Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Koja je boja zaista moja?

16/11/2005

... Kao što ste možda već zapazili, svaka boja u igri Izvori magije ima svoj personality, svoj jedinstveni look & feel, nešto potpuno jedinstveno u odnosu na sve ostale boje...

 
 

Koja je vaša omiljena varijanta Izvora?

Klasična 1na1

2na2 Magično Srce

2na2 Pakt

3na3 Kraljeva Garda

3+ (svako za sebe)

Format Plem. ratovi

Format Jednoumlje

Kakve, bre, varijante i formati?

 
 

Tekstovi

 
 

Takmičarski deo

 
 

Informacije - Sve u vezi sa takmičenjima

 
 

Zloćko, 2/2/2008

Zloćkove misli I: GENIJALNOST

Pozdrav svima!

Pred vama je rubrika koja će imati zadatak da vam malo podrobnije predstavi karte proglašene za karte nedelje. Naime, pre izvesnog vremena predložio sam IM Timu da bi bilo interesantno uz opis karte nedelje pročitati i komentare samih igrača i njihove procene takmičarske korisnosti karte u zavisnosti od tipa takmičenja. Radi pojednostavljenja cele stvari, dogovorili smo se da se ovde uglavnom čuje moje mišljenje koje će, radi očuvanja principa demokratije, biti dopunjeno probranim zapažanjima ostalih igrača. Pravila igre su sledeća: na početku sedmice biće vam na uobičajen način predstavljena karta nedelje, a zatim ste svi dobrodošli da u narednih par dana ostavite svoj komentar na novopokrenutoj temi na forumu. Nakon toga ću ja iz te „gomile spama“ izvući ono što bi moglo biti korisno ostalim igračima i prosvetliti vas u okviru ove rubrike. ;) Sviđa vam se ideja? Dobrodošli u „Zloćkove misli“! >:)

 
karta: Genijalnost

U ovoj „pilot epizodi“ neću izmišljati toplu vodu, ali ću vam reći da je Genijalnost dobra karta. :) Mogućnost da po bezobrazno niskoj ceni kopirate bilo koju magiju iznenađenja ili vradžbine koja je trenutno na nizu, nikako nije za potcenjivanje. Što je još lepše, ako ste kopirali protivničku magiju, Genijalnost neće imati samo jednokratni efekat u vidu razrešenja kopirane magije, već će debelo uticati na to da vaš protivnik, imajući na umu Marfijeve zakone, do kraja partije više nijednu svoju vradžbinu ili iznenađenje ne odigra bez graške znoja na čelu. Naravno, kopiranje protivnikovih magija neće i ne sme biti ideja vodilja u korišćenju ove karte, pošto će vam u tom slučaju više štetiti nego koristiti (osim ako baš planirate da igrate neku tešku kontrolu i imate vremena da se poigravate protivnikom i pokažete mu ko je glavni za stolom).

Cilj Genijalnosti je da vam premosti ograničenje od 4 primerka za neke ključne karte i donekle ubrza vaš špil.

 

Ovo će svakako ponajviše koristiti crvenim magovima, bilo da prže po ljudstvu ili po izvorima, ali ni kombinacije sa ostalim bojama neće biti uskraćene. Ponašajući se kao pravo mobilno pojačanje, njen jednostavan, a opet univerzalan efekat će sigurno naići na mnogobrojne primene - samo pretražite Izvorište za kartama iznenađenja i vradžbina i pronađite svog favorita: uz pomoć Snage Bivola dajte +140/+140 svom omiljenom Razbijaču, ojadite protivnika za 4 karte pomoću Pogleda Satira, napadnite tri puta u istom potezu Nemilosrdnim Napadom, ili napravite brdo mane Blagom Patuljaka. Namerno nisam naveo primere nekih od najjačih karata koje trenutno vladaju takmičarskom scenom, jer verujem da ste već upoznati sa time. Ali da ne dužim više, slede ocene Genijalnosti u zavisnosti od formata turnira.

Standardna igra (1na1)4.5 / 5 : Magije koje su najzahvalnije za kopiranje ipak zahtevaju malo više mana, pa imam utisak da će bez mana ubrzanja biti potrebno sačekati na najefektivniju upotrebu.

Ocenite za standardnu igru (1na1):

12345Prosek ocena: 4.83 (ukupno glasova: 6)

Timske varijante5 / 5 : Ovde ocenu podiže mogućnost koordinacije u varijanti Magično srce i, donekle, Kraljeva garda. Samim tim, moguće je mnogo ranije odigrati Genijalnost na neku od magija saigrača (npr. Talas Vatre u trećem potezu).

Ocenite za timske varijante:

12345Prosek ocena: 5 (ukupno glasova: 4)

Draft/Limit3.5 / 5 : Dupliranje makar i jedne dobre magije može biti presudno u ovim formatima. Ipak, ne mogu da ispustim iz vida činjenicu da Genijalnost u mnogome zavisi od ostalih karata u okruženju, a na draftu/limitu ne možete sa sigurnošću računati na previše dobrog materijala za kopiranje.

Ocenite za draft/limit:

12345Prosek ocena: 3.33 (ukupno glasova: 6)

Toliko od mene za danas. Svoje mišljenje o ovom tekstu, kao i o svrsishodnosti cele rubrike, možete izraziti bilo na forumu, bilo glasanjem u dnu strane. Do sledećeg susreta, pozdravljam vas i želim vam mnogo genijalnih ideja!

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com