Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Veni, vidIM, vici

23/01/2007

"... U jednom od prošlih tekstova smo se bavili značajem propratnih tekstova na kartama i njihovim uticajem na kompleksnost igre. Danas ću vam, dragi igrači, pričati o jednoj isto tako važnoj, ako ne i važnijoj stvari – ILUSTRACIJAMA..."

 
 

Da li čitate fantazijske priče o svetu Izvora na ovom sajtu?

Čitam

Ne čitam

Pročitam ponekad

 
 

Tekstovi

 
 

Takmičarski deo

 
 

Informacije - Sve u vezi sa takmičenjima

 
 

Zloćko, 1/9/2008

Zloćkove misli XXX: MIROTVORAC

(Ova kolumna bavi se dodatnom procenom karti nedelje, a autor je sastavlja u saradnji sa svim igračima aktivnim na forumu, na posebnoj temi ove namene.)

Anđeli su skupi, anđeli lete i nikada nisu obični. Ne znam zbog čega, ali sam se iznenadio činjenicom da je do sada izašlo samo 9 anđela – imao sam utisak da je taj broj nešto veći. Uglavnom, od svih postojećih, Anđeo Mira je verovatno i najbolji anđeo - njegova osobina je bar za dva koplja ispred ostalih! I dok su njene sestre uglavnom pogodne za razračunavanje sa bićima, ova Anđelka više voli da se raskusura direktno sa protivnikom.

 
karta: Anđeo Mira

Definicija „mira“ koji ovaj anđeo donosi umnogome zavisi od toga sa koje strane stola se nalazite u odnosu na njega: 1) ako vas gleda pravo u oči, bićete mirni k'o bubica; 2) ako mu gledate u leđa, ispuniće vas unutarnji mir zbog spoznaje da se vaš protivnik prepoznao u tački 1. :) Svojevremeno, na samom početku Izvora, ova karta je bila prava bomba – ograničen broj magija za eliminaciju bića terao je igrače da pri sastavljanju špilova razmišljaju i o Letačima kao posebnoj kategoriji pretnji, te da shodno tome i sami uvrštavaju bića sposobna za borbu na „gornjem frontu“. U međuvremenu, stvari su se malo promenile i sada je mnogo lakše rešiti se bilo kakve materijalne pretnje, pa ni Anđeo Mira nije izuzetak po tom pitanju: da je dobar – dobar je, ali definitivno je prošlo vreme kada su karte mogle samostalno da dobijaju partije (izuzimajući omraženi Simbol Saveza).

 

Ako se odlučite za ovakvo umirivanje protivnika, obavezno razmislite o tome kako ćete vašeg anđela zaštititi od negativnih spoljnih uticaja, ali i o tome kako ga krišom sprovesti iza leđa protivničke odbrane. Verujem i da je bar nekome od igrača palo na pamet da pokuša sa anđeoskim plemenskim špilom, ali sigurno je da nedostatak sitnijih bića predstavlja problem. Takođe, sinergija između anđela je jako mala, jer praktično nijedan od njih ne poseduje osobinu koja bi uticala na njegove saplemenike, pa i ako uspete da sastavite špil koji radi, to verovatno neće biti zbog samih anđela.

Standardna igra (1na1)4 / 5 : Iako deluje kao odlična karta, Anđeo Mira je ustvari samo vrlo dobar. Da bi iskoristio svoju osobinu potrebno je da poživi ceo jedan krug, a zatim i da ima otvoren put ka protivniku. Situacija je slična kao i sa osobinama koje traže aktivaciju – previše toga može poći naopako pre nego što izvučete korist iz nje. Uz odgovarajuću podršku, ovo bi mogla biti prava stvar za kontrole koje nakon jednog uspešnog napada praktično više neće imati potrebu da sprečavaju magije bića.

Ocenite za standardnu igru (1na1):

12345Prosek ocena: 4.67 (ukupno glasova: 12)

Timske varijante4.5 / 5 : Ovde se primena „mirotvoračke“ osobine razlikuje od formata koji igrate. U Magičnom srcu, iako kada Anđeo Mira nije blokiran određujete samo jednog igrača protivničkog tima kome će on naneti štetu, ceo tim tog igrača preskače svoju sledeću fazu borbe. Sa druge strane, kako u Kraljevoj gardi saigrači ne dele poteze, Anđeo Mira utiče samo na igrača kojem nanosi štetu. S obzirom na to da je Srce nešto popularnija varijanta, verovatno ćete u ovom formatu naletati i na ovu kartu (ili ona na vas).

Ocenite za timske varijante:

12345Prosek ocena: 3.62 (ukupno glasova: 13)

Draft/Limit4.5 / 5 : Najzahvalnija sredina za igranje bićima će oberučke prihvatiti Anđela Mira – em je manje načina da ga se protivnik reši, em nedostatak alternativnih načina za pobedu čini njegovu osobinu dominantnijom.

Ocenite za draft/limit:

12345Prosek ocena: 4.55 (ukupno glasova: 11)

Stara karta – novi izgled. Nekoliko sitnih ispravki u odnosu na prethodno objavljenu verziju je značajno poboljšalo utisak o novom dizajnu i jedva čekam da vidim kako to izgleda „na papiru“. Jedna druga stvar koja mi je zapala za oko jeste serijski broj karte. Ako me oči ne varaju, sa strane piše 3/375. Pošto se karte numerišu po abecednom redu, može se naslutiti koje to karte zauzimaju prva dva redna broja u Trećoj ediciji. Kako će najveći deo karata biti iz prve dve edicije, kandidati su: Alhemičar, Alovitost, Anđeo Hranitelj, Agresivnost i Anđeo Čuvar (jedini potencijalni kandidat iz Doba Saveza bio bi Alfa Vuk, ali on deluje previše marginalno u ovakvoj konkurenciji). Moje mišljenje je da su dve prvonavedene karte najveći kandidati da se nađu na štamparskoj presi: Alhemičar je jednostavno Alhemičar, dok je Alovitost logičan izbor ako se pretpostavi da će i sve Ale doživeti drugu mladost. Mada, nešto mi govori da ne bi trebalo ispustiti iz vida ni Anđela Hranitelja, pošto dobro pamtim značaj koji je imao u početnom špilu Snaga vere. No, živi bili pa videli! :)

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com