-crna specijalnost!) lukavo koriste jedini nedostatak ove karte, varijante sa namernim slanjem svojih permanenata na odlagalište uglavnom ne zvuče obećavajuće – jedino bi možda oni vukovi sa više života iskoristili svoju priliku, ali to je značajnije kao sporedni efekat nego kao nešto na čemu treba bazirati špil.

 

Što se tiče timske igre, u varijantama za (pre)više igrača efekti masovnog čišćenja mogu doći u sukob sa dometom magija, pa treba biti oprezan. Za najpopularnije Magično srce nema bojazni – upotreba se ne razlikuje previše od one u standardnoj igri, s tim što se ovde otvaraju neke dodatne opcije zbog šireg (timskog) spektra boja. Draft i Limit su formati u kojima bića dominiraju, pa je ovo karta koja vam najčešće znači drugu šansu, a verovatno i pobedu; kako partije umeju da potraju, prilično je sigurno da ćete imati dovoljno mane da se izborite sa bilo čime što vam postane trn u oku. Sledi kratka rekapitulacija sa ocenama:

Standardna igra (1na1)4.5 / 5 : Precizno masovno uništavanje je san svake kontrole. Ostavljanje mogućnosti regeneracije može se ispostaviti kao problem, ali svakako ne nerešiv.

Ocenite za standardnu igru (1na1):

12345Prosek ocena: 4.5 (ukupno glasova: 8)

Timske varijante3.5 / 5 : Bez posebnih prednosti i mana, osim ograničenja u dometu za partije sa većim brojem igrača.

Ocenite za timske varijante:

12345Prosek ocena: 4.67 (ukupno glasova: 3)

Draft/Limit4 / 5 : Pravi džoker za slučaj da nešto krene po zlu. Manja verovatnoća za neke krupnije šeme.

Ocenite za draft/limit:

12345Prosek ocena: 4 (ukupno glasova: 5)

Čitajući komentare na odgovarajućoj temi na forumu, nisam mogao, a da ne pomislim kakva bi volja ljubomornih bogova bila kad bi videli da je rasprava o jednom, u Izvorima nepostojećem tipu bića zaživela više od „njihove“ karte? I pao mi je na pamet samo jedan odgovor - proširenje teksta karte jednom preventivnom rečenicom: „I uništi sve veverice.“ :)

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com